Roštilj --samogradnja.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
--
2027872-WP_20140601_12_22_47_Pro.jpg
 

Priponke

  • 2027872-WP_20140601_12_22_47_Pro.jpg
    2027872-WP_20140601_12_22_47_Pro.jpg
    134,9 KB · Ogledi: 652
Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Pekli smo že nekajkrat in bili nadvse zadovoljni kajti pečeno je bilo res okusno in način pečenja z zaprtimi vratci se je izkazal za zelo učinkovitega ker je dejansko brez prisotnosti dima.
Količina briketov ki jih je potrebno za peko v tem žaru je približno tričetrt vrečke od 3 kg , bolje povedano 2,5 kg katerega razžarim v posodi oz. kaminu za prižiganje briketov tako da ga usujem razbeljenega v žar, poiskusil sem prižigati v samem žaru vendar je to zamudno, v kamunu je dobrih 20 min in že imaš žar ki zadostuje za 3-4 urno peko, sam sem pozneje dodal nekaj briketov ker sem mislil da bo potrebno vendar sem ugotovil da je bilo to nepotrebno ker je bila temperatura v samem žaru skoraj 180 stopinj skoraj prevroče ter sem moral pečti na najvišji stopnički v žaru.