Okrog tega sranja z JLA smo že pisali na tabli, danes velja, da AC ne bi prav nič ogrožala vodnega zajetja (oljni lovilci, svinca ni več v bencinu), postaviš table "Razlitje sporočite takoj" in je. Hudič je v tem, da se po l. 1985, ko so zgradili 8 pasov vhodnega "tunelčka" pri izvozu na Celovško sploh ni nikoli razmišljalo o spremembi projekta, češ da pri nas šparamo...
Še moji vtisi o prvi vožnji: čez tunel sem se zapeljal ob dvajset do treh popoldne, ko je promet potekal že čisto normalno. Na obvoznico sem zapeljal iz uvoza Industrijska cona Šiška, nato je za izvozom Podutik že izvoz (zelena tabla je še prečrtana z rdečo črto, cestarji: raport!
).
Ker sem imel preveč drugega dela
. Ko prideš v "stari" del tunela na koncu, ki je bil zgrajen dvajset let tega, dobiš občutek, da sta pasova nekoliko ožja kot prej... Gradbeniki tukaj gor: lahko to potrdite, se motim? No, iz tunela padeš direktno ven na AC proti Gorenjski, seveda imaš prednost in ni nobenega vključevanja (imajo pa verjetno tisti, ki gredo s Celovške na AC na desni pospeševalni pas?).
Skratka: madona, kakšen luksuz, na šipi imam nailmano vinjeto,
)