Slovenija je preveč "kmečka" in "razkropljena"

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.339
7.092
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Danes jih v osnovno šolo s kombijem vozijo......ne vem če keri prehodi več kot km peš.
marsikje se vedno ne, pa tudi to je samo OS pokrita. Za srednjo se znajdi kot ves in znas. Koliko imas stikov s "kmeti"? Farmwile al kva je ze ne steje

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Več ko potujem po svetu, bolj cenim domače. Ok, London, Madrid, Moskva, Amstardam, Rim...sej so fajn, nič ne rečem.

Samo, mene tista gužva ubija in bi bil zelo nesrečen, če bi moral tam živet.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.771
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Več ko potujem po svetu, bolj cenim domače. Ok, London, Madrid, Moskva, Amstardam, Rim...sej so fajn, nič ne rečem.

Samo, mene tista gužva ubija in bi bil zelo nesrečen, če bi moral tam živet.
Kako to? Pa saj ti hočeš biti v mestu.
V pravem mestu, ne v Lj
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Sem že 8 let prebivalec LJ. Prvi teden se mi je zdela velika. Potem pa vidiš, da je vse skup eno večje selo.

Greš pa malo po svetu, London, Pariz, New York, Munchen, Berlin... že Dunaj v bistvu je v čist drugem rangu.

Se strinjam, ampak za 2 milijonsko državo je čisto v redu.
grin1.gif

B81

22. jul 2007
37.964
11.119
113
Kaj hoče kavsi sploh povedat s tole temo?
"Srečen, ker je 'z mesta?"

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.862
396
83
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Nekoliko si zakompleksan. Ljubljana ima kljub svoji majhnosti vse funkcije mesta.

Ok, pravnoformalno živiš v mestu, prednosti ne znaš povedati pa nobene, razen če imaš fobijo pred kravami.

Mislim model, iz blokov gledate na njive no. Ne mi o mestu. Mestece. Zbirka blokov sredi polj, polna ljudi, ki kričijo, da živijo v mestu. Kadar si ne spuščajo gum in praskajo avtov med seboj.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
No kaj je v Ljubljani takega, da bi se moral nekdo v Spodnji Ščavnici tako sekirati, da tega nima pri roki?

Za kmete iz Spodnje Ščavnice res nič.

Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Res no, naj gre en ljubljančan v NY al pa nekam, ma jebeštrga Munchen je dost, pa reče da je iz mesta z 272k folka, torej manj kot 1000 folka na kvadratni kilometer. Nič jim ne bo jasno.

Nekoliko si zakompleksan. Ljubljana ima kljub svoji majhnosti vse funkcije mesta.

Tudi lenart jih ima
stupid-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Ljubljana je mesto.

Ni pa metropola. Nikoli ni bila, nikoli ne bo. Ne arhitekturno, ne po mentaliteti. Ker ni organsko zrastla, ampak samo birokratsko.

O napihenjnosti njenih prebivalcev pa raje ne bi
smile-1.gif
.

LP,
PIC

D_K

Guru
24. sep 2007
3.080
852
113
Ljubljana in Maribor nista nič drugega kot Zgornji in Spodnji Duplek z večimi trgovinami in muzejem ali dvema, ki ga obiščeš natanko 0 krat. Za mene "mesto" postane mesto, ko ima npr. urejen javni prevoz s podzemno železnico ki vozi vsake 5-10 min v obmestna območja in do industrijske cone. To pomeni, da ne rabiš avta, razen, če se oddaljiš 50km izven mesta, tam kjer potem res ni povezav.

Drugače pa ima vsako večje mesto eliten prdel, kjer se življenje v mestu mogoče spalča, vse ostalo pa ni omembne vredno. Najbolj premožni ljudje živijo ali si vsaj lastijo stanovanje na takem predelu. Ostali premožni pa vedno živijo v predmestjih, na delo pa se vozijo s podzemno. (San francisco, Mucnhen, Barcelona, Lisbona.... etc..) pa poglejte kak folk živi v mestih po svetu. pa ne gledat top mesthih predelov. 70% je drhali, ki se stiskajo v malih najmeniških enosobnih stanovanjih.

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
Ja glej mariborcanom je to vecinoma kristalno jasno, medtem ko drugi zivijo v svojem fantazijskem svetu

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Ljubljana je mesto.

Ni pa metropola. Nikoli ni bila, nikoli ne bo. Ne arhitekturno, ne po mentaliteti. Ker ni organsko zrastla, ampak samo birokratsko.

O napihenjnosti njenih prebivalcev pa raje ne bi
smile-1.gif
.

LP,
PIC

tudi Ruše so mesto..... ( top je en manjši kraj pri Mariboru )

v sloveniji je vsaka vas , ki ima nekaj asfalta in nekaj javne razsvetljave že mesto

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
to je opremljeno stanovanje. vsaj tako piše. + na strehi terasa. drugače pa so taka snovanaj v mb med 180 in 250k €
načeloma za ta denar dobiš tudi vrstno hišo, ki pa mogoče ni v "elitnem" delu mesta, je pa nekje na obrobju mesta

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
najlepše je na vasi -pa naj reče kdo kaj hoče. Da mi sosed gleda v dnevno ,pa še v spalnico,kaj jem kdaj se tuširam.... hvala lepa ,20let sem živel v bloku pa nikoli več se ne bi vrnil v njega.Na podeželju mir tišina ,gozd zraven bajte,pa še potok,zjutraj te zbudijo ptice ( namesto smrad in hrup avtov ) ma to ti je život.
cheer.gif

pozdrav.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
misliš
confused-1.gif

pozdrav.gif
Jurga, pa kje ti te to pol živiš??
cool-1.gif

No sej jaz tud ne bi zamenjal hiše za stanovanje.
No, očitno pa vsakega nekaj zjutraj zbudi. Ene avtomobili, druge petelini itd.
Ampak, skupni imenovalec (včasih) prebujanja bajtarjev in stanvajnarjev jer pa........

mobitel !!
(mamicu mu j..., kdo ga je zmislu!!)