Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Za allgrain je potem osnova itak "pilsner" slad.
Če želiš bolj nemški tip piva, ki ima bolj povdarjen "ječmenov" okus dodaš Munich slad. Odvisno od želja nekje od 10-50% se ga dodaja.
Če želiš bolj "češki" karamelni okus dodaš svetli karamelni (crystal) slad. Tu je doza od 5-20%.
Za bolj ameriški tip lagerja (light lager) se lahko doda tudi neslajena žita, ki ne dajejo ekstra okusa. Večinoma se uporablja koruza (daje malo okusa) oz. riž. Riževe kosmiče, ki se dobijo v naših trgovinah se lahko BP uporabi tja od 5 do 20% v mešanici.
Za efekt dobre pene brez pretiranega priokusa se lahko uporabi pšenični slad (cca. 5%).
Drozganje pri relativno nizki temperaturi, 65C max. in vsaj 90 min.
Naredil sem fake lager z kvasom US-05 po zgornjem receptu - češki stil. Fermentacija je 10 dni potekala pri 16°c potem pa sem fermentor prestavil v prostor kjer je 20°c. Po 14 fermentacije sem malo poizkusil pivo in ima malo kiselkast - vinski okus.
Ali je posledica fermentacije ali je možna okužba pivine?