Sam svoj pivovar

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
sredina: zadnjih 30 do 20 minut (takrat se vkomponira hmelj v okus)
Konec: zadnjih 5 minut do 0 minut (ko ugasneš ogenj) tale da pa bolj za vonj
 
Nazadnje urejeno:

Gucci

Pripravnik
16. avg 2008
126
1
18
Za tiste, ki vam ni do predelovanja raznih sodov in ženinih blazin za jogo...

http://www.mixi-caravaning.si/katalog/product.php?cat_id=319&product_id=1010253012

tale se mi zdi še nekako dostopen glede cene. Samo pipico zamenjaš za inox in neko cedilo - navodil je polno na youtube - in imaš čudovit kos opreme

Da ne bo dodatnih vprašanj, ja ima pipico. ni videti na sliki, a sem preveril na netu in tudi poklical v mixi kjer so mi poleti, ko so jo imeli na zalogi preverili.
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Teisto zadevo sem tudi sam uporabljal, celo prodal soforumašu ko sem šel na inox.
Zadeva drži T kot se zagre, bi se pa sedaj, če bi se odločal avtomatsko odločil za inox, ker je bolj petitlih če ne drugega
wink-1.gif


Sicer pa lahko potrdim, da imajo odspodaj odprtino z čepom, kamor lahko brezporoblema namontiraš pipico. Filtriral sem pa tako: http://friarsdaughter.com/blog/?p=157
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Citat:
Uporabnik miha188 pravi:
Pa skozi te zareze ne gre nič oz. sfiltrirajo na "čisto"?

Z začetka gre mal, samo to gre itq povsod, ko pa se ti ustvari posteljica ki ti filtrira, pa ne gre več. Pač filtrirajo ti lupine in ne te cevi, to je sam pregrada. Zato pa prvih par litrov vrneš nazaj na posteljico, da se ti vse sfiltrira
 

reflex

Pripravnik
23. feb 2016
191
9
18
Pozdrav vsem pivovarskim navdušencem.
Sem se končno dokopal do konca starih objav.
Drugače pa se da tale drozgalnik enostavno izdelati iz pivovarskega soda kot je že pisano.



 

smarty

Pripravnik
5. okt 2014
477
0
16
Koliko časa potrebujete približno za en batch?
Torej od kuhanja do čiščenja da je tudi vse pospravljeno itd?
 

koloid

Pripravnik
24. sep 2015
226
0
16
Enako. 6-7 ur od priprave do posprave... Nazadnje ko sem kompliciral z Decoction mi je vzelo 8h. shiht torej;))
 

smarty

Pripravnik
5. okt 2014
477
0
16
Jaz tudi nekaj takega od 5-6 ur.
Jaz delam na vrečo tk da operem vrečo, 2x 30L lonca, 1x 30L fermentor in chiller. Pa par drobnarij
smile-1.gif
 

guliver

Pripravnik
18. feb 2016
573
0
16
Citat:
Uporabnik smarty pravi:
Koliko časa potrebujete približno za en batch?
Torej od kuhanja do čiščenja da je tudi vse pospravljeno itd?

BIAB metoda, Po 5ih urah odprem v fotelju pir ...
 

guliver

Pripravnik
18. feb 2016
573
0
16
Ali vedno uporabljate nov kvas, ali kdaj obstoječega shranite? Če ga, s čim ga nafutrate in koliko časa zdrži?
 

guliver

Pripravnik
18. feb 2016
573
0
16
Ali kdo uporablja kakšno pumpico (12V) za splakovanje slada po drozganju? Iščem nekaj cenejšega (do 25€), kar bi delalo tja do 70/80 stC.....Ima kdo kak namig, kaj bi bilo uporabno?
 

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Citat:
Uporabnik smarty pravi:
Koliko časa potrebujete približno za en batch?
Torej od kuhanja do čiščenja da je tudi vse pospravljeno itd?

BIAB metoda, Po 5ih urah odprem v fotelju pir ...

Jaz pa ne zdržim toliko časa...odprem prvega že nekje sredi drozganja
evil.gif
 

guliver

Pripravnik
18. feb 2016
573
0
16
Tole sem hotel že nekajkrat vprašati, pa vedno sem vedno pozabil. Pri dublih in triplih se uporabljajo dvojne/trojne količine kvasa za doseganje višje alk. stopnje. Kot sem bil podučen, se ne dodajajo vse v štartu, ampak v večih fazah (2h za duble ipd za triple).

Ali lahko kdo s kakšno izkušnjo opiše ta postopek, ker me zanima, na kaj je potrebno paziti, ali se kvas kaj posebej pripravlja ....
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.