Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Tlak v jeklenki je odvisen od temperature, tam od 50-80bar je normalno stanje.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik header pravi:
Koliko barov kaže polna 5 kg jeklenka co2?
Rad bi preveril, če mi pravilno kaže regulator.
Dobil sem manometer z kompresorja, ki pa nima prav podrobne skale.
Kje bi lahko kupil takega z bolj podrobno skalo - tja do 4 bare?
Omega air v Ljubljani, za to vem. V tvojem koncu pa vtipkaj kompresorsko napeljavo in tehniko.
Citat:
Uporabnik header pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Tlak v jeklenki je odvisen od temperature, tam od 50-80bar je normalno stanje.
V jeklenki je približno 0,5kg plina kaže mi pa približno 20 barov.
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik header pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Tlak v jeklenki je odvisen od temperature, tam od 50-80bar je normalno stanje.
V jeklenki je približno 0,5kg plina kaže mi pa približno 20 barov.
Je možno. Pritisk Co2 sicer ne omogoča določanja količine plina v jeklenki ker bo imel ko bo v tekoči fazi enak pritisk ne glede na to ali je jeklenka skoraj prazna ali pa povsem polna. Razlika v tlaku bo samo zaradi temperature in pri CO2ju tlak precej niha. Tako da za določanje količine je edino kvalitetno merilo tehtanje. Ko enkrat v jeklenki ni več tekoče faze bo pa tlak začet hitro padat dokler ne doseže 0 (ti si nekje na tej stopnji).
Citat:
Uporabnik Subl pravi:
Če daš tlak na 2.5 bara maš v enem dnevu pir karboniran.
Citat:
Uporabnik header pravi:
Citat:
Uporabnik Subl pravi:
Če daš tlak na 2.5 bara maš v enem dnevu pir karboniran.
OK.
Hvala!
Bolj me zanima ali je lahko kaj narobe z tistim sodčkom, ki ni priklopljen na co2
Citat:
Uporabnik Subl pravi:
Če daš tlak na 2.5 bara maš v enem dnevu pir karboniran.
Citat:
Uporabnik komar89 pravi:
Kako se obnesejo kvasovke US-05, na nižjih temperaturah 15-16 stopinj (prostor). Nekako se priporočajo nekaj višje 20-22 stopinj. So kakšne bistvene razlike? Delal bom dry stout in nočem kakšnih čudnih priokusov ampak čimbolj ½clean½.