Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Jah vedet moraš da popularizacija ne more it mimo tega da folk dobi info sedaj in takoj, če ga ne jih vse mine. Sej koneckoncev na mojepivo.si celo računajo tečaje, če mene vprašaš bedarija ker s stališča dobrega komercialista bi sam tisto delal zastonj sploh ker prevzemajo monopol nad to sfero v sloveniji. Ampak pustimo to.
Je pa kar se tiče infomracij VELIKO tega na internetu in še več od tega je napačnega oz. če povzamemo po alterju (ne samo v tej temi) potem vidiš da se za isto stvar predstavijo popolnoma različna stališča.
Od tega VELIKO je dejansko zelo malo res kvalitetne materije, nekaj je knjig ampak večina jih je zastarelih. Od res kvalitetnega branja imaš tipa po imenu "braukaiser" (Kai Troester) ki je aktivno nekaj teorije spravil v prakso (eksperimente) in jo delil po blogih, forumih, ... tip žal ni več aktiven, je pa vseeno ostalo od njega čtivo ki je moderno in hkrati sloni na starih osnovah (podkrepljenih s teorijo).
Ok glede začetniških vprašanj sam odgovorjam ker se mi ravno da, večinoma se mi niti ne, ampak če moj odgovor pripomore da je človek bolj samozavesten in s tem postane aktivni domač pivovar je to dobro za vse. Več nas je večja bo ponudba opreme in surovin, več info se da izmenjat in več priva se da poskusit. S tem se pa popularizira pivo na splošno, kar je pri nas močno potrebna zadeva!
BTW, eno moje vprašanje. A kdo ve kje bi se dalo dobit riževe luščine? Lotevam se full size batch pšeničnega (30l) tam z 70% pšenice pa brez tega vem da se bo izpiranje zamašilo. Riževe luščine naj bi se dodajle tudi kot prehransko "dopolnilo" v krmo živali, ampak tu v moji okolici noben ne ve nič o tem.