Sam sem naredil tako. Zamenjal sem dihtunge na sodu, najomembnejša je velika, tamale itak z gedoro pritegneš. Potem sem sod razstavil in vse temeljito očistil. Potem sem v sod nalil oxi in dobro pretresel in seveda vse kose tudi namočil v oxi in sod sestavil. Potem sem sod priklopil na co2 in stočil oxi ven (v kegu ostane res za pol štamperla) in še nekaj časa pihal co2 ven skozi cev, da se res komplet sod nafila s co2. Potem sem dal cev na dno in štartal sifon. Notri sem stresel sladkor (polovico količine, ki bi jo dodal za flaširanje) ko je bil sod poln (kratka cev mora bit zunaj piva, da ne fašeš povratkov) sem sod zaprl, ga parkrat nafilal in potem popustil, da gre res ves kisik ven in ga potem nabutal na 4 bare, da dihtunga prime in ga postavil na temperaturo fermentacije, še prej sem pa z milnico preizkusil, če je res dobro zaprt. Na temperaturi fermentacije mora bit 2 do tri tedne in šele potem gre na hladno (bolje 8 kot 15)
Za prisilno je postopek podoben, le izpustiš sladkor, daš stvar v hladilnik in priklopiš na ene 2-3 bare in čičaš pa čakaš. kako je ratalo pa poročam.