Citat:
Uporabnik header pravi:
Včeraj sem varil irish red ale in sem pozabil dati irish moss zadnjih 15 minut vrenja.
Ali je še kakšna druga možnost za bistrenje piva razen tega , da pivo čimbolj ohladim in v keg dodam želatino?
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Pivo ne bo zanič, bo pa imelo malo priokusov, odvisno tudi od kvasovk ki si jih uporabil. Pač bo nekaj sadnih estrov, vendar bo pivo pitno, brez skrbi.
Če ti fermentira na 26, lahko delno rešiš težavo, da fermentor postaviš v mrzel prostor in počakaš da pade na okrog 20, Je pa res da se večina estrov sprosti v prvih dveh dneh fermentacije, tako da si mogoče za ta postopek že malo pozen.
Še enkrat, zaradi te napakice bo pivo vseeno dobro
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Jaz po 1 tednu premaknem fermentor v prostor, ki ima okoli 21 stopinj.
Citat:
Uporabnik header pravi:
Včeraj sem varil irish red ale in sem pozabil dati irish moss zadnjih 15 minut vrenja.
Ali je še kakšna druga možnost za bistrenje piva razen tega , da pivo čimbolj ohladim in v keg dodam želatino?
Citat:
Uporabnik kadunnc pravi:
Citat:
Uporabnik header pravi:
Včeraj sem varil irish red ale in sem pozabil dati irish moss zadnjih 15 minut vrenja.
Ali je še kakšna druga možnost za bistrenje piva razen tega , da pivo čimbolj ohladim in v keg dodam želatino?
Odvisno od kvasa karterega si uporabil. Jaz ne uporabljam nic od tega, pa z us05 dobim kristalno cisto pivo, z us04 pa malo malo manj...
Citat:
Uporabnik Pivopivec1 pravi:
Prosil bi nekoga, da mi razloži kako je z dopopolnilno dejavnostjo na kmetiji kar se pivovarstva tiče. Vem, da sem nekje prebral da je potrebno imet eno lastno surovino... Je dovolj, da samo posadis jecmen in da je potem samo prikazan na papirju? Obstaja kakšna jasna razlaga kje na internetu? Hvala
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Citat:
Uporabnik Pivopivec1 pravi:
Prosil bi nekoga, da mi razloži kako je z dopopolnilno dejavnostjo na kmetiji kar se pivovarstva tiče. Vem, da sem nekje prebral da je potrebno imet eno lastno surovino... Je dovolj, da samo posadis jecmen in da je potem samo prikazan na papirju? Obstaja kakšna jasna razlaga kje na internetu? Hvala
po novem ne rabis lastne surovine.
Citat:
Uporabnik kadunnc pravi:
Citat:
Uporabnik header pravi:
Včeraj sem varil irish red ale in sem pozabil dati irish moss zadnjih 15 minut vrenja.
Ali je še kakšna druga možnost za bistrenje piva razen tega , da pivo čimbolj ohladim in v keg dodam želatino?
Odvisno od kvasa karterega si uporabil. Jaz ne uporabljam nic od tega, pa z us05 dobim kristalno cisto pivo, z us04 pa malo malo manj...