Citat:
Uporabnik borut62 pravi:
Hvala za odgovor, temperatura v prostoru je okrog 24C , začetno gostoto pa nisem meril, je pa slad iz pločevinke brewferm tripple
Majčkeno si previsoko, oziroma si na zgornji meji. Najbolje je med 18 in 22 stopinj.
Citat:
Uporabnik borut62 pravi:
Hvala za odgovor, temperatura v prostoru je okrog 24C , začetno gostoto pa nisem meril, je pa slad iz pločevinke brewferm tripple
Citat:
Uporabnik pirmidej pravi:
BIAB stopnjo sem preskočil. Sem šel direktno iz ekstraktov na drozganje z izpiranjem z doma prirejeno hladilno posodostvar funkcionira, samo izkoristek ekstrakcije ni bil dober, najverjetneje zaradi slabo zdrobljenega slada. Sem uporabil mlinček za orehe in kar velik procent zrn sploh ni bil zdrobljen, nekateri pa preveč ...ne priporočam.
Ali obstaja v Slo ali bližini kakšna trgovina, kjer bi lahko kupil mlin za slad (corona ali valjni) neposredno, brez pošiljanja? Saj bi še reskiral 100+ € za dober mlin, problem je, da še pošiljanje zaradi teže znese skoraj 100+ €.
Citat:
Uporabnik pirmidej pravi:
Super, ideja mi je všeč, tudi jaz sem si zaenkrat večini stvari, ki sem jih potreboval (hladilnik, hladilno posodo za drozganje) naredil sam. Imam pa pri uporabi mlinčka za testenine vseeno preveč pomislekov, da bi se tega lotil: (i) mlinček iz trgovine ne zgleda ravno tako robusten kot tisti iz videa in bojim se, da bi precej hitro razpadel, (ii) potrebno je še ogromno dela, kot je namontirati zbiralnik za zrnje zgoraj in "nazobčati" oba valja, da bolje zagrabita zrnje, (iii) tudi 30 € je nekaj denarja in če prištejemo še ves porabljen čas, se po mojem mnenju stvar ne izplača. Mogoče se motim.
Sam imam lonec od Eme, sicer 15L, imajo pa tudi 30L, ni sicer 100€ ampak ravno poceni pa tudi ni, se mi pa zdijo kvalitetni.Citat:
Uporabnik Mr_Globus pravi:
Kje kupit lonec od 30l? Najraje ozek in visok (ker mam v kuhnji ozko kuhalno povrsino), pa da ne bi bil glih 100€.
Citat:
Uporabnik nartin pravi:
Ma nevem ti mlinčki so vsi tako dragi pa vse skup ni nič kar je nekje čez 50e se mi zdi dosti preveč če ga recimo primerjaš z mlinčkom za testenine ki ima 6 vlajov in pri vseh se nastavlja odmik to je moje mnenje....
kalbo zanima me kakšno izolacijo si uporabil za izoliranje mashtuna, ker bom tut jas kar izoliral 50l sod za vino pa je... hladilnih torb tako velikih v slo ni iz amerike je pa predraga spet poštnina..
Fajn je, če poveš, kateri kvas?Citat:
Uporabnik Mr_Globus pravi:
-temperatura "pitch-anja"=22 stopinj, T kvasevca 22 stopinj
60% je res malo nizko, samo kaj dosti več pa tudi ne boš dobil s tem kvasom. Po koncu glavne fermentacije dvigni temperaturo za par dni na 22-24 stopinj(ker ni več veliko akcije tudi ne bo estrov v opaznih količinah), da zbudiš kvasovke, da ti prežvečijo še kaj cukra.Citat:
Uporabnik Mr_Globus pravi:
Safale s-04