Še malo o rtv

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Pri 500€ plače se 12€ močno pozna coolpower, nimamo vsi plač 1000€+. Ogromna večina ima 500-600€.....

Do 600€ plače ima cca. 112k zaposlenih, kar je nekaj čez 10%. To ni neka ogromna večina. Se pa strinjam, da se 12€ zelo pozna. Celo pri 1000€ je to preveč.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ne vem komu se je odfukalo. Meni zagotovo ne ker povzemam realnost, morda se je odfukalo tistim, ki je ne dojemajo.

Sem v prejšnjem postu napisal v kakšni državi živimo in trdim, da večina ljudi meni, da je še premalo socialna. Sociala stane, financiramo jo z davki, pispevki, največ damo tisti, ki zaslužimo več. Tako je, ni mi všeč, ampak imam raje takšno državo kot državo, kjer bo 20% ljudi spodobno živelo, ostali pa bodo pod pragom revščine, srednjega sloja pa ne bo. Za takšne države boš moral oditi v Afriko in Južno Ameriko.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Če imaš iq nad sobno temperaturo ne poslušaš nobenega slovenskega radia.

Mogoče. Ampak razloži kako naj v avtu ali v službi poslušam kaj drugega, ker tišine ne morem prenašat 10 ur na dan. Muzike sem se že zdavnaj vse naveličal. Val 202 je nekako še najboljša izbira, kjer ni hudih debilizmov in norčevanja iz moje inteligence, in muzika se ne ponavlja vsake pol ure. Doma pa radija itak nimam kaj za poslušat.

Stvari kot so zdravstvo in osnovna sociala ne moreš enačiti z nečem kar ni niti približno nikomur potrebno imeti.

Jaz vem, da živimo toliko in toliko ljudi na socialni in zato plačujemo višje prispevke. Moji prispevki gredo verjetno v stvari za katere še slišal nisem, ampak ok, to je proračun, država mora črpati od nekje. Mi je jasno.

Ampak to financiranje RTV-ja je potuha za nedelo. Zasluži si plačo banda.

Slab program (da ne rečem zanič) si ne zasluži centa z moje strani.

Ljudje moji, to je televizija in radio ne vprašanje pitne vode, porkamadona no. Koliko ljudi bi prizadela ukinitev RTV SLO? Bi kdo potočil solzico (razen zaposlenih)? Protesti pred vlado? Prosim vas no, ne se hecat.

(Prav tako berem primerjavo z drugimi državami, ki ni niti slučajno na mestu. Večina prebivalstva v Sloveniji raje gleda HRT, ORF, RAI, kot pa našo nacionalko. Zakaj že? Ker jim je všeč jezik? Ne! Ker je kvaliteta!)

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
problem je definicija socialne države. in ta država niti ni socialna. niti socialna pomoč ni takšna, da bi se dalo z njo preživeti.
edino za cigane je socialna. za normalne ljudi, ki pridejo v stisko pa ne. tu je problem. in dokler bo taka sem proti vsem tem progresivnim fintam obdavčenja, plačevanja itd. ker načeloma bi drugače lahko čisto vse šlo na tak način. na koncu ugotviš, da več kot delaš manj imaš. ker ti itak država vse pobere

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ne nakladaj, da je drugje kvaliteta. Povprečen gledalec je ZELO nezahteven. V državi, kjer je najbolj gledana oddaja Kmetija na komercialki, se pač ne bomo kregali o kvaliteti programa.

Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Če imaš iq nad sobno temperaturo ne poslušaš nobenega slovenskega radia.

Mogoče. Ampak razloži kako naj v avtu ali v službi poslušam kaj drugega, ker tišine ne morem prenašat 10 ur na dan. Muzike sem se že zdavnaj vse naveličal. Val 202 je nekako še najboljša izbira, kjer ni hudih debilizmov in norčevanja iz moje inteligence, in muzika se ne ponavlja vsake pol ure. Doma pa radija itak nimam kaj za poslušat.

Stvar okusa, jaz šopam v avtu cd-je v službi pa mp3-je. Pri taki izbiri glasbe kot jo ponuja ta svet, ni hudič da ne najdeš nekaj za svoje razpoloženje. Če govorimo o sami glasbi. Če so ti pa všeč talk-shovi po slo radijskih postajah, potem pa moje sožalje
grin1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Stvar okusa in lastnih preferenc. Nekatere pač ne zanima inteligenten program in imajo raje pofl kjer se zavri 25 krat na dan Lady Gaga, vmes pa špikerji berejo STA zanimivosti in poročajo o policijskih kontrolah. Dejstvo je, da je treba Val 202 dejansko poslušati, razne Antene pa lahko imaš v ozadju in nisi aktivno vpet v poslušanje programa, so v bistvu bolj zvočna kulisa kot pravi radio.

Potem pa naj povprečen gledalec plačuje RTV naročnino in spremlja program preko dekoderja.

Mene, ki sem zahteven, pa naj pustijo na miru.

Sej če bo plačal vsak povprečen gledalec, se bo tudi nekaj nabralo v denarnico.

Naj mi dajo na izbiro.

A: Dajte 12€ prispevka za RTV
B: Vrzite 12€ v smeti

Izberem B. Zadnji odgovor.
Zakaj?

Ker je moja izbira! Simple.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz sem v avtu 2 ure na dan. Ga ni cdja z mp3-ji, ki se ga ne bi naveličal v 2 tednih. Ma to je čist prevelka količina muzike. Na šihtu mam 50gb mp3-jev in sem vsega sit. Enostavno se mi ne da več iskat muzike. Me nič ne moti malo debatiranja po radiju, saj ne govorijo samih neumnosti, včasih celo kaj pametnega. Seveda to ne velja za komercialne radije, kjer so sama enaka muzika, debilizmi in neskončne reklame
smile-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
sicer pa je tudi v Nemčiji problem z odjavo TV. edino če se izseliš, odjaviš drugače pa nekak ne gre, pa še potem so težave, če slučajno od tam prejemaš dohodke.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Po mojem je prav, da se nekako financira takšen javni zavod. Kakšen je način financiranja in kakšna je zloraba teh sredstev pa je stvar debate. Vsekakor je fino, da se pokriva potrebe vseh gledalcev in ne samo povprečnežev, ki spremljajo kmetijo. Gre tudi za oddajnike ipd, ki pridejo prav. Kaj počnejo s 4000 zaposlenimi pa.... bite me.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Večina prebivalstva gleda POP TV in TV Slovenija, ne pa tuje programe. To je eno, drugo je, da konkurenca mora biti, prav tako pa celovit program. Če bi obstajal le POP TV bi se slednji zlahka polenil in delal še slabši program. Že zdaj se resno sprašujem, če je to največ, kar zmorejo. Enako velja za nacionalko. POP TV jih je malce prisilil, da so se spremenili.

V tej državi niso pomembni le Svet na Kanalu A ter Kmetija. Mnogo ljudi gleda še kaj drugega, imajo razpršeno matriko gledanja oddaj. Mladi junci pa fokusirano na kmetijsko oddajo z wanna be zvezdami, ki ima tudi ustrezno močno samopromocijo ter PR v dogovoru z raznimi rumenimi revijami, kot so Nova, STOP ter Lady. Posledično vsi govorijo o Kmetiji, akterji oddaje po drugih medijih napajajo zanimanje zase ter tudi za oddajo, gre za cel ekosistem marketinga. Vse to pa še ne pomeni, da vsi gledajo le Kmetijo oziroma da ne obstaja kar veliko ljudi, ki jih zanima še kaj drugega kot jim ponuja POP TV. Oni so komercalni medij. Delajo tisto kar lahko prodajo in nič drugega. Logično saj ne dobijo denarja od države oziroma naročnin.

TV Slovenija pa ima drugačno vlogo. Ta ni konkuriranje POP TV in s tem odvzemanje deleža razpoložljivih oglaševalskih sredstev. Ravno zato je v SLO tako malo nacionalnih komercialnih televizij. Če bi se TV SLo odpovedala prihodku od oglaševanja bi bilo denarja dovolj, da bi se v SLO pojavila še kakšna druga medijska hiša poleg PRO Plus. Seveda pa bi to pomenilo nujo po krčenju propgramov TV Slovenija. Ne rabimo 3 programov, ne rabimo oddaje Mario, ne rabimo mastodonta s toliko zaposlenimi. Rabili bi le en ali dva programa s kakovostnimi vsebinami informativnega programa, dokumentarci, kakovostnimi filmi ter otroškim in izobraževalnim ter kulturnim programom. Za to bi rabili 1000 zaposlenih, marsikaj bi se lahko outsourcalo. Glavni problem je, da na RTV do te faze razmišljanja še niso prišli, še manj pa si to upa narediti katerakoli vlada, ki ima dejansko edina moč da kaj spremeni v javnem zavodu RTV Slovenija. Nobeno vodstvo ne bo rušilo samo sebe, lahko pa to naredi oblast in spremeni pravila igre.

Krivec za slab program TV Slovenija je aktualna politika. To je moja trditev za katero stojim. Vse ostalo izhaja iz neprimernega odn osa politike do javne RTV hiše.

Sej drži kar si napisal. Smo prišli do zaključka, da plačujemo 12€ za porazen program. Pa naj bo krivec za to kdorkoli hoče.

Če plačujem 16€ i kusur za kabelsko, da lahko gledam 2,3 programe, bi dal tudi za ta dva 12€. Če bi bila na nekem spodobnem nivoju. Dokler pa nista bom pa jezen in upravičeno bentil.

Sej vsi gledamo TV ali poslušamo radio, prispevek je že od nekdaj, ampak včasih je bil program bistveno boljši prispevek pa bistveno manjši. Zdej je pa narobe svet.

sad

Guru
24. avg 2007
21.280
9.906
113
Če je dobil pristopnico in je ni vrnil ter ni plačeval, potem si je sam kriv, da je pokasiral še vse za nazaj (tam lepo piše, da tudi če ne vrneš, se šteje, da si sprejel). Do datuma, ko je dobil pristopnico pa niso še nikomur zaračunali. To pa traja od meseca do več let. Odvisno koliko sreče imaš.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
ksz.

v dolocenih temah na siroko nabijate, da se cigani izogibajo placilu tega in drugega prispevka

tukaj ste povsem na istem nivoju
uf-1.gif
,

Kot vidiš imajo cigani potegnjeno elektriko na črno.

Te ni nič strah, da bi se kateremu od njih kaj naredilo, ko je vse to narejeno mimo vsakih varnostnih pravil?

Da je to kraja, vem da te nič ne moti.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Če plačujem 16€ i kusur za kabelsko, da lahko gledam 2,3 programe, bi dal tudi za ta dva 12€. Če bi bila na nekem spodobnem nivoju. Dokler pa nista bom pa jezen in upravičeno bentil.

Sej vsi gledamo TV ali poslušamo radio, prispevek je že od nekdaj, ampak včasih je bil program bistveno boljši prispevek pa bistveno manjši. Zdej je pa narobe svet.

Seveda je zanič program, če pa pričakuješ, da bodo pokrivali TVOJE potrebe čez cel ljubi dan. Včasih se ti je pa program nemara zdel boljši, ker nisi poznal konkurence? Ne vem, samo razmišjam.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Brgo, nekomercialni program ima manjšo gledanost kot komercialni. To je nekaj normalnega. Poleg tega je za nekomercialni program značilna pestrost oddaj, brez fokusa na eno samo oddajo, ki bi doživela ogromno samoreklame. Povsem drugačen koncept je pri komercialni TV, ki ima v vsakem trenutku eno nosilno oddajo, ki jo v maximum promovira. Prej je bila Kmetija, zdaj gremo naprej.

Mene na nacionalki moti predvsem to, da so hibrid. Delajo nekomercialni program, obenem pa se trudijo s komercialnimi vsebinami služiti denar oglaševalcev, se boriti za čim višjo gledanost ter konkurirati POP TV. V redu, naj to delajo ampak ločeno od javne TV. primarni fokus slednje pa mora biti javni, nekomercialni program. Komercialni del nacionalke naj se preživi samo z oglasnimi prihodki, nekomercialni del pa s prihodki iz naročnine.