selitev iz mesta na deželo-medsoseski odnosi

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
in mestni cepci ki pridejo pa misljo, da so boga prijel za jajca.
Drugače je pa žalostno tole gledat, ka ponekod majo to kar obrede, da čim bolj oberejo prišleke...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
lej..ene zadeve pač ne gredo skupi. pa je vseeno a je inovator sranja kmet, al meščan. sta pa to dva različna svetova, zelo različna. je pa zelo pomebno kaka si osebnost, ne iz kakega okolja izhajaš. ni nujno, da te je okolje izoblikovalo.

in ja, kmetje imajo čas lapat in kokodakat v tri dni o vseh sosedih. meščani pač ne, ker ponavadi imajo fiksen urnik.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik punca pravi:
V kratkem se bomo selili iz mesta na deželo. Tukaj, kjer sedaj živimo so odnosi med sosedi samo na dober dan, nobenega druženja, kavic.... Me zanima kako je na vasi. Kakšne imate izkušnje?? So ljudje res bolj odprti?? Hvala!!

Jaz imam zelo zanimive in raznolike izkušnje.
Žal se nam je prepozno posvetilo, zakaj je človek, ki je zgradil hišo, na eni strani postavil ene 2,5m visoko betonsko ograjo, čez katero se nič ne vidi. O tem ne bom dolgovezila, ker bomo spet lahko začeli o naši pravni državi. Se najdejo kakšni trčeni staroselci, ki nimajo kaj za delat cele dneve in potem vsi nažgani uničujejo stvari ali pa koga poškodujejo, mogoče streljajo malo na blef okoli lokala ipd. Teh ni veliko, je pa seveda že eden dovolj, da se ti kaj zgodi.
Potem imamo neke povprečne sosede, delovne, ki se brigajo sami zase in s takimi se samo pozdravimo. Na srečo pa imamo tudi ene ful ok sosede, ki so v bistvu bolj prijatelji kot samo sosedje. Lahko rečem, da so po večini ljudje kar ok, sploh tisti na novo preseljeni, ker se znajo še najbolj brigat zase v smislu, da ti ne delajo škode. Te ponavadi hodijo v službo in nimajo toliko časa za neumnosti kot „staroselci“. Sem pa opazila, da če so starši teh ljudi trčeni, ta mladi niso nič bolj normalni.

Ko smo bili pa še v mestu, so se sosedje itak toliko hitro menjavali, da se ni splačalo navezovat nekih stikov. Na vasi pa se ljudje ne menjavajo in je potrebno še posebej dobro gojiti medsosedske odnose, ker boš z njimi še dolgo časa in vedno kdo kaj rabi. Če so pa že v osnovi fajn ljudje, pa glede tega sploh ni problema.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ni res..jaz ga ne iščem..pa ga dobim.

Če bi kar vsakega asfaltiral, ne ti pa res ne iščeš
tongue-1.gif

Sosed je prva žlahta, remember that.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Ma z mekanim je problem, ker nonstop cmari tist kamin in se kadi zgornjmu sosedu.

Vem kako se počuti, ker ima sodelavec identične probleme z enim južnim ki vsak vikend na polno roštilja.

Mene pa en sosed kolne. V desetih letih, kar so v hiši ni premaknil skoraj nič. Zdaj pa, ko jaz delam cele dni ga je pa njegov krvoses nagnal delat in cele popoldneve teka naokoli s samokolnico, meša beton, polaga robnike, itn...
hysterical-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik punca pravi:
Aja pa še tole sem opazila. Na vasi, kamor se bom selila, me vsak, ki me sreča pozdravi. In to mi je všeč, ker me v mestu nihče ne pozdravi.

Jaz pa raje vidim, da mi dajo mir, saj je tole pozdravljanje lahko le prvi korak k vtikanju v tvoje zadeve...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik punca pravi:
Aja pa še tole sem opazila. Na vasi, kamor se bom selila, me vsak, ki me sreča pozdravi. In to mi je všeč, ker me v mestu nihče ne pozdravi.

A mogoče dobro izgledaš?

Pomoje da ne, drugač ne bi bila na alterju...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
Citat:
Uporabnik punca pravi:
V kratkem se bomo selili iz mesta na deželo. Tukaj, kjer sedaj živimo so odnosi med sosedi samo na dober dan, nobenega druženja, kavic.... Me zanima kako je na vasi. Kakšne imate izkušnje?? So ljudje res bolj odprti?? Hvala!!

Jaz imam zelo zanimive in raznolike izkušnje.
Žal se nam je prepozno posvetilo, zakaj je človek, ki je zgradil hišo, na eni strani postavil ene 2,5m visoko betonsko ograjo, čez katero se nič ne vidi. O tem ne bom dolgovezila, ker bomo spet lahko začeli o naši pravni državi. Se najdejo kakšni trčeni staroselci, ki nimajo kaj za delat cele dneve in potem vsi nažgani uničujejo stvari ali pa koga poškodujejo, mogoče streljajo malo na blef okoli lokala ipd. Teh ni veliko, je pa seveda že eden dovolj, da se ti kaj zgodi.
Potem imamo neke povprečne sosede, delovne, ki se brigajo sami zase in s takimi se samo pozdravimo. Na srečo pa imamo tudi ene ful ok sosede, ki so v bistvu bolj prijatelji kot samo sosedje. Lahko rečem, da so po večini ljudje kar ok, sploh tisti na novo preseljeni, ker se znajo še najbolj brigat zase v smislu, da ti ne delajo škode. Te ponavadi hodijo v službo in nimajo toliko časa za neumnosti kot „staroselci“. Sem pa opazila, da če so starši teh ljudi trčeni, ta mladi niso nič bolj normalni.

Ko smo bili pa še v mestu, so se sosedje itak toliko hitro menjavali, da se ni splačalo navezovat nekih stikov. Na vasi pa se ljudje ne menjavajo in je potrebno še posebej dobro gojiti medsosedske odnose, ker boš z njimi še dolgo časa in vedno kdo kaj rabi. Če so pa že v osnovi fajn ljudje, pa glede tega sploh ni problema.

Ker sem velik ljubitelj gradnje visokih in debelih trdnih zidov, bi te prosil, če lahko tole zadevo z zidom malce bolj obrazložiš. Bo šlo?
confused-1.gif

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Boš rekel, da v mestu ni isto? Samo preberi par postov v drugih temah, kjer se Ljubljančani hitro znajo postaviti zase in druge označiti kot "prišleke", ki po njihovem mnenju v Ljubljano prihajajo samo zato, da njim, staroselcem in domačinom, odžirajo prostor. Taki zalegi je seveda po njihovem mnenju nujno potrebno rezat gume, praskat avte in trgat nalepke dol z nabiralnikov.

Kamorkoli prideš imaš fajn ljudi in "posebneže". Ljudem moraš dat priložnostm, potem pa je na tebi, da znaš naredit selekcijo - koga je dobro pozdravit in imeti kolikor toliko dobre odnose in koga gladko ignorirat.

Nazadnje urejeno:

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik punca pravi:

A mogoče dobro izgledaš?

Pomoje da ne, drugač ne bi bila na alterju...

Pol ti tud bolj slabo zgledaš, k si na alterju?
confused-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Emm, to velja za ženske, zdej če sem ti pa full všeč, boš pa razočaran, ker ti meni nisi, saj imaš grd avatar in počasno pamet...
nahrung002.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.052
9.711
113
Se strinjam, povsod imaš debile. Jaz imam pozitivne in negativne izkušnje iz mesta in vasi.
V bistvu mi je zgolj smešno in žalostno, ko slovenceljni ne znajo pogledat izza svojega plota.
Sicer so pa tudi vasi daleč od vasi npr. 30 let nazaj. Včasih so bile udarniške akcije, plesi, itd. Sedaj se te zadeve malce izboljšujejo vendar ironično prihaja iniciativa iz mest. Npr. akcija očistimo Slovenijo.

Je pa zanimiva moja ugotovitev: za kaj pametnega naredit potrebuješ kup ljudi, kateri povlečejo zadevo naprej, za kaj zaje.bat je dovolj en id.iot.