Mi smo bili z mulci v Barceloni, iz Benetk dokaj ugodno z Ryanairom. Za 2 odrasla in 2 otroka (3 in 8) so bile karte 800€. Ryanair je pač tako, da je tista osnovna res poceni, samo tam je zraven samo mali ruzak in brez rezervacije sedeža. Če rezerviraš za majhne otroke MORAŠ imeti rezerviran sedež (že vejo zakaj) in potem se itak splača vzeti ono nadgrajeno karto (rezerviran sedež, normalno velika prtljaga).
Hotel je nas prišel 100€ na dan (400 za 4 dni), ker sem hotel, da je dokaj soliden.
Kaj je v Barceloni takega, kar zanima otroke? Kot prvo, letalo, vlaki in podzemna. Camp Nou ne. Oziroma je bilo kul 5 minut, potem ne več. Oceanografski muzej, akvarij al nekaj podobnega jim je zelo dogajalo, samo to je dokaj kratko. Enako živalski vrt (sem videl že boljše). Do Sagrade Familie smo šli, še najbolj so jih zanimala igrala v parku pred katedralo. Rambla nič, pristanišče nič, dogajala jim je edino železniška postaja, kjer so oni španski hitri vlaki. Na Montjuic smo šli z z zobato železnico, saj se na gondolo, ki vozi iz pristanišča, niso upali.
In to je to. Mali je potem zbolel (bruhal), tako da nismo šli pogledat gaudijev park in hišo.
Konec koncev smo pač enkrat nekam šli z letalom in to jim je ostalo, bi pa bilo po moje čisto vseeno, če bi šli kam drugam.
Zdaj planiram Billund (Danska), Lego house in Legoland, samo je drago ko pes. Enkrat naj jim bo, da bo potem mir. Ker jim dogajajo kocke, za razliko od omenjenega disneya.
Btw, zgoraj je bil omenjen Pariz. Jaz ga poznam dobro in ne vem, če bi tja vlekel male otroke. Tam je en kup ciganije, za videt jim pa razen stolpa (ki je drag, za čakat je, pa še možno je da ne bi hoteli gor) ni ravno ne vem kaj. Morda Sacre Cour, samo to je spet samo vlakec in razgled. Disneyland je pa ekstra drag (62€ na osebo in gor). Za ceno kart sem za konec junija vzel v Mirabilandii 2x nočitev z zajtrkom(za 5), 5x karte za 3 dni za Mirabilandio in 5x karte za 3 dni za vodni park. Vse skupaj 400€. Ni disneyland, a prepričan sem, da bodo imeli od tega več, kot od enega dne Disnelanda (sploh ker jim miki in ostali ne zanimajo, zdaj so drugi junaki)