Sardinija

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Marca za en teden. Let v Cagliari, potem plan rent in po jugu. Ima kdo pot po lastni izkusnji? Kaj se splaca ogledati z malimi otroci? Kaksen predlog nastanitve?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Sem bil v Cagliariju poleti, pa mi je en domačin razlagal da pozimi je za žile rezat depresivno, ker ni nobenega nikjer. Otroci bodo umirali od dolgčasa. Nič za delati, za kopanje premrzlo

• Všeč mi je
Reactions: shift

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Hvala za mnenja. Na sreco je naneslo, da gremo lahko marca in bi rad izkoristil pozitivne stvari dopusta. Jasno mi je, da se ne bomo kopali, bi pa rad izkoristil lepote pomladne narave in manjko turistov. Sedaj, ko ste nasteli vse minuse, so tudi kaksni plusi?

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Hvala za mnenja. Na sreco je naneslo, da gremo lahko marca in bi rad izkoristil pozitivne stvari dopusta. Jasno mi je, da se ne bomo kopali, bi pa rad izkoristil lepote pomladne narave in manjko turistov. Sedaj, ko ste nasteli vse minuse, so tudi kaksni plusi?

jau sem bil zadnja dva tedna junija in prvi teden julija, kot dan in noč. ne vem kaj pa bi tam delal marca, med tem , ko je Sicilija druga pesem

• Všeč mi je
Reactions: Bakki33 in tgrzan

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Jaz sem bil 2019 z motorjem konec aprila / začetek maja in takrat se je Sardinija komaj začela prebujati. Pol restavracij, lokalov itd. je se bilo zaprtih.
Lani sem bil s familijo (juniorka je bla 7) v drugi polovici avgusta in je seveda cisto drugačna igra. Sli smo pa do Livorna z avtom in potem trajekt na Sardinijo.
Par zade, ki smo si jih pogledali: elephant Rock, Castelsardo, Lido di Orri plaza, Sardeggna in Miniature - Dino park, Costa Rei, Torre di Bari, Olbia, Lido di Cea, Nuoro, Cagliari itd. Gor pa dol (sever-jug so bolj normalne /hitre ceste), levo-desno (vzhod-zahod) so pa super ovinkaste ceste, kar je sicer fajn,ampak se ti hitrost potovanja zmanjsa na 50km/h in se kr vlecejo razdalje.

• Všeč mi je
Reactions: tgrzan

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.555
1.149
113
Razen, da bo poceni in vprašljivo vreme, ne bo nič od marca. Smo bili konec junija dol in je bilo prazno vse.

• Všeč mi je

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.555
1.149
113
Ok, nam so bile všeč plaže Portoscuso in Fontanamare, otok Sant'Antioco, Porto Pino, Chia. Marca pa sreča gor ali dol, nebi šel na Sardinijo. Ne bo še pomladi, mogoče zadnji teden. Šel bi na let na Kreto ali Ciper. Predlog. Tu so še kanarci, otok Madeira.

• Všeč mi je

Bakki33

Fizikalc
8. dec 2007
426
71
28
Sardinija je res samo za letni dopust. Ostalih 9 mesecev ni življenja, prav tako ni skoraj nič zanimivega za videt. Če že, bi raje letel v Olbio in popotoval po severu.

• Všeč mi je

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Plus Sardinije izven sezone je, da si lahko ogledaš Porto Cervo in uživaš ves tisti blišč (ki se takrat ne blešči) za čisto normalne in običajne cene. Celo kakšno luksuzno jahto boš si lahko ogledal dosti bližje ali celo znotraj, kar poleti ne bo šlo.

• Všeč mi je

Bakki33

Fizikalc
8. dec 2007
426
71
28
Plus Sardinije izven sezone je, da si lahko ogledaš Porto Cervo in uživaš ves tisti blišč (ki se takrat ne blešči) za čisto normalne in običajne cene. Celo kakšno luksuzno jahto boš si lahko ogledal dosti bližje ali celo znotraj, kar poleti ne bo šlo.
Ne spomnim se da bi bilo kaj pametnega za videt v Porto Cervo :rolleyes:

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Res bi bil sever bolj primeren, ker je vec za videt, jug je bolj dolgocasen (razen Cagliarija). Sicer pa narava je cudovita, pa je poleti zaradi obilice turistov tezko kaj vidis. Sem bil ze 4x dol.