Saj ni res pa je.....

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
ja ja dragi moj ne mešaj hrušk in jabolk...

sej lepo da "ščitiš" lik i delo... vendar ni kriminalist enak prometniku. a ne? kolikokrat ti je kriminalist porinu frulico? a?on ima drugačen segment dela in tudi nagrajevanja (napredovanje) je drugačno! da o še komu ne govorim... enako čistilka. njeno delo je očiščen WC in prostori. normirano ima koliko prostorov mora pospraviti v eni uri (m2) če tega ne naredi je kriza. enako miličnik prometnik: ima "normirano" koliko PLN za alko za pas za hitrost... mora prinesti. po možnosti jih še pošljejo na "znano" lokacijo kjer je veliko kršitev tak da jim je najlažje kasirat... in če od tam ne prinese PLN potem...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Upam da si vsaj razumel kaj sem hotel povedat

Iz prve roke ti povem, da so prijatelji policaji morali poslušati precej glasno pridigo od svojega nadrejenega miličarja, ker so za določeno zadevo izrekli opozorili (ki je učinkovalo, saj se je takoj prenehalo s ''kršitvijo''...), namesto da bi izdali plačilca.
Upam, da si razumel, kaj sem hotel povedati.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Ja, tudi sam sem napisal, da je izrekanje opozoril izjema in da bo tezko prevzgojiti staresine ki ze zadnjih 15 let trobijo samo o ukrepih, samo to ne pomeni da sta imela zato kaj visjo placo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ja ja dragi moj ne mešaj hrušk in jabolk...

sej lepo da "ščitiš" lik i delo... vendar ni kriminalist enak prometniku. a ne? kolikokrat ti je kriminalist porinu frulico? a?on ima drugačen segment dela in tudi nagrajevanja (napredovanje) je drugačno! da o še komu ne govorim... enako čistilka. njeno delo je očiščen WC in prostori. normirano ima koliko prostorov mora pospraviti v eni uri (m2) če tega ne naredi je kriza. enako miličnik prometnik: ima "normirano" koliko PLN za alko za pas za hitrost... mora prinesti. po možnosti jih še pošljejo na "znano" lokacijo kjer je veliko kršitev tak da jim je najlažje kasirat... in če od tam ne prinese PLN potem...

Ti jih mešaš. V naši dragi policiji za vse naštete velja enak ocenjevalni obrazec. Kar pomeni da če bi se PLN uporabljali kot merilo potem bi jih samo nekaj lahko napredovalo.

In jaz nikjer nisem napisal, da se to kar ti pišeš se ni oz. se ne dogaja. vsi vemo za kranjske prometnike. Samo jaz trdim da oni zaradi tega nimajo nič večje plače (tudi napredujejo ne nič hitreje)

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
In zdej si pa predstavljaj kok dvigne pokrov policaju ko mu že 6 isti dan nekdo očita da kaznuje ker bo potem imel višjo plačo. Ne bo je imel. Ampak kljub populizmu ministrice bodo isti veleumi dajali iste neumne usmeritve še naprej.
Ta, ki že 6-tič isti dan to sliši višjo plačo že ima. In normo izpolnjuje.
Dej povej, ali bi imel kaj nižjo plačo, če nebi pisal plačilcev in izrekal samo opomine -
No verjetno bi bilo boljše vprašanje, ali bi plačo sploh še imel.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
hja to je pa res smiselno prašanje. ali bi miličnik, ki samo izdaja opozorila (recimo za vse do 0,5 promila(po tanovem), za vse do 25km/h prekoračitve, za mobitele...) ali bi še imel službo...

najbrž bi letel...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Pravno gledano mu ne morejo nič dokler dela po zakonu (torej izreka opozorila kjer jih lahko).

Glede na to kaj vse najdeš v policiji bi bilo super če bi bilo tako rpeprosto doseči da nekdo leti.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Opozoril lahko izreče le določeno število in to si zabeleži......za položnice pa je tako.....temu se reče dodatek na učinkovitost ki znese nekaj evrov več pri plači.....ampak nekateri policaji se rekli da zaradi tistih par fičnikov se raje ne zamerijo domačinom s kaznimi ker da opozorila delujejo dosti bolje in učinkoviteje.......naprimer...."za tokrat naj ti bo ma drugič te pa ne bom mogel spustit".

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Pravno gledano mu ne morejo nič dokler dela po zakonu (torej izreka opozorila kjer jih lahko).
.
Kaj pa če še to ne dela? recimo da "ne vidi" prekrškov? Ali da so vsi peljali po predpisih, ker se ni skril za grmovje, pa so ga pravočasno opazili? mu kdo kaj more? Ima plačo tako kot tisti, ki izda 30 plačilcev na dan?
Ga bo komandir kaj vprašal, kaj je delal 8 ur, da je praznih rok prišel nazaj na postajo? Pa mu kaj more? Bo ocena in plača še kar odlična?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Opozoril lahko izreče le določeno število in to si zabeleži......za položnice pa je tako.....temu se reče dodatek na učinkovitost ki znese nekaj evrov več pri plači.....ampak nekateri policaji se rekli da zaradi tistih par fičnikov se raje ne zamerijo domačinom s kaznimi ker da opozorila delujejo dosti bolje in učinkoviteje.......naprimer...."za tokrat naj ti bo ma drugič te pa ne bom mogel spustit".

Ni res. Noben predpis ali uredba en predpisuje koliko opozoril se lahko izreče. Seveda se opozorila beleži, ker se beležijo tudi v računalniku. Ni nobenega dodatka na učinkovitost, ker so dodatki nekaj kar je stalno. Kvečjemu ti šef lahko da nagrado za učinkovitost, so pa te nagrade rezervirane za vodstvo ter nekaj sefovih ljubljenckov.

Pri nekaterih ljudeh opozorila zaležejo, nekaterim ne pomaga niti zapor.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
.
Kaj pa če še to ne dela? recimo da "ne vidi" prekrškov? Ali da so vsi peljali po predpisih, ker se ni skril za grmovje, pa so ga pravočasno opazili? mu kdo kaj more? Ima plačo tako kot tisti, ki izda 30 plačilcev na dan?
Ga bo komandir kaj vprašal, kaj je delal 8 ur, da je praznih rok prišel nazaj na postajo? Pa mu kaj more? Bo ocena in plača še kar odlična?

Stvar je precej preprosta, pomočnik komandirja bi ga začel kontrolirat kaj počne (redna kontrola je že itak vsak dan), lahko bi se mu pisal zraven v patruljo da vidi kaj človek dela 8 ur na dan.

Če so stvari an postaji pošlihtane ni panike. Če nekdo sovraži radar bo pa delal po ostalih področjih. Če pa nekdo sovraži delo se pa še vedno najde kaka smreka na južni meji ki jo je treba stražit.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Meni so to povedali nekateri policaji....jaz tega ne morem trdit ker nisem policaj.......evo....meni osebno je bilo dano opozorilo ker sem šel v naselju nekih 70na uro....ma tam inaš skale z ene in druge strani...komaj konec teh skal se začnejo hiše.....in sem bil opozorjen ....pa to enoh 10-15 let nazaj....ne vem točno....vem samo da me je z laserskim zmeru.....ma od takret naprej se po naseljih vedno vozim po predisih...zdaj pa še posebej ko vem kako ljudje brezglavo letajo po cesti.

Pa policaji sami so mi potrdili ,da morej toliko kazni prinest ker, če ne so potem kregani od šefa.

Glih ki praviš o smrek ki jih je treba stražit.....ooo....tukaj je policije kolko češ......to ti pa znajo lovci povedat kako ga palicaji sexajo v avtih.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Ja kot ze 100x povedano - po PLN se tudi vidi ali si kaj delal ali ne. Govorim za LJ. Verjamem da nekje sredi prekmurja enostavno ni prekrskov.

Ja pa spijo v avtih itd... Tudi policisti so samo ljudje in vsekakor kdaj svoje delo opravljajo nevestno.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja kot ze 100x povedano - po PLN se tudi vidi ali si kaj delal ali ne.
In kdor je fajn delal, ima boljšo oceno v primerjavi s tistim ki ni nič delal. Je tako ali ni?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Je tako, samo ti kot vedno stvari jemlješ iz konteksta. To je pokazatelj da si delal, ni pokazatelj da si delal dobro. Da boš naredil vtis na (normalnega) pomočnika (ki te tudi ocenjuje) ni važno koliko si jih spisal ampak kolikokrat je moral za teboj popravljat obdolžilne predloge, kolikokrat si ga klical ker nisi evdel kako nekaj rešit, kolikokrat si se sam javil da boš popisal neko zadevo itd... Seveda pa če ni nobene zadeve od tebe (kot si napisal ti: da ne bi izdal nobenega plačilca v enem tednu) mora biti nek vzrok. Ali ne delaš ali pa imaš druge zadolžitve (kar pa šefi evdo in ne bo težav).

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
... Seveda pa če ni nobene zadeve od tebe (kot si napisal ti: da ne bi izdal nobenega plačilca v enem tednu) mora biti nek vzrok. Ali ne delaš ali pa imaš druge zadolžitve (kar pa šefi evdo in ne bo težav).
In če nimaš drugih zadolžitev, plačilcev pa ni od tebe šef ve da lenariš. Temu sledi slabša ocena in slabša plača. Te mu se pa da izognit tako, da pridno pišeš plačilce.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Ne temu se da izognit tako da delaš. In v Ljubljani v 12 urah ne prideš prazen na postajo razen če z zavezanimi očmi hodiš naokrog.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne temu se da izognit tako da delaš. In v Ljubljani v 12 urah ne prideš prazen na postajo razen če z zavezanimi očmi hodiš naokrog.
Ne morejo delat vsi v Ljubljani. Drugje se skrivajo v grmovjih takoj za tablami, na ravnih in varnih odsekih, kjer je omejitev pretirana, nastavljajo pasti, ali pa kaznujejo za umazano šipo na zadnjih levih vratih, kot se je zgosilo kolegu, ali pa celo goljufajo, kot se je meni že parkrat zgodilo, samo da napišejo dovolj plačilcev, da šef vidi da so delali kot jim je bilo naročeno in da jih bolje oceni, kar se bo poznalo pri plači. No nekateri počnejo isto, ker se radi izživljajo nad folkom, kar pa stvar ne spremeni.
Saj če policaj ne ve, da mora čimveč pokasirati zato, da se polni proračun je glup, vsekakor pa to ve njigov komandir in še kak višje ki jim določajo naloge.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Ti se samo drži zakonov in predpisov pa ne bo možnosti d abi kdo polnil proračun. A to bi šlo al maš tudi tu kaj za dodat?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ti se samo drži zakonov in predpisov pa ne bo možnosti d abi kdo polnil proračun. A to bi šlo al maš tudi tu kaj za dodat?
Dodal bo samo to, da se kazni stalno višajo, področje kaznovanja pa širi (npr. omejitev lani še 90, letos 50).

Ter da tudi to, da če se držiš zakonov in predpisov še ni garancija, da ti policaj ne bo napisal kazen, ker nekateri policaji radi tudi goljufajo. Govorim iz lastnih izkušenj, pa ne samo ene.

Ali goljufajo zaradi pritiska norme in komandirja, ali zaradi želje po boljši delovni uspešnosti (plači), ali pa se samo radi izživljajo, ali pa vse troje, pa ti več lahko napišeš.

Me pa resnično zanima, kakšni motivi so vodili tistega policaja, ki me je hotel nategnit, da bi podpisal da sem pijan, in mi celo grozil in je še na sodišču lagal, (visoka kazen, odvzem izpita) no ampak to ve le on sam.