brez zamere, ti ne živiš na vasi, ampak v vukojebini. mi imamo vikend sredi vasi v savinjski dolini, pa se s ceste ravno tako vidi v dnevno sobo, kuhinjo, kot pri meni doma. tako kot se po moji ulici ganjajo čefurčki, se po vaški cesti ganjajo mladci na mopedčkih in avtih. kot se pri meni občasno sliši promet z vpadnice dve ulici stran, se na na vasi občasno sliši promet z 2km oddaljene AC. tako kot na vasi, te tudi v mestih lahko zbudijo ptice, pravzaprav so sive vrane zadnja leta že prav moteče glasne ponekod po LJ. skratka, tako kot vas ni enaka vasi, tudi mesto ni enako mestu.Citat:
Uporabnik jurga pravi:
najlepše je na vasi -pa naj reče kdo kaj hoče. Da mi sosed gleda v dnevno ,pa še v spalnico,kaj jem kdaj se tuširam.... hvala lepa ,20let sem živel v bloku pa nikoli več se ne bi vrnil v njega.Na podeželju mir tišina ,gozd zraven bajte,pa še potok,zjutraj te zbudijo ptice ( namesto smrad in hrup avtov ) ma to ti je život.![]()
![]()
Čebelca... da te popravim: povprečen Američan iz vele mesta ti ne bo znal pokazati, kje se nahaja Amerika na zemljevidu - globusuCitat:
Uporabnik CebelicaMaja pravi:
P.S. .........ampak splošna razgledanost (npr. povprečen Američan iz vele mesta New York ti ne bo znal pokazat kje se nahaja Evropa na zemljevidu, povprečen kmečki fant iz Spodnje Ščavnice ti zna pokazat Wall Street) Kaj praviš?
Citat:
Uporabnik sass pravi:
osebno zdravnico in lekarno imam 3 ulice stran, ravno tako moje in ženine starše.
To pa ni res, da če nisi v strnjenem naselju na vasi, je že vukojebina. Tvoj primer je pač takšen kot je. Si zadovoljen s tem kar imaš.Citat:
Uporabnik sass pravi:
brez zamere, ti ne živiš na vasi, ampak v vukojebini. mi imamo vikend sredi vasi v savinjski dolini, pa se s ceste ravno tako vidi v dnevno sobo, kuhinjo, kot pri meni doma. tako kot se po moji ulici ganjajo čefurčki, se po vaški cesti ganjajo mladci na mopedčkih in avtih. kot se pri meni občasno sliši promet z vpadnice dve ulici stran, se na na vasi občasno sliši promet z 2km oddaljene AC. tako kot na vasi, te tudi v mestih lahko zbudijo ptice, pravzaprav so sive vrane zadnja leta že prav moteče glasne ponekod po LJ. skratka, tako kot vas ni enaka vasi, tudi mesto ni enako mestu.Citat:
Uporabnik jurga pravi:
najlepše je na vasi -pa naj reče kdo kaj hoče. Da mi sosed gleda v dnevno ,pa še v spalnico,kaj jem kdaj se tuširam.... hvala lepa ,20let sem živel v bloku pa nikoli več se ne bi vrnil v njega.Na podeželju mir tišina ,gozd zraven bajte,pa še potok,zjutraj te zbudijo ptice ( namesto smrad in hrup avtov ) ma to ti je život.![]()
![]()
.
Citat:
Uporabnik sass pravi:
brez zamere, ti ne živiš na vasi, ampak v vukojebini. mi imamo vikend sredi vasi v savinjski dolini, pa se s ceste ravno tako vidi v dnevno sobo, kuhinjo, kot pri meni doma. tako kot se po moji ulici ganjajo čefurčki, se po vaški cesti ganjajo mladci na mopedčkih in avtih. kot se pri meni občasno sliši promet z vpadnice dve ulici stran, se na na vasi občasno sliši promet z 2km oddaljene AC. tako kot na vasi, te tudi v mestih lahko zbudijo ptice, pravzaprav so sive vrane zadnja leta že prav moteče glasne ponekod po LJ. skratka, tako kot vas ni enaka vasi, tudi mesto ni enako mestu.
jaz sem otroštvo preživel v manjšem kraju v zasavju. v OŠ in SŠ sem se vozil z avtobusom, kar mi je vzelo od pol ure do 1 uro v vsako smer. na faks v LJ sem se moral voziti z lokalni avtobusom, vlakom in potem še z mestnim avtobusom, kar mi je vzelo 2 uri v vsako smer. k sreči sem se kmalu preselil v LJ, tako da sem potem rabil manj kot pol ure do faksa.
zdaj imam stanovanje v LJ, spredaj imam kakih 60m2 travnika, kar je dovolj, da si poleti postavim ping pong mizo, žar ter vrtno mizo in stole. če si zaželim narave, grem čez cesto v park, s kolesom imam 10min stran Golovec, lahko pa se magari vsedem v avto in zapeljem do našega vikenda sredi vasi.
do službe rabim z avtom od 5-10minut (v času največje gužve) ali s kolesom slabe pol ure. osebno zdravnico in lekarno imam 3 ulice stran, ravno tako moje in ženine starše. najbližjo trgovino imam na koncu ulice, do BTC pa imam 5minut, če se mi sprdne, da ravno zdajle potrebujem kako specifično zadevo. lahko si privoščim razkošje izbire ponudnika internetnih in ostalih storitev, ne tako kot prijatelj z dolenjskega, ki je obsojen na telekom in njegov internet, ki deluje le ob lepem vremenu. kadar zapade sneg, moram samo skidati dvorišče pred hišo, ulica je že splužena, ne tako kot isti prijatelj, ki živi na prekrasni lokaciji na vrhu grička izven vasi in mora zato vsakič kidati še nekaj 100m dovoza.
in ne nazadnje, moji otroci bodo hodili v vrtec in šolo v sosednji ulici, ne pa nekam 3 vasi daleč.
skratka, mene ne prepričaš več, da se odselim ven. verjamem pa da imate mnogi drugačne prioritete in ste se zaradi njih pripravljeni odreči stvarem, ki sem jih omenil zgoraj.
jap... to si dobr napisal. Vsak živi kje mu paše.Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Celo življeje sem živel (živim v bajti) ampak kaj opažam![]()
Vsi, ki si danes gradijo bajte na veliko, se potem ogradijo in omejijo na tisti svoj kos zelmje in njemu ljubo naravo, ki ne seže dlje kot do praga. Potem si je treba še nabavit psa, ki sploh neve kaj je to sprehod, sej ga ne rabi, ko pa imajo svojo zemljo. jaz bom po vsej verjentosi kupil stanovanje, ker trenutno mi je hiša preveč. trenutno je na prvem mestu kariera in mobilnost. Ko pa bo, če bo kdaj dovolj denarja pa vsekakor hiša in služba v radiju do 50km.
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
ja,kak zdej to živiš ali nena živiš v bajtiv Duplek![]()
![]()