US05 pobere kar precej sladkorjev in zaradi nizkega FGja na koncu da relativno lahko in suho pivo, temu se da izognit če daš noter več kompleksnih sladkorjev, torej ali več karamelnega sladu ali pa delaš višjo temperaturo drozganja (sweet profil). Sicer ven ne bo nikoli prišel ekvivalent S-04 z medium body ker je že tvorba estrov drugačna, ampak se da naredit vseeno soliden angleški ale.
Po drugi strani a ne delaš ti dry stouta? S US-05 se zagotovo dobi "dry" stout!
Glede temperatur pa imam sam v klet sedaj že kar nekaj časa relativno stabilnih 14-15C, ale s S-04 pride kar dober ven pri takih temperaturah, čeprav 14C je že meja da se tvorijo kakšni neželeni priokusi. Sem pa sedaj prav zaradi teh "čudnih" temperatur dal delat en "fejk lager" z US-05, bomo videli kaj bo prišlo na koncu ven (malo me je zaj... ta topli val ker sem računal da bodo šle temperature dol so šle pa samo gor). Za lager temperature bo verjetno potrebno pa še malo počakat (12C ali manj) ...
Po drugi strani a ne delaš ti dry stouta? S US-05 se zagotovo dobi "dry" stout!
Glede temperatur pa imam sam v klet sedaj že kar nekaj časa relativno stabilnih 14-15C, ale s S-04 pride kar dober ven pri takih temperaturah, čeprav 14C je že meja da se tvorijo kakšni neželeni priokusi. Sem pa sedaj prav zaradi teh "čudnih" temperatur dal delat en "fejk lager" z US-05, bomo videli kaj bo prišlo na koncu ven (malo me je zaj... ta topli val ker sem računal da bodo šle temperature dol so šle pa samo gor). Za lager temperature bo verjetno potrebno pa še malo počakat (12C ali manj) ...