Pozdravljeni. Še en zagnani domači pivovar tukaj
Sicer sem zvaril šele nekaj serij, metoda BIAB, trenutno v fazi nabave večjega lonca ker se poletje hitro bliža. Kar sem iskal na internetu je to verjetno najbol aktiven slovenski forum na temo domačega pivovarstva pri nas, informacij pa ogromno. Za te se vam lepo zahvaljujem! Mogoče je vseskupaj malce nepregledno, ker so vse nametane v eno samo temo, verjetno ne bi bilo slabo imeti lastnega podforuma, kjer bi se lahko ločeno pogovarjali o receptih/opremi/hmelju,... ?
Ko smo že pri tem, letos si bomo doma posadili par rastlin, sicer smo jih nabavili iz Nemčije (eickelmann.de), sem se pa po telefonu pogovarjal tudi z Moniko Oset Luskar, vodjo oddelka pod katero spada tudi hmelj. Na kratko, v prosti prodaji so na voljo sadike savinjskega goldinga in Aurore, po 3.6€ na sadiko. Celeia, Dana in še par slovenskih sort ni v prosti prodaji, zaradi nekih pravilnikov o fotofarmacevtskih preparatih (škropivih), tega dela nisem ravno razumel, ampak se tudi dogovoriti za prodajo 15+ sadik. Trenutno najbol aktualne za domače pivovarje, sadne/aromatične sorte npr. wolf, cardinal in ostale niso v prodaji. Mi je pa še zaupala, da aktivno delajo na tem, da jih vnesejo v katalog slovenskih sort, po katerem jih bodo lahko tudi prodajali. Mogoče že naslednje leto, verjetno pa še kakšno pozneje...
pa lp vsem!