Sistem kamer za hišo

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Da, če greš do nje in ji izpuliš kabel. Ne vidim popolnoma nobenega razloga za tako funkcijo.
V kolikor imaš ustrezen PoE switch, lahko kameri izklopiš napajanje in si jo popolnoma izklopil.
Vem da ima Unifi integracijo s HomeAssistant in lahko točno to tudi počneš.

Ampak če mene vprašaš... jaz se ne bi sploh ukvarjal s tem, snemaš vedno in je to to. Vedno se lahko zgodi nekaj izvenserijskega in na koncu ti bo še lahko žal da nisi imel posneto.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.620
3.149
113
V kolikor imaš ustrezen PoE switch, lahko kameri izklopiš napajanje in si jo popolnoma izklopil.

Ampak če mene vprašaš... jaz se ne bi sploh ukvarjal s tem, snemaš vedno in je to to. Vedno se lahko zgodi nekaj izvenserijskega in na koncu ti bo še lahko žal da nisi imel posneto.
To so potem že nekoliko višji cenovni razredi. No opcija očitno obstaja.

verma

Pripravnik
2. nov 2011
257
10
18
1731488706820.png

Lahko snema samo alarme, za vsako kamero posebaj. Posnetek iz NASa.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.855
6.515
113
Meni snema samo dogodke. Ampak teh dogodkov je skoraj za ves cas. Veter lovorikovce premika, macka se cez sprehodi, pajk pred lečo binglja... Zato nimas nobenih alarmov zato nastimanih, samo nazaj hodis gledat, ce je treba.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Meni snema samo dogodke. Ampak teh dogodkov je skoraj za ves cas. Veter lovorikovce premika, macka se cez sprehodi, pajk pred lečo binglja... Zato nimas nobenih alarmov zato nastimanih, samo nazaj hodis gledat, ce je treba.
Bolj podrobno si definiraj območja, kjer gleda dogodke. Nima smisla zraven vključiti žive meje, vključi samo to kar je znotraj ograje.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.855
6.515
113
Ima, ce so ti jo enkrat ze kradli :norec:

Pa gre na glavno cesto. Vem, da ne bi smela, ampak ce svojo zivo mejo zajamem, zajamem tudi cesto, po kateri gre vsak, ki v vasi kaj sune. Smo ze gledali posnetke, ko so enemu TČ ukradli, pa tak...

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.620
3.149
113
Isto pri nas. Snemam kar čez cesto. Sem že enkrat pošiljal posnetke na policijo, ko je v bližini v sumljivih okoliščinah pogorela drvarnica. Žal niso nič našli na posnetkih.

• Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Ima, ce so ti jo enkrat ze kradli :norec:

Pa gre na glavno cesto. Vem, da ne bi smela, ampak ce svojo zivo mejo zajamem, zajamem tudi cesto, po kateri gre vsak, ki v vasi kaj sune. Smo ze gledali posnetke, ko so enemu TČ ukradli, pa tak...
Potem pa uporabi funkcijo zatemnitve in potemni živo mejo, drevesa... vse kar se premika ob vetru in te ne zanima.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.569
336
83
Kras
www.mtl.si
Tudo jaz nimam vklopljenih obvestil. To bi bilo skos neki... Za to imamo alarm, da proži, potem pa na kamere pogledas...
Verjetno zato, ker imaš starejši sistem. Predvidevam, da novejše kamere že znajo razpoznati ljudi, živali, vozila in javljajo le takrat. Naj kdo z Reolink Duo napiše, če dobiva nepotrebna obvestila.
Da, če greš do nje in ji izpuliš kabel. Ne vidim popolnoma nobenega razloga za tako funkcijo.
Potem je lažje izpuliti kar direkt na NVRju :).
Razlog je zato, ker ne potrebujem snemanja, ko smo doma. Že vem, da sem lep :evil: :valjamse: .

Torej bi moral potem se igrati z dodatnimi stikali, ker je enostavno nepotrebno, če naj bi imel NVR vse te pametne funkcije. Mi ni jasno, kako ni te možnosti.
Poglej priponko 94618
Lahko snema samo alarme, za vsako kamero posebaj. Posnetek iz NASa.
Torej zapisuje samo dogodke, ampak snema pa, če prav razumem cel čas.
Isto pri nas. Snemam kar čez cesto. Sem že enkrat pošiljal posnetke na policijo, ko je v bližini v sumljivih okoliščinah pogorela drvarnica. Žal niso nič našli na posnetkih.
A ni to nelegalno, če snemaš javno površino in bi moral recimo cesto zastreti oz. programsko zastreti, da je ne snemaš?

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.620
3.149
113
Na drugi stranicje ravno tako moja lastnina. Sicer mislim, da snemanje ceste ni ravno nelegalno, bi lahko imel težave, če bi se kdo odločil za privatno tožbo zaradi vdora v njegovo zasebnost.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Na drugi stranicje ravno tako moja lastnina. Sicer mislim, da snemanje ceste ni ravno nelegalno, bi lahko imel težave, če bi se kdo odločil za privatno tožbo zaradi vdora v njegovo zasebnost.
Na javnih mestih zasebnost ni ravno pričakovana, so pa seveda neke izjeme, recimo da ne smeš (namerno) slikati ljudi v neugodnih situacijah (leži mrtvo pijan na tleh ipd.).

Dokler teh posnetkov ne pošiljaš naokrog, mislim da ne more nič biti. Tudi v avtu lahko snemaš vožnjo z dashcam in dokler je to za lastno uporabo je OK.

Rekreacija

Majstr
7. avg 2019
991
556
93
Zanimiva tema. Pregledal sem že "milijon" zakonov kako in kaj in kje so lahko legalno montirane kamere. Pa še sedaj ne vem kaj je pravilen postopek ko so montirane. Tudi meni je policaj rekel naj si montiram kamero.... Je potrebno še kaj drugega kot da objaviš/nalepiš obvestilo da je objekt pod video nadzorom?
Recimo pa da videodomofoni ki so običajno montirani pri vhodnih vratih tik ob cesti ne motijo nikogar in verjetno ne rabijo nalepke da gledaš tudi cesto?

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Jaz imam od Dahue sistem od leta 2015. In NVR. Sam zdaj so nekaj appe posodabljali in me vem kaj in imam tezave dostopa izven domace mreze.

Kot nalašč je en tole temo odprl, da me spomni, da se moram se s tem pozafrkavat...
Uf, jaz imam tudi Dahuo in app Gdmss plus in pravkar probal in se mi ne poveže.

verma

Pripravnik
2. nov 2011
257
10
18
Dahuo ima app dmss in kamero dodaš tako, da skeniraš QR kodo na kameri. Kamere ne smeš dodati ročno. Tako imaš dostop tudi izven domače mreže. Če dodajaš NVR pa samo skeniraš kodo in imaš dotop zunaj domače mreže.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.326
9.548
113
EU
To s QR kodo je zanimivo.
Dopoldan vlečem UTP kable prek podstrešja. Pritrdim kamero, priklopim in pospravim lestvico.
Na tablici odprem aplikacijo, katera mi napiše "skenirajte QR kodo na kameri" za prijavo nove. S telefonom v roki odidem ven, in pogledam gor visoko pritrjeno kamero, katera ni zlahka dosegljiva. :evil:
Odneham, in prijavim kamero prek IP številke.