Sadno žganje

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Počasi bom rabil nekaj sadnega žganja za izdelavo orehovca. Mogoče kdo ve kakšna je normalna cena za liter žganja in kje lahko dobim kvelitetnega?

Govorim o kakih 8-10L, več verjetno ne.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Z računom ali brez?
evil.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
ta Vinko je čist bliz mene, ziher bi mi lahko prodal kej... prec jutr ga pokličem, upam da še ma kej
aplauz.gif

zajebaaaavaaaaam seeee

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Mislim,da se pri nas prodaje za okoli 6e

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.760
6.750
113
pri taščici
Pa veš kakšen je kvaliteten?
jeseni ga pridi kuhat, pa boš videl koliko boš zaslužil.
Kdor prodaja žganje po 6,potem v tem znesku ni trošarine. Pa tudi delo je bolj žalostno plačano ( če je iz sadja brez dodatkov)
Trošarina za liter žganja znaša okoli 6 evrov in pol.
http://www.racunovodja.com/cla...rila_2014_dalje
potem pa je še DDV, pa embalaža. ...Tisti ki pa ga pobira in kuha ga pa za dobro voljo kuha.

Pred leti sem ga tudi po 100l skuhal na jesen sedaj naj ga kar drugi kuhajo. Jaz ga imam zase do konca življenja dovolj na zalogi.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Lej ne bom delal cele znanosti iz tega ali so trošarine in ddv zraven ali ne.... rabim samo info kje naj staknem 10l solidnega žganja in to je to.

@Gatto, čestitke
2235639-Capture.JPG

Priponke

• 2235639-Capture.JPG
    2235639-Capture.JPG
    20,4 KB · Ogledi: 976

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pa veš kakšen je kvaliteten?
jeseni ga pridi kuhat, pa boš videl koliko boš zaslužil.
Kdor prodaja žganje po 6,potem v tem znesku ni trošarine. Pa tudi delo je bolj žalostno plačano ( če je iz sadja brez dodatkov)
Trošarina za liter žganja znaša okoli 6 evrov in pol.
http://www.racunovodja.com/cla...rila_2014_dalje
potem pa je še DDV, pa embalaža. ...Tisti ki pa ga pobira in kuha ga pa za dobro voljo kuha.

Pred leti sem ga tudi po 100l skuhal na jesen sedaj naj ga kar drugi kuhajo. Jaz ga imam zase do konca življenja dovolj na zalogi.
evil.gif
trošarina je 13€ na liter špirita. sedaj odvisno koliko redčiš... ampak pod 10€ na liter če hočeš kaj zaslužit s trošarino skoraj ne moreš. razen če vodo prodajaš.
še vedno ga pa lahko zase kuhaš...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.760
6.750
113
pri taščici
Citat:
trošarina za etilni alkohol 1.320 evrov za 100% prostorninske vsebnosti alkohola na en hektoliter etilnega alkohola.
Če imaš 50% vsebnost alkohola potem je trošarine 6.6 evra.
Dodaj najbrž še vsaj 40c za embalažo in etiketo in si na 7.
DDV in si na 8.5 evra.
In koliko kotlov moraš imeti in kakšne velikosti da bos z enim evrom in pol po litru žganja lahko še kaj "zasluzil"? Snopc teče po spagi, ne priteče po A gasilski cevi.
Če ti ga na tradicionalen način uspe skuhati na en kotel več 2 kot dva litra na dan končnega produkta(ne na 8 ur bline /nange,) moraš biti kar priden. Torej za dva sihta dobiš plačilo 3 evre ali drugace povedano cca 30c/ uro. Pogoj je da ti nekdo podari kurjavo nabere in zmelje sadje in brezplačno odstopi vse orodje ki je potrebno za zganjekuho.
Če pa bi delal finančno konstrukcijo pridelave žganja na tradicionalen način pa dvomim da bi prišel skozi za manj kot 20 evrov po litru.
Najbrž se z neko " avtomatizacijo " stroški dela precej znižajo (pa poviša amortizacija), vendar država pri litru žganja s cca 50% alkohola ob izdaji računa se vedno pobere okoli 10 evrov.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.760
6.750
113
pri taščici
Ti imaš itak zjutraj preveč energije. Alkohol in meso je sama energija.
dobiš, samo si na drugem koncu Ljubljane in se tja ne morem pripeljati v leru. Ti se lahko do mene s čolnom brez veslanja.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A misliš da bom pol za dam pa tisto pokuril ko bom veslal proti toku?
evil.gif

Sicer imaš pa opelico... Ziher je že podn prerjavu pa se lahko z nogami poganjaš namesto da kurilca trošiš...

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Jebala vas država in davki, nehajte pametovat o trošarinah, povejte raje če ga še kdo kaj prodaja, torej sadjevec iz jabolk in hrušk. Ponudba lahko tudi na privat.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Sam dobivam sadjevec iz Slovenskih Goric po tam 6 €/liter, pa je zadovoljen tako žganje kuhar kot jaz.

@Hanzi- če ti skuhaš le 2l/dan ti svetujem, da prenehaš z dejavnostjo.