selitev iz mesta na deželo-medsoseski odnosi

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:
možno..
zato pa brez sramu in oklevanja nažgem halida bešliæa in zakurim roštilj..

ne može nam niko ništa
jači smo od sudbine

Upam, da me usoda obvaruje takih sosedov kot si ti!

Čeprav, dva mi delata že 3 tedne škarpe, teraso, pločnike itd. in je zadnjič en jugoviæ iz sosednje ulice prišel, da morata it delat k njemu, pri meni pa pustit.

Sta sam gledala, če je fuknjen al kaj.
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.802
6.782
113
pri taščici
punca: upam da ti gnoj in podobni "pridelki" ne motijo

Softi: poznam enega ki sposoja gasilske komplete
wink-1.gif

KOliko rabiš in koliko daš?

sad

Guru
24. avg 2007
21.052
9.711
113
Odvisno.
Žal je pa večinoma tako, da staroselci gledajo zviška na novo priseljene, sploh če so iz mest. Recimo v moji domači vasi imaš dve vrsti ''tolp''. Spodnji in zgornji del. Mislim, po 30 letih so spodnji še vedno edini pravi, zgornji pa ''novi''. Tako da, Stieberjev nasvet niti ni tako napačen
grin1.gif
.
Je pa tako: froci tega čudaštva ne razumejo in so vsi zadovoljni in skupaj, tako da, čez ene 50 let, ko ta stari vsi pocrkajo, zna bit morda celo enotno vse skupaj.

Je pa prednost v tem, da se vedno več novih priseljuje, tako da zna bit, da bo celo enkrat tudi starim preklopilo, da ni več naših in vaših...
rolleyes-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Je pa tako: froci tega čudaštva ne razumejo in so vsi zadovoljni in skupaj, tako da, čez ene 50 let, ko ta stari vsi pocrkajo, zna bit morda celo enotno vse skupaj.
Ko froci enkrat prevzamejo svoje domačije, tudi oni postanejo bolj razvajeni (mejni kamni, kdo kje kosi in podobne neumnosti), zato je čez 50 let približno podobno kot z njihovimi starimi.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz sem tudi mislil da so na kmetih bolj v redu ljudje kot v mestu, evo pa sem šel zadnjič na pošto Laze v Tuhinju, nisem opazil da sem nekomu zaparkiral dovoz za 3 minute, ki sem jih rabil da sem dvignil pismo in mi je mimoidoči retardiranec že opraskal avto.

Nazadnje urejeno:

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik punca pravi:
V kratkem se bomo selili iz mesta na deželo. Tukaj, kjer sedaj živimo so odnosi med sosedi samo na dober dan, nobenega druženja, kavic.... Me zanima kako je na vasi. Kakšne imate izkušnje?? So ljudje res bolj odprti?? Hvala!!

Meni prav to paše v mestu,z ljudmi, s katerimi nimam nič, sem najraje na dober dan, ali še to ne, mene bi življenje v malem kraju, kjer se vsi poznajo, uničilo, pa še dolgčas bi mi bilo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.052
9.711
113
Torej, če prav razumem na kmetih nisi našel drugega placa za parkirat kot nekomu na dovoz?

To je potem ze mesto.
aplauz.gif

punca

Zelenc'
18. maj 2010
11
0
1
Aja pa še tole sem opazila. Na vasi, kamor se bom selila, me vsak, ki me sreča pozdravi. In to mi je všeč, ker me v mestu nihče ne pozdravi.

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Kam pa se ti to seliš? Ker je tudi vse odvisno, kolko daleč si od kakšnega večjega mesta, kolk je naselje veliko. Drugače se pa kr navadi, da se sosed čez ograjo nagovori, pa da ti ponuja solato pa zelje pa tko naprej...
Drgače pa vsaka oblika naselja ima svoje čare in nekomu se bolj dopade mesto, drugemu pa vas...
Upam pa da ti bo luštno tam kjer se seliš...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik punca pravi:
Aja pa še tole sem opazila. Na vasi, kamor se bom selila, me vsak, ki me sreča pozdravi. In to mi je všeč, ker me v mestu nihče ne pozdravi.

A mogoče dobro izgledaš?