Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Koliko je približno izgube, če imaš pri suhem hmeljenju hmelj v vrečki z majhnimi luknicami?
Pir je že čist, se pa vrečka čist zeleno uščije in odišavi kopalnico, ko sem jo stisnil pred pucanjem
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Koliko je približno izgube, če imaš pri suhem hmeljenju hmelj v vrečki z majhnimi luknicami?
Pir je že čist, se pa vrečka čist zeleno uščije in odišavi kopalnico, ko sem jo stisnil pred pucanjem
Ponavadi je problem v velikosti vrecke. Ce stlacis noter pelete in potem to das v pivo se napijejo in se nimajo kam sirit s tem je pa tudi izlocanje arome prepreceno. Ce je vrecka zadosti velika pa racunaj tam 1/3 izgube napram dodajanju hmelja direktno v pivo.
Citat:
Uporabnik carty pravi:
Zanimivo, da so hmelji pri Hopsiju cez noc vsi 2015 letnik...pred postavitvijo nove spl.strani je bilo 3/4 vseh 2014, sedaj pa vsi 2015...zanimivo...
Citat:
Uporabnik carty pravi:
Vsak si naj po svoje razlaga...meni je cudno to, da imas kar naenkrat vse nove hmelje...kam je pa slla stara zaloga??? Na gnoj zihr ne..
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Še vedno ne vem, si dobil od Hopsija star hmelj zapakiran pod etiketo 2015 ali ne? V kolikor si ga dobil, je pametno, da ga vrneš in zahtevaš vsaj zamenjavo, če gre pa zgolj za tvoje domneve se mi pač ne zdi fer, da take stvari razglabljaš na forumu, kjer je 90% njegovih potencialnih strank.
Koliko vem in koliko ne vem, ne bova debatirala, ker niti ni važno. Ta hip je pa pri meni v zmrzovalniku Citra in Cascade crop 2012, še za eno rundo bo, pa ni kakih posebnih zaznav, da bi kaj smrdelo. Kak procent je šla kislina dol, to je pa to. Če je pa hmelj nepravilno skladiščen, pa zna bit problem. To se ti prej lahko zgodi pri kaki znani slovenski internet trgovini, kot pa pri pridelovalcu hmelja, kot je Hopsi.