Mesto. V Valencii je glavno dogajanje v izsušeni strugi reke, ki je prej tekla skozi mesto. Tam je tudi tisti futuristični oceanografski muzej, pa precej tega.
Glede Legolanda je tako: kot zabaviščni park je dokaj beden, stare naprave in vse preveč počasno. A našim dogajajo kocke in tega drugje ni, tam je pa kup nekih vlakcev, iger, bajt in vsega. Še bolj atraktiven pa bo pomoje za njih Lego House, kjer je so različni sklopi aktivnosti, igre, muzej, pokažejo kako se dela, razne posebne kreacije. Jaz sem bil parkrat bolj mimogrede, ko sem bil gor z drugim namenom in sem si vedno rekel, da bom enkrat peljel mulcev. Iz benetk se pride gor za nekih 120€ po osebi oziroma iz Zagreba za lufthanso za okoli 200. Težava so hoteli, 300 na noč je skoraj premalo.
Nemški Legoland je boljši (je novejši, tudi naprave so novejše), tam smo bili že 2x in jim je precej dogajalo.
Sicer pa, na samo temo, ravno tretji mulc mi je ekstra podražil zadevo, saj rabiš praktično povsod 2 sobi. Sem gledal za krompirjeve terme 3000 in podobno in je bilo za 3-4 dni čez 2 jurja. Na koncu smo vzeli Amarin za dobrega jurja (za 3 dni), ker so eni redkih, da imajo sobe za 5 in all inclusive.