Sila zategovanja koles

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.477
10.710
113
Ce ima tista (baterijska?) masinca (jo imam) 400nm navora naj me kokla brcne. Dam za pivo ce ima pol od tega.
Verjetno samo 1/3.
Nimam moment kljuca, ampak s prilozenim "30"cm dolgim kljucem (ali pa krizem)je tezko zategnit neke hude momente.
Ce imas moment ključ te prosim da oreveris koliko zategne ba prvi,2 3 in 4 stopnji
Prva stopnja je vsaj se cetrt obrata da je dovolj zategnjeno.
Razen ce je z mojo kaj narobe
na 3. stopnji ne da 120..na 4 pa gre že mal preko 120. tako da sam na 3. stopnjo pa da parkrat udari, potem pa še gre z moment ključem ene 90°. da pridemo do 120 NM. tako imam jaz prakso s Hofer sceno.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi in Hanzi

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
Milwaukee baterijska mala za pnevmatike (po reklami v katalogu) model M12 FUEL ima odvijalni moment 745Nm, zatezni pa 542Nm

Maš pa modele M18 FUEL ki imajo veliko več

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
1.991
-468
48
Valparaiso
Jaz imam 18 colske zimske gume na platiščih, v garaži pa novo ročno dvigalko že nekaj let. Glede na to, da nimam moment ključa še ne vem, če bi šel sam menjavat, ker nimam občutka koliko zategnit. Do sedaj sem vedno vozil v menjavo vulkanizerju, ampak me odbija gužva, ki je povsod sedaj v tem času. ..razmišljam da bi premontiral sam. Edino jeba je ker imam dve levi roki in nebi rad, da me na kakšnem križišču prehiti lastna zadnja guma :evil:
bolj se boj da ti avto ne pade iz dvigalke in da jo pravilno namestiš

sicer pa hofer ključ moment za 20 eur...

edino z drugim kljucem moras odtegnit, ker moment je samo za zategovat, ga razštelaš pri odtegovanju, če to redno počneš