Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
Kaj je za 1/2 populacije pod 40 let lajf res samo še popularity contest oz. igranje vloge "jaz sem tako super kul in slaven, poglejte me"?
v času socializma je vsak šel na dopust pa to da si na dopustu ni bilo nič posebnega. sedaj ko pa težko prideš do dopusta + slovenska fovšija = moraš vsem dat razlog za fovšijo.Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Ja, ljudje pred 30-imi leti nismo bili tako ponosni, kot so danes, če smo šli na dopust in NISMO tega preveč oznanjali okoli.
Res je sicer, da takrat nismo toliko hodili na Kitajsko, pa v Afriko med ljudožerska plemena, ampak vseeno.
Znani so primeri, ko je takrat folk imel v fotoaparatu en film (36 posnetkov) tudi tri, štiri leta, torej je z njim posnel tri, ali štiri dopuste.
Na vsakem dopustu torej (matematika!) kakih 10 fotografij. Pa ni bil problem v tistih treh ali petih evrih, kolikor je stal negativ in fotografije.
In ne tako redko, je v teh letih negativ izgubil barve in ni ostalo od spominov na žalost bolj malo.
Keč redkega fotografiranja je bil v tem, da še zdaleč nismo bili taki narcisi, kot so danes.
DA je znance BK za to, kje smo bili. Si omenil v enem stavku. In so vprašali: kako je pa bilo? In si rekel: v redu, pa se je debata okrog tvojega dopusta zaključila.
Danes pa...
Kakih 5 let nazaj sva bila povabljena k mlademu paru na "projekcijo". Južna Amerika, zanimivo in o.k.
Ampak pokazat 6000 NESELEKCIONIRANIH fotografij pa ni bilo več o.k.
Seveda sem se bil prisiljen "spomniti", da sem doma verjetno pustil prižgan plin...
Danes je treba "dokumentirati" že "vzpon" na Rožnik, Šmarno goro.
In s tretjerazednimi fotkami (pogosto popolnoma sfaljena kompozicija fotke) težit znancem po spletu...
Sploh ni res, če si si hotel kaj doma porihtat, se ni dalo oboje,...glavne tarče nepremičninskega davka so dopuste ,,vložile,, v koče, ....so pa res hodili blokarji bolj množično.Citat:
času socializma je vsak šel na dopust
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
Se še komu zdi, da je ta obsesija s fotkanjem in snemanjem samega sebe šla že predaleč?
Naj vsak počne, kar mu paše, ampak ne razumem ...
Primer 1: Pride na neko zanimivo turistično točko, naredi selfie, postane še minuto, dve in gre naprej. WTF? Prepotoval si par tisoč km samo za to, da se z Instagramom pofotkaš na nekem mestu in uploadaš sliko na FB in TW?
Primer 2: Človek gre na rafting. Namesto, da bi užival v raftanju in opazovanju narave, ima na palici GoPro kamero in snema samega sebe.
Primer 3: Ženska se vkrcava na letalo in se ustavi na vratih, da naredi selfie, kako vstopa v letalo ... da je s tem naredila gužvo? Who cares.
Kaj je za 1/2 populacije pod 40 let lajf res samo še popularity contest oz. igranje vloge "jaz sem tako super kul in slaven, poglejte me"?
NWO.Citat:
Uporabnik sergio pravi:
http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2013/12/what-if-the-nsa-created-the-selfie-fad.jpg
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
Se še komu zdi, da je ta obsesija s fotkanjem in snemanjem samega sebe šla že predaleč?
Naj vsak počne, kar mu paše, ampak ne razumem ...
Primer 1: Pride na neko zanimivo turistično točko, naredi selfie, postane še minuto, dve in gre naprej. WTF? Prepotoval si par tisoč km samo za to, da se z Instagramom pofotkaš na nekem mestu in uploadaš sliko na FB in TW?
Primer 2: Človek gre na rafting. Namesto, da bi užival v raftanju in opazovanju narave, ima na palici GoPro kamero in snema samega sebe.
Primer 3: Ženska se vkrcava na letalo in se ustavi na vratih, da naredi selfie, kako vstopa v letalo ... da je s tem naredila gužvo? Who cares.
Citat:
Uporabnik bugmenot3 pravi:
Neumno je, ko se slikaš samo zase ali samo za svojo ožjo družino in prijatelje, ker te ti ljudje vidijo praktično vsak dan in jim res ni potrebno, da jim v usta tlačiš še dodatne slike.
Vsekakor pa ni neumno, ko svoje slike deliš z znanci ali s širnim svetom. Se pa lahko zahvalimo vsem tistim, ki imajo do tega početja kritično-napadalno mnenje in s svojimi slikami ne onesnažujejo interneta.