Borut62, če si slučajno z obale, imam eno vrečko Safbrew T-58, ki je ne mislim uporabit, tako da ti jo dam.
najlepša hvala, sem z obale Panonskega morjaCitat:
Uporabnik kumino pravi:
Borut62, če si slučajno z obale, imam eno vrečko Safbrew T-58, ki je ne mislim uporabit, tako da ti jo dam.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Če imaš plastični fermentor, ti zagotovo ne dihta v redu. Mene moja dva ta plastična vedno jezita, eden dihta, drugi malo manj. Ta drugi je v fade out fazi vedno pri miru, pivo pa vedno identične gravitacije v obeh. Ne dviguj temperature, dokler zagotovo ne določiš, da je fermentacija ustavljena. zanesi se izključno na meritve, brbotanje vehe je bolj slab pokazatelj.
Citat:
Uporabnik borut62 pravi:
danes skuhal 1. allgrain s svojo mašinco. Mašinca sicer dela kot treba, a vse ostalo je bilo katastrofa.
Najprej nisem uspel dobiti prave zrnatosti z mletjem. Po dolgi telovadbi z vrtalnim strojem, ko sem zmlel že polovico slada v moko, sem prišel do ugotovitve, da je edino prava stvar ročno mletje in obvezno navlažiti slad.
Zamočil sem verjetno tudi s količino vode, mislim da sem je del premalo, za batch od 27 l, sem dal 35l vode.
Drozganje mi ni uspelo, pri 68 C, sem drozgal 90 min., jodni test ni bil kot bi treba, OG 1035, hotel sem 1050.
Barva bi naj bila nekje 12, meni se zdi full temno, kot bi zokne pral. Končna količina je nekje 20l, od planiranih 27l.
Najbolj efikasno je bilo hlajenje, zdaj pa je v božjih rokah v fermentorju.
Sem pa siguren da bo naslednjič bolje. Mater sen zmatran, lahko noč.
Citat:
Uporabnik borut62 pravi:
danes skuhal 1. allgrain s svojo mašinco. Mašinca sicer dela kot treba, a vse ostalo je bilo katastrofa.
Najprej nisem uspel dobiti prave zrnatosti z mletjem. Po dolgi telovadbi z vrtalnim strojem, ko sem zmlel že polovico slada v moko, sem prišel do ugotovitve, da je edino prava stvar ročno mletje in obvezno navlažiti slad.
Zamočil sem verjetno tudi s količino vode, mislim da sem je del premalo, za batch od 27 l, sem dal 35l vode.
Drozganje mi ni uspelo, pri 68 C, sem drozgal 90 min., jodni test ni bil kot bi treba, OG 1035, hotel sem 1050.
Barva bi naj bila nekje 12, meni se zdi full temno, kot bi zokne pral. Končna količina je nekje 20l, od planiranih 27l.
Najbolj efikasno je bilo hlajenje, zdaj pa je v božjih rokah v fermentorju.
Sem pa siguren da bo naslednjič bolje. Mater sen zmatran, lahko noč.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
A to imaš čisto skopiran sistem, s cirkulacijo vred?
leva slika je mleto z vrtalnim strojem in je po moje prefino mleto. Masa se nabije in pumpe ne filtrirajo kot je treba.Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Meni leva stran zgleda čisto OK. Važno je, da imaš cele ovoje zrna.