Citat:
Uporabnik Sandrca pravi:
Pozdravček!
Čisto na splošno me zanima koliko kaj gledate na rok uporabnosti. Vam je vseeno če je kisla smetana en dan čez rok. Bo konzerva, ki velja do 2009 dobra tudi 2010. Koliko pa mislite da je realen rok uporabnosti proti temu, ki je odtisnjen na izdelkih(tisto: če mleko velja do 10.2. bo tudi 12.2. še čisto vredu).
Jaz osebno sem totalno alergična na rok uporabe izdelka. Ni šanse, da bi pojedla kej kar je čez rok, razne jogurte najraje ne jem tudi na tisti dan ko jim rok poteče. Odprto mleko najprej prevoham da vidim če je vredu, prav tako salamo... In me kar zvije ko vidim fotra, ki si na malco nese kakšnega od izdelkov, ki so znižani ker so tik pred iztekom. Ali pa ko vidim v hladilniku (na srečo ne v tem iz katerega se prehranjujem) majonezo, ki je je rok pretekel leta 2004.brrrr.
Pretiravas,hrana ima rok do katerega je najbolje zadevo zauziti in ker nihce ne hrani hrane na za to doloceni temperaturi mora bit tako in tako se par dni rezerve in to je to.
Bolj bi te moglo "zvijat" to,koliko bacilov in svinjarije vsak dan preneses na hrano z rokami in z drugimi ne higjenicnimi opravili dnevno.