Hvala za odgovor. Se spomnem da smo o laktozi pisali, vendar ob iskanju nisem zasledil, kje jo kopujete (videl sem da prodajajo v lekarni, ma imajo majhne in drage količine).
Citat:
Uporabnik fristev pravi:
KSZ
Moj prvi produkt: Eng. Traditional Bitter iz Muntons kita.
DME namesto sladkorja, kvasovke priložene ()
fg 1015 - bi rekel preveč (slabe kvasovke? slaba aeracija? <--- tu imam rezerve
začetna 1048
V fermentatorju je odležal skupaj 19 dni.
Za karbonizacijo sem dodal 91 g dekstroze ( v 17l za končnih 17l) - batch priming s pretakanjem v polnilno posodo.
Včeraj sem po 1. tednu v steklenicah naredil prvi test. Najprej sem odprl steklenico, ki je bila napolnjena kot zadnja, kar je pomenilo, da ni bila do vrha, ampak 10 cm pod robom, tj. še pod vratnim delom. Lepo je pihnilo in tudi pokadilo se je. Ker so druge muce zavohale mleko, sem zatem odprl še dve steklenici (kot sem pred kratkim zapisal sem vse polnil do le 2 cm pod robom)...Tudi lepo, pokadilo se je sicer precej manj - mogoče je bilo nekoliko manj pene, a še vedno zadovoljivo. Je ta razlika v peni sploh možna zaradi različnih nivojev v posameznih steklenicah? Od same vzhičenosti obstaja verjetnost, da sem kozarce nalival pod različnimi koti. :S
Ali steklenice sedaj lahko postavim v klet (danes je 8. dan na sobni temperaturi), ali naj jih še malo zadržim?
Dosedanji potek je nad mojimi pričakovanji. Ves čas sem bil v strahu, da je šlo kaj narobe, ampak kot kaže je OK. Pivo je že sedaj zelo užitno, ima lep vonj, mogoče le malo dolgo ostane grenkoba v ustih. Ampak saj je bitter.Še izgled...
Začetke sem 90% osvojil na tem forumu. Hvala.
Citat:
Uporabnik dobro_pivo pravi:
Ali ima mogoče kdo izkušnje z takim filtrom za filtriranje pivine kot ga ponuja mojepivo?
Kot da jim je treba povedati, kaj si vrgel v pivoCitat:
Uporabnik Pivopivec1 pravi:
Želatina je živalskega izvora, tako da vegiterijanci ne bodo veseli