Slovenija je preveč "kmečka" in "razkropljena"

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
in sprijaznite se, vas je pač vukojebina. in če ne živiš v krajih kot so npr. Grosuplje, Vrhnika, ... je to pač VUKOJEBINA. Merkator, osnovna šola pa kmetijska zadruga sio pač vukojebine, pa če se na glavo postaviš. Sm mel sošolca, ki je živelč tri kilometre od Grosuplja, pa je mel 4 avtobuse na dan za SŠ. Pa ne mi zdej pametovat, da to ni vukojebina.

lp

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Lenoba je hudič!

Ni lenoba hudič, ampak če hočem čez 10-15 let delat 4 urni delavnik po ožnosti od doma in imet čas zase, otroke, hobije, bo pač treba zdej bol garat. Hudič pa je, če delaš za 5€/h in se dve uri na dan vozit na šiht, ker pol boš mogu pa res cel lajf garat za bencin do službe iz vukojebine. Kakšna bo šele veselica, ko vam stroške za prevoz na delo ukinejo al pa zmanjšajo. Takrat boste šele cenili, da si med tednom par minut do službe in ne zapraviš 200e še za prevoz. Ja nafta je vsak dan dražja in še bo. Na drva iz vaše hoste se pa še ne vozi.

lp

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
optimist.....
čez 10-15 let boš delal 12 ur.... do 70+let
priden.gif

PS lenoba je res hudič
tongue-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.114
6.327
113
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
pa živim ti jaz v prelei SLO
hysterical-1.gif
zraven pa so še MA-KOLE da se malo pošalim pa verjetno si slišal za FORMA VIVA MAKOLE vsako leto v začetku septembra se zbrerjo umetniki iz vsega sveta pa nam klešejo skulpture iz kamna in drugih marerialov od tan sem sedaj doma prej pa MB tako sem ti opisal moj novi kraj domovanja .

pozdrav.gif

Alo rođak... Moj foter je iz Makol, rojen pod Štatenbergom (tista podrtija ki je še ostala od nacionalizacije), nekoč tudi lastnik gozda v Jevlovcu :
cool-1.gif

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
KSZ
Vceraj so v Lj enemu mulotu, ki ga poznam, na avtobusni postaji iz rok vzeli mobitel, ko je igral igrice, potem pa ga se popljuvali. To so pa prednosti nase prestolnice.
Ampak da me je strah it ponoci po mestu, ko grem iz zabave? Ne, hvala.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
Tam kjer sem doma (na vasi), je bil včasih podeželski diskač - zdaj je zaprt. Prišli so pijani fantje iz vasi in nažigali z navito motorko pa z njo krožili naokrog med množico.

Torej, kaj si že hotela povedat?
smirk-1.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
Majkemi, da so ga ppol še popluval.

A dej nehite s temi nebulozami. Cel lajf sem hodu v LJ v šolo (OŠ,SS,FAKS), pa sm se družu s čefurji, skini, panksi, junkiji,....nikol me niso oropal, nikol pretepl, .... v LJ, da dobiš po zobeh moreš res bit tečn. Se zgodi, ampak nič večkrat kot vaški gostilniški pretep, kjer letijo flaše, stoli, pepelniki. Pejt na Dolenjsko zvečer v lokal pa ga pij pa se na glas zajebavi in me zanima kje jih boš prej dubu. Od pijanega vaškega neolikanega kmeta k ma roko k lopata za sneg al od enga shiranga čefurja v črtomirki, ki se mu skor komolc izpahne, če zamahne. Ne poznam nobenga, ki bi fasal permanentne brazgotine v mestnem pretepu, poznam pa par ljudi, k so dobil flašo, nož, pepelnik čez fris. Se vidi, da vas je dost priseljencev po vaseh, ki nimate najbrž niti jajc stopt zvečer v vaško gostilno in dat za šank rundo. Važn , da gledate svojga soseda kmeta izza ograje in mislite, da je to idila.
hysterical-1.gif

lp

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.076
6.265
113
blizu močvirne prestolnice
Zato, ker ti ne boš nikoli mestni človek, vedno boš človek iz vasi! Saj s tem ni nič narobe, toda povzdigovanje tako mesta ali vasi je čisto brez veze, povsod so plusi in minusi!

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
keber, si slišu za pregovor: otišao čovjek iz sela, a selo nikad iz njega. no zato. zato tud jst ne bom nikol mestna srajca.

lp

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Glih kontra, jaz ne povzdigujem ne enega ne drugega. Kot praviš, tako eno kot drugo ima svoje pluse kot minuse. Če tako rečem, izbral sem tisto, kar ima (zame) manj minusov. Meni paše nekaj džumbusa, akcije in dogajanja, tega pač na vasi ni. In če mi zapaše mir, ima Slovenija več kot dovolj mirnih kotičkov za kak dan, dva ali tudi več. Drugi imajo vseskozi radi mir, jaz pa od mira ne morem umret.
smile-1.gif

Glede "Mujota iz Bosne in Bosna v Mujotu" pa itak drži. In zato sem prav vesel, če ne drugega, mi pri veliko stvareh, pomaga prav tista zdrava kmečka pamet (čeprav doma nismo imeli kmetije, samo večji vrt), da se človek lažje znajde v življenju.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
Nikka: jst poznam bolj J od LJ. in to zdej in včasih. In v motelu Grosuplje, ko je še bla diskoteka so se v petek IN soboto tepl. V Ivančni Gorici na Postaji (to je ime lokala) so se vsak vikend stepl, dokler niso zapr. No ja , zdej je spet se mi zdi odprt. V Grosuplu so bli itak cigiči skoz v akciji pa so zaprt še študentski klub zarad njih in pretepov. Kater klub se je v LJ zaprt zarad pretepov razn Top ko so unga ubozga fanta ubil? Po LJ sm ga žural povsod pa se mi ni zgodil, da bi me kdo upal udart, izzival pa so. Na kmetih jih samo fašeš, brez besed in opozorila. In če roka namest flaše si lahko prov vesel. To dela pa šnops, k ga mestne srajce ponavad ne pijejo na kmetih pa v potokih.

lp

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Natepavat snopce pa limonce ow yea

jst iz frankiča do do sluzbe na celovski rabim 25min. Res pa da grem okrog osmih od doma...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
KSZ
Vceraj so v Lj enemu mulotu, ki ga poznam, na avtobusni postaji iz rok vzeli mobitel, ko je igral igrice, potem pa ga se popljuvali. To so pa prednosti nase prestolnice.

Zakaj bi te pa bilo strah?
confused-1.gif
Večina neprijetnosti se zgodi ravno v kakšnih manjših krajih

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.076
6.265
113
blizu močvirne prestolnice
Povsod so debili, tudi sam sem hodil na tvoj konec pa ni bilo nikoli pretepa. Vsak ruker vzameš za hec, glede žensk si mal prej pogledal katera je frai in to je to. Nismo pa nič šnopca pil, najprej pir, ko tega nisi mogel pa viskije, stocke...dokler je šlo.