Torej v torek je dan D, zame in še za 2 kolega ki se bomo lotili prve kuhe (no en je ze prebil let kak mesec nazaj)
Mogoče pa tud kaj celo uspe! Jaz sem si v glavi in v beersmithu nekako postavu ta recept:
APE (malo modificiran), BIAB metoda
Amt Name Type # %/IBU
2,24 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC)
1,69 kg Pilsner (2 Row) Bel (3,9 EBC) Grain
0,87 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain
0,87 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain
0,27 kg Caramunich Malt (110,3 EBC) Grain
19,33 g Magnum [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop
25,13 g Amarillo [9,20 %] - Boil 20,0 min Hop
30,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 0,0 min Hop
1,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml]
5,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins)
Beer Profile
Est Original Gravity: 1,055 SG
Est Final Gravity: 1,011 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,7 %
Bitterness: 38,0 IBUs Calories: 436,7 kcal/l
Est Color: 15,1 EBC
Mash 75min na 66,7°C in mashout na 75,6°C 10min
Boil 60min
Kako se vam poznavalcem zdi na oko ta recept? Ni prezahteven pomojm, razmišljam mogoče še dryhopat par dni... Vsak predlog o kakšni spremembi več kot dobrodošel in še 1x hvala za veliko uporabnega čtiva na forumu!