Scania v Berlinu na božičnem sejmu

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.758
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
ahhh dej no.
bonk.gif
Ne piš neumnosti. Kterga so pa ustrelil to, ki je šel vn???
Precej so jih postrelili na zeleni meji z Italjo. Guglaj in naslednjič preveri preden drugemu očitaš neumnost
Postrelili so samo tiste, ki so ignorirali ukaze vojske/policije naj se ustavijo. Streljali so šele po treh opozorilih.
Tiste, ki so se na ukaz ustavili so samo aretirali.
in zaprli za lep kos življenja . Pa v malo drugačen 'nastanitvenincenter" kot jih poznamo danes.
Pa zgodba o treh opozorilih je tudi lahko bila tudi malo prilagojena na terenu. Kakšne zgodbe so že? Najprej streljaj, potem pa opozarjajo. Ker sicer bodo najprej oni streljali, in ti ne boš prisel do prilike.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
ahhh dej no.
bonk.gif
Precej so jih postrelili na zeleni meji z Italjo. Guglaj in naslednjič preveri preden drugemu očitaš neumnost
?? komu sem očital/napisal neumnosti?
Ampak, eni ne znate druga kot googlat pa obdobja pomešate u 3PM. Bolano... sam da se krega

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Te, ki prihajajo sedaj, takrat niso hodili, ker niso imeli kaj početi tu. Ja, nekdo jim je vse obljubil tam pri njih, sedaj pa hodijo po nekaj tisoč naenkrat. (no, lani) Te mase pa ni enostavno ustaviti, če že ne postaviš mitraljeza
Še prej (26 let in še nazaj), so se pa tihotapili kriminalci v druge države, teroristi in diverzanti pa v notranjost države. Samo tega ni bilo veliko. Je bilo kar pod kontrolo. (sej veš, unutrašji i vanjski neprijatelji)
Če bi prvih deset, ki so prišli ilegalno poslali nazaj od koder so prišli, namesto da jih spustijo v državo in jim nudijo vso oskrbo + denar, torej več kot revnejšim domačinom, bi se preseljevanje v hipu ustavilo.
Tudi mitraljez bi bil potreben, ampak če bi ga uporabili na prvem, ki bi ignoriral ukaze vojske/policije, in se nebi hotel ustavit na ukaz, , potem ga na drugih nebi bilo treba uporabit, ker se nihče nebi hodil nastavljat kroglam. Bilo bi tako kot včasih, ko je bilo ilegalnih prehodov malo.
se strinjam.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Citat:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
ahhh dej no.
bonk.gif
Postrelili so samo tiste, ki so ignorirali ukaze vojske/policije naj se ustavijo. Streljali so šele po treh opozorilih.
Tiste, ki so se na ukaz ustavili so samo aretirali.
in zaprli za lep kos življenja . Pa v malo drugačen 'nastanitvenincenter" kot jih poznamo danes.
Pa zgodba o treh opozorilih je tudi lahko bila tudi malo prilagojena na terenu. Kakšne zgodbe so že? Najprej streljaj, potem pa opozarjajo. Ker sicer bodo najprej oni streljali, in ti ne boš prisel do prilike.
Tudi prav, da so jih zaprli za lep kos življenja, Saj niso bili pošteni državljani ampak teroristi, diverzanti, pobegli iz zaporov... Pošteni so šli lepo s potnim listom čez mejni prehod.

Danes se pa na primeru "beguncev" sprašujem, zakaj sploh imamo zakon o prehodu meje, policaje na meji... še lahko nekdo v nasprotju z vsemi zakoni nekaznovano prečka mejo brez papirjev, samo pove izmišljeno ime, spotoma še kakšen šotor zažge, obmetava policaje, potem pa za nagrado dobi še celotno oskrbo + denar.

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
ahhh dej no.
bonk.gif
?? komu sem očital/napisal neumnosti?
Ampak, eni ne znate druga kot googlat pa obdobja pomešate u 3PM. Bolano... sam da se krega
Preberi kaj si napisal v prvem napisanem postu: "Ne piš neumnosti."
Kaj je sedaj bolno?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:

Tudi prav, da so jih zaprli za lep kos življenja, Saj niso bili pošteni državljani ampak teroristi, diverzanti, pobegli iz zaporov... Pošteni so šli lepo s potnim listom čez mejni prehod.

Danes se pa na primeru "beguncev" sprašujem, zakaj sploh imamo zakon o prehodu meje, policaje na meji... še lahko nekdo v nasprotju z vsemi zakoni nekaznovano prečka mejo brez papirjev, samo pove izmišljeno ime, spotoma še kakšen šotor zažge, obmetava policaje, potem pa za nagrado dobi še celotno oskrbo + denar.
Res je.

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
...
...
Pobijali so predvsem državljane držav Varšavskega pakta, ki so sicer smeli v SFRJ, jih pa Yu organi v skladu z dogovorom niso puščali na Zahod.
Bile so družine, ki so iskale lepšo prihodnost, disidenti... skratka, po tvoje zločinci, katerih življenje je ničvredno.
Grozljivo, s kakšno lahkoto se zagovarja pobijanje...

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
In to je potem v redu?
Seveda je uredu, tisti ki je ilegalno prečkal mejo je imel še marsikaj drugega na vesti. pošteni so šli čez mejni prehod.
Kaj se vam smilijo ti teroristi, diverzanti, kriminalci..., ki so jih ustrelili, ker niso upoštevali ukaza policije/vojske in se tudi po opozorilnem strelu niso ustavili, pa so dobili kuglo v rit. Niso to mulci na motorju brez čelade na begu pred kaznijo. Ko pa mulce policaj lovi dokler se mulc ne skanta in ubije pa ploskate, češ sam si je kriv..

A da jih v stotisočih brez dokumentov z izmišljenimi imeni spuščamo v državo ne preverjenih, je pa uredu?

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
...

A da jih v stotisočih brez dokumentov z izmišljenimi imeni spuščamo v državo ne preverjenih, je pa uredu?
Tega nikjer nisem trdil - če mene vprašaš, bi moral Cerar na sodišče.
Odzval sem se samo na trditev, kako se je meja varovala nekdaj. Takrat se je meja varovala, da ljudje niso šli ven, ne noter.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Citat:
...
...
Pobijali so predvsem državljane držav Varšavskega pakta, ki so sicer smeli v SFRJ, jih pa Yu organi v skladu z dogovorom niso puščali na Zahod.
Bile so družine, ki so iskale lepšo prihodnost, disidenti... skratka, po tvoje zločinci, katerih življenje je ničvredno.
Grozljivo, s kakšno lahkoto se zagovarja pobijanje...
Kaj nakladaš. družine se ustavijo, ko jih na meji zaloti vojska/policija in reče "stoj", pa izstreli opozorilni strel, če se že na prvi in drugi poziv ne ustavijo. Kakšni teroristi, pobegli kriminalci, diverzanti ki so prišli zrušit oblast, delat atentate....in vedo, da jih čaka dolgoletna kazen, pa tvegajo in skušajo pobegnit, pa jih kakšna kugla dohiti.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
pišeš površno. Jaz sem šel xx ven in xx noter pa sem še živ, kakor tudi xxxxxx drugih. In šel sem čez mejni prehod. Nikol nobeden streljal za mano.... Kaj bi hotel povedati sploh...

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Citat:
...

Odzval sem se samo na trditev, kako se je meja varovala nekdaj. Takrat se je meja varovala, da ljudje niso šli ven, ne noter.
Tudi jaz sem mnenja, da bi moral tisti, ki je dal ulaz, da se v nasprotju z zakonom spušča ljudi v državo pred sodišče in v zapor.
Ali je to Cerar, ministrica, ali pa tazadnji policaj na meji ne vem, ker nikoli nismo videli tega ukaza. Verjetno je res Cerar prvi odgovorni. Vsekakor pa Merlova nima nobenih pristojnosti ukazovat našim policajem.
Je pa policaj na meji dolžan ukaz, ki je v nasprotju z zakonom zavrniti.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
ksz
Pustimo pretekle čase, vendar leta 2016 ne verjamem, da obstaja razumen junak, ki bo na meji sredi Evrope ukazal streljanje. In tistega, ki bo ukaz ubogal. Ker lahko povsem realno pričakuje, da bo čez leto, dve ali 10 ali 20 let iskan pred nekim sodiščem in njegova država ga pri tem ne bo ščitila, ker se bo politika zamenjala. Tudi Italijani si ne upajo kar potopiti čolnov z afriškimi begunci. Verjamem pa, da marsikdo razmišlja, da bi to ustavilo pritok.
Ostane le manj nasilna represija s povečanim številom uniformiranih oseb. Slovenske meje so bile odprte, dokler so begunci lahko šli naprej v države, ki so jih bile pripravljene sprejeti.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Citat:
...

Na slovenskih mejah se je res odhajalo ven, s trebuhom za kruhom. Na bolgarski in albanski meji se je pa hodilo noter, to je bil kontraband, vseh sort bagra. Precej naših fantov je kožuh pustilo tam dol, sam se dobro spomnim enega našega fanta, ko so ga pripeljali v plehnati trugi domov. Bilo je nekje okoli 70. leta
crazy1.gif
.

Meje je treba varovati! Vsak normalen gospodar (ni treba da je ravno "dober", že "normalen" je zadosti) varuje svoje mejnike, le naša mlečna država ne
rolleyes-1.gif
. Kaj ti nuca zakonodaja in zakon na zakon, če pa zadeve nihče ne izvaja? Brezveze.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Eno je ustavljati enega ali dva človeka in uporabiti orožje, drugo pa je streljati na množico več 100 ljudi. Razen tega se je v +30-ih letih v svetu kar nekaj spremenilo.
Zakaj Italijani ne streljajo na čolne, ki priplujejo v njihove teritorialne vode? Verjamem, da pred 50-imi leti bi.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Veleizdaja ali samo primitivni boj za ohranitev:
germany-population-pyramid-2014.gif

... kako bi pa (vi) ti reševal zgornji problem?

Naj razložim za par bedakov tule. Čez 20 let bo populacija nemčije tako stara da bo več penzinerjev kot pa delovnega naroda (plus otroci). Logična posledica je da bo premalo denarja za socialo (penzije so večji del tega). torej nemec ki je danes star 45let bo čez 20 let imel 3x nižji standard.

Zgornja piramida je sicer korekcija, korekcijo dela priseljevanje ki ga nemčija aktivno izvaja že 15 let. Sreča nemčije je da je iz dveh delov od katerih je bil en nerazvit, to jih trenutno tudi rešuje ampak kot rečeno vzdrženo je mogoče še 10 let.

Recimo nemčiji podobne države anglija, francija, bližnja skandinavija imajo že sedaj večji del prirastka populacije na račun priseljencev. Brez njih bi bila njihova gospoarstvstva v padanju, sociala bi padala in na sploh bi se začela negativna spirala. Ko bi take države padle v kaos negativne gospodarske in socialne spirale je "par mrtvih" zaradi terorizma zelo majhna kolateralna škoda (pa terorizem niti ni direktna posledica priseljevanja).

Tako da moje stališče o migrantih ne mislim razlagat. Ampak me pa zanima tule kdo bo reševal slovensko starostno piramido, ki bo v roku 10-20 let podobna nemški danes? Pazite, našo piramido rešujejo danes več ali manj vam "neljube" skupine, to so migranti z balkana, pa še vedno smo izrazito na negativni strani.

Odločitev torej je zelo enostavna, za čas vašega življenja (v naslednjih 30-50h letih) se boste morali odločiti ali boste živeli v etnično kolikor toliko čisti sloveniji v bedi in revščini ali pa boste sprejeli večje število prišlekov? Tretje opcije ni.

B81

22. jul 2007
37.012
10.539
113
Prva opcija se bere bolje. Pa ce bi bili vsi prisleki taki, kot si ti, ne bi z njimi nihce imel problema.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Zakone je lani kršila cela EU, ne samo mi. Kdo je izdal ukaz, da se spušča migrate/begunce, si lahko samo mislimo. ali pa vemo. Sprejemali so jih po celi Evropi. Da so od Grčije, Turčije spuščali naprej..... je v štartu napaka. V enem mesecu+ je šlo skozi nekaj čez pol miljona migrantov. Čez Slovenijo. Ustaviti tolikšno maso je nemogoče s slo policijo in vojsko, ne da bi uporabili neka sredstva in ukrepe, ki se uporabljajo v vojni. Videli ste kolone 2-3 tisoč ljudi..... po TV. Nekateri v živo. Če bi se na Hrvaškem nabrala vsa množica pol miljona... ali "samo 1/5 tega... 100000 ljudi.... ko to udari preko zelene meje in se to razkropi po poljih je velik problem to poloviti in zopet nekam zapreti. Dejstvo je, da jih je Angelca hotela sprejeti (zdaj pa joče). Verjamem, da bi se v primeru nekastotisoč migrantov ustavljeni pred Slo mejo na Hrvaškem, tudi oborožilo. Hrčki bi jim že prodali kaj , da bi si izborili pot naprej, samo da ne bi ostali pri njih. Smo videli na posnetkih, da so jim uradni organi Hr celo kazali pot čez zeleno mejo.
Mi smo ga nahebali, ker smo na njihovi poti. "Nekdo" je rekel nam, da naj jih spustimo čez in naprej v EU.... in zdaj ima ta "nekdo" največje probleme.
Mislim, da bi ne glede na politiko Angelce in Francekov morale države EU, ki se ne strinjajo s priseljevanjem morale se dogovoriti, prispevati svoje enote (polocija, vojska) in tehnična sredstva in jih postaviti na neko mejo in preprečiti nadaljevanje poti s silo. Pa naj bo to v na meji SLO na šengenu, Hrvaškem, Srbiji....