Se lahko s tem vozim?

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
ne vem zakaj se nebi lahko s tem vozil. Pač hitreje prideš kamor koli. če boš na nujni vožnji
hysterical-1.gif

Poznam enga, ki je prav tako kupil reševalno vozilo in se normalno vozi, vendar je od drugega zdravstvenga doma.
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
niti ti jih ni potrebno odstranit samo uporabljat jih ne smes. te pa verjetno nihce niti ne bo ustavljal dokler se ne razve. No potem te bodo pa pogosteje =)

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Kaka je kazen za rotacijo oz. izdajanje uradne osebe/vozila?
Dost velika meni sta se dva kekca predstavila kot krimiča... jasno takoj videl, da to ni to
smirk-1.gif
kličem 113 povem registrsko... me čez 5 minut kličejo nazaj, če lahko dam podatke zaradi dokazovanja povem, da se bom oglasil pa policiji... tam me je en resen stric zaslišal... fake krimiča sta dobila 6 mesecev pogojne pa 1200€ kazni se mi zdi. Je pa par let od tega možno je da so še zaostril.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Kaka je kazen za rotacijo oz. izdajanje uradne osebe/vozila?
Dost velika meni sta se dva kekca predstavila kot krimiča... jasno takoj videl, da to ni to
smirk-1.gif
kličem 113 povem registrsko... me čez 5 minut kličejo nazaj, če lahko dam podatke zaradi dokazovanja povem, da se bom oglasil pa policiji... tam me je en resen stric zaslišal... fake krimiča sta dobila 6 mesecev pogojne pa 1200€ kazni se mi zdi. Je pa par let od tega možno je da so še zaostril.

Huda.

Samo po temtakem mi en vzame prednost, jaz mu potrobim on mi pokaže fakera, jaz naredim tako ti, pa model dobi pogojno?

Good to know.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Ne ločit moreš med prekrškom da ti uporabljaš modre luči in izdajan jem za pooblaščeno uradno osebo.

tole je glede lučk:

Z globo najmanj 500 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki nepooblaščeno uporablja posebne svetlobne ali zvočne znake iz tega člena ali jih uporablja v nasprotju z določbo prvega odstavka tega člena ali določbo podzakonskega akta iz prejšnjega odstavka. Z globo najmanj 8.000 eurov se kaznuje za tak prekršek pravna oseba in samostojni podjetnik posameznik, odgovorna oseba pa z globo najmanj 800 eurov.

glede izdajanja za PUO pa kz-1 predpisuje:

Lažno izdajanje za uradno ali vojaško osebo

305. člen

(1) Kdor se, zato da bi sebi ali drugemu pridobil kakšno korist ali da bi komu prizadejal škodo, lažno izdaja za uradno ali vojaško osebo ali neupravičeno nosi oznake uradne ali vojaške osebe, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

(2) Enako se kaznuje, kdor opravi kakšno dejanje, ki ga je upravičena opraviti samo uradna ali vojaška oseba.

In za tole te težko nasadijo ker moraš imet priče itd... Sodelavcu se je zgodilo da mu je en mahal nekaj ko ga je prehitel, pa se na semaforju srecata in mu kaze naj ustavi. Ustavi na avtobusni postaji, oni pride do avta, na hitro odpre in zapre denarnico in reče "policija, boste počakal da patrulja pride". Foter star ene 45 let. Mu reče, če mu še enkrat pokaže službeno izkaznico, je ni hotel češ da ne bo on nič kazal da naj počaka, da bo prišla patrulja. No patrulja je res prišla, jo je tudi sam poklical, vmes ateju povedal tud kdo je on pa kako izgleda službene izkaznica, da je denarnica le malce prevelika. Pa je na koncu vse v vodo padlo ker je tožilec rekel da enostavno ni dovolj dokazov in da je le beseda sodelavca proti besedi tega ateja. No je pa res da sedaj akdarkoli fotra kdov racunalnik vrze napise da se je v preteklosti izdajal za uradno osebo itd...

Pa realno gledano, če se boš ti z rešilcem z lučkami gonil, te noben normalen policaj ne bo šel ustavljat. problem bo nastal ko boš srečal kake reševalce, ki bodo vedeli da ni nič nujnega in po možnosti sami poklicali policijo. Se je že dogajalo v primerih nekaterih zasebnikov z rešilci sploh maribosrki konec menda.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Pa realno gledano, če se boš ti z rešilcem z lučkami gonil, te noben normalen policaj ne bo šel ustavljat..

ne-ne-1.gif
Pride za teboj lepo, kulturno pregleda papirje in gre svoja pota dalje.