Roštilj --samogradnja.

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
kapa
1987131-Kamin6.JPG
 

Priponke

  • 1987131-Kamin6.JPG
    1987131-Kamin6.JPG
    58,2 KB · Ogledi: 1.067

igi

Guru
13. okt 2007
5.647
1.229
113
Celje
Tole izgleda res profi...

Me pa nekaj zanima. Zakaj izolacija? A je to navaden stiropor? Zakaj zgoraj kovinski rob?
 

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Izolacija je iz posebnega materiala z namenom da se temperatura obdrži v kaminu Video
Na kovinski nastavek se privijači nerjaveči pokrov ki je obetoniran
 

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Na teh dveh drugih vaših primerih samogradnje roštilja vidimo da ima vsak svoje ideje in zamisli kako bo izgledal roštilj in kakšnemu namenu peke bo odgovarjal, res zanimive gradnje še posebej rešitev zadrževanja toplote pri tem zadnjem je zanimiva, kot sem že omenil bom pri svojem kurišče obložil z šamotom kaj drugega razen vratc pa ne mislim delati ker bo kot povedano služil peki manjših zadev na oglju katerega bom žaril v posebni posodi in nato vsipal v kurišče da bo samo žarelo s tem se bom izognil večjim količinam dima, če pa bo potreba po predelavi se bom lotil tudi tega upam pa da ne bo potrebe.
 

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.741
53
48
Evo še naš izdelek:

309109_2377784932473_891646354_n.jpg


Brez šamota, uporabljen je navaden opečni zidak. Notranja stena je dvojna. Na dnu je (med plastjo zidakov in betona) mivka.
 

mistique

Guru
16. jun 2009
14.103
1.886
113
Emona / Carnium
Pri projektiranju razmišljaj v smeri, da boš kdaj kakega jagenjčka/odojka hotel spečt
wink-1.gif
Aja, na ražnju, seveda.
 
Nazadnje urejeno:

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
461
83
45
dolenska
To pa sigurno ne. Vidim sodelavce, ki imajo ogromne kamine za odojke, ko pa je fešta, se ga pa kupi. Meni je važno, da mam plac da kaj spečem, da mam zraven vodo in nekaj pulta, da stvari odložiš.
 

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Bucko pravi:
Evo še naš izdelek:

309109_2377784932473_891646354_n.jpg


Brez šamota, uporabljen je navaden opečni zidak. Notranja stena je dvojna. Na dnu je (med plastjo zidakov in betona) mivka.

to je že škoda imeti, če vsaj 2x,3x na mesec ne spečeš vsaj nekaj kil čevapov, odojka..... itd.
tongue-1.gif

A poleti potem kuhinje v bajti sploh ne uporabljate???
 

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Citat:
Uporabnik Bucko pravi:
Evo še naš izdelek:

309109_2377784932473_891646354_n.jpg


Brez šamota, uporabljen je navaden opečni zidak. Notranja stena je dvojna. Na dnu je (med plastjo zidakov in betona) mivka.

Samo za tole pa rabiš že gradbeno dovoljenje
smile-1.gif
. Koliko pa je GURS ocenil tale projekt?
 

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Nekako teh mer sem se držal tudi pri mojem roštilju.
1987869-4d7fa231_darko1-slika1.jpg
 

Priponke

  • 1987869-4d7fa231_darko1-slika1.jpg
    1987869-4d7fa231_darko1-slika1.jpg
    95 KB · Ogledi: 1.374
Nazadnje urejeno: