Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
...
Sicer pa me prav zanima koliko bi morali dvigniti niveleto ceste da bi se izognili tunelu za nek "razumen" znesek. Res da pridejo potem razni premostitveni objekti (nadvozi...) ampak ....
kolikor vem ta hrib ni naseljen?
Sem si mal pogledal google earth. NAdmorska višina vhodnih portalov cca 325m. Njavišja točka hriba cca 425m.
Če bi namesto galerije naredili nadvoz nad celovško bi bili takoj 20 metrov višje.
Recimo da vzamemo povprečje 40m višina izkopa.
Dolžina tunela je 14xx m?
širina AC je 50m?
Lahko da sem pri kaki od teh dimezij brcnil v temo zato me prosim popravite
Izkopa bi bilo:
1400x 40x50= 2.800.000m3
To je malo več kot Lisičje med rudnikom in Šmarjem Sap. Če so pred 20+ leti lahko naredili tisti vkop v skalo potem....
Kot rečeno, ne vem na pamet koliko je široko AC "telo" dolžina približno štima? povprečna višina pa tudi najbrž.
Je pa res da ne vem kak naklon brežin bi lahko izvedli v vkopu (kako sipka je brežina)
poglej
tukaj , jaz sem naračunal 70 milijonov kubikov izkopa. sicer pa nima smisla razmišljati o drugih variantah, predor je namreč že narejen, generali po bitki pa ne bodo nič pripomogli k rešitvi šentviških problemov. namesto tega bi bilo bolje, če bi vsi sprejeli lekcijo za prihodnje objekte( vključno s politiki in njihovim postavljanjem rokov)
Naračunal nisi, si pa napisal. Kako pa si prišel do 70 mio ti lahko jaz sedajle zračunam
Dolžina 1400m
višina povprečna recimo 50m
širina povprečna 200
Jaz pridem do 14 mio kubikov
Kako pa si ti prišel do 70 mio (5 večje cifre mi pa ni jasno oziorma 25 večje od moje cifre(2,8mio)) Mogoče si na faksu pozabil bil tolk pameten da si pozabil osnove matematike, lahko pa sem jaz v SŠ prespal preveč....Me prav zanima katero dimenzijo boš dvignil za faktor 5? (dolžina je znana -1490m?skupaj s problematičnimi starim delom predvidevam), višina hriba je maksimalna 110m, (faktor 2), ostane ti samo še širina izkopa ki pa bi morala biti po tvojih izračunih (za 70mio ) na vrhu hriba široka cca 2-5km(ti pa pišeš o 200metrih levo in desno (400metrov).
Sem pa prepričan da če bi bil izkop v igri in obračun po gradbeni knjigi, da bi SCT naračunal 70 mio, čeprav bi bila prostornina celega hriba 50mio (usek v njem bi bil pa večji od hriba?). iN ne boš verjel nadzorniki bi to najbrž podpisali, ministrstvo pa plačalo.
Še vedno čakam na tvoj izračun kako si prišel do 70mio kubikov.
Da po bitki smo vsi generali, vključno s tabo.
Samo jaz kot "general" nisem nič plačan pri tem tunelu, nekateri pa so pri tem tunelu za slabo (ali neopravljeno) delo dobili plačilo ki je enakovredno plačam nekaj mojih življenj.
Ampak oni so sposobni jaz pa...
Aja jaz bom sedel ker bom ukradel žebelj v SCT (ne boš verjel nekaj sem jih pred 15 leti prinesel v žepu iz SCT delavnic tam na mestu sedanjega BH), "Dorče" ki pa je "kupil" SCT pa je džek in se nam smili ker ne bo dobil nobelove nagrade za dosežek Črni Kal