Pred dobrim tednom sem flaširal pšenično cooperjev ekstrat, na treh flašah iz cele serije sem opazil peno na vrhu v flašah...
Je to znak puščanja zamaška? Ostale flaše nimajo pene niti je nisem imel pri prejšnjih bačih... Puščanja se sicer ne sliši.
Druga stvar me pa zanima, kaj menite o prevažanju pivine pred pitch-anjem kvasa. Ker nimam možnosti kuhati doma, bi to storil cca 40 km stran in potem pivino v fermentorju pripeljal domov in dodal kvas. Tresenje/klompanje je v tej fazi zaželjeno, v tem ne vidim problema. Je lahko kaj naorobe, če se kvas doda uro, dve po ohlajevanju pivine?
Fermentor bo ta čas seveda neprodušno zaprt.
Je to znak puščanja zamaška? Ostale flaše nimajo pene niti je nisem imel pri prejšnjih bačih... Puščanja se sicer ne sliši.
Druga stvar me pa zanima, kaj menite o prevažanju pivine pred pitch-anjem kvasa. Ker nimam možnosti kuhati doma, bi to storil cca 40 km stran in potem pivino v fermentorju pripeljal domov in dodal kvas. Tresenje/klompanje je v tej fazi zaželjeno, v tem ne vidim problema. Je lahko kaj naorobe, če se kvas doda uro, dve po ohlajevanju pivine?
Fermentor bo ta čas seveda neprodušno zaprt.