Spet eno vprašanje za tiste, ki ne izključujete kamer. Kolikor berem praktično vsi.
Kako rešujete obvestila o dogodkih, če ste recimo doma in se gibljete zunaj. To potem stalno letijo opozorila na telefon. Ali jih ročno izključujete vsakič, ko pridete domov in potem spet vključite, ko greste od doma?
Kamera mora imeti "smart" prepoznavo. Tako ti javlja samo kar želiš in ob katerih urah.
Torej ali avto, ali oseba, ali žival ali kombinacija...
Še vedno pa se kdaj zgodi, da zameša in ti javi traktor za osebo - to se meni redno dogaja...
To ko delam okol hiše, si tisto eno ročno izklopim preko HA, ker je hitreje in izklopi tudi ženi. Ter se sama vklopi nazaj ob 21h. Tako nimam skrbi, da bi pozabil. Preko reolink appa pa izklopi samo osebi, ki jo izklopi.
Če prihajaš/odhajaš ob istih urah, si tudi to lahko nastaviš, da tiste ure ne javlja...
Za ponoči sem si še nastavil, da mi na glas prebere obvestilo in me zbudi . samo za ljudi. Pa so vsa ostala obvestila na telefonu na tiho.
Se pa zgodi, da v megli ali pajkovi mreži "vidi osebo". Samo to se dogaja dost poredko.
Tako imam kako noč, da snema skoraj v eno zaradi pajka ali megle, notifikacije pa niti ene.