Roba iz Lidla, Hoferja & Co.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Tu piše, da nese do 120Ah ? v čem bi bila torej težava, da to ni res.

To tud mene zanima zakaj je omejitev do cca 50Ah accuje........če je tok manjši ga pač počasnej nafila
smile-1.gif

A ne učijo da je elektrika kot "voda" Amperi so kot pretok reke....accu je bazen.......če je pretok slab pač dal časa traja
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Tu piše, da nese do 120Ah ? v čem bi bila torej težava, da to ni res.

To tud mene zanima zakaj je omejitev do cca 50Ah accuje........če je tok manjši ga pač počasnej nafila
smile-1.gif

A ne učijo da je elektrika kot "voda" Amperi so kot pretok reke....accu je bazen.......če je pretok slab pač dal časa traja
smile-1.gif

Če se bazen počasi fila lahko nafilana voda sproti izpareva in se nikoli ne napolni.

Ste to neki čudni Kekci v tej gostilni.
Morda vam kaj v pijačo mešajo, da ste tako brihtni.

Accu se polni z C/10, torej 120Ah accu potrebuje za normalno polnjenje 12A.
S polnilcem z izhodnim tokom 3A ga ne boš nikoli napolnil.
Bo pa uporaben za refresh, če ne bo pregorel.

LP

Kamele0N

23. jul 2008
42.057
5.657
113
Hm..........ti trdiš da ma accu samopraznjenje reda par A.......se prav 100% polnega pustim v avtu stat 2 dni za blokom pa ga ne bom več vžgal
sprasujem se.gif

Tud teh 12A potegne samo na začetku če je prazen....proti koncu tok pada proti 0A

Kamele0N

23. jul 2008
42.057
5.657
113
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Če se bazen počasi fila lahko nafilana voda sproti izpareva in se nikoli ne napolni.

Torej filaš ga z 3.8A pa se ne nafila....se prav mora "izhlapevat" z redom >3.8A

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Glej, prazen accu potrebuje dovolj toka, da polnjenje "prime'".
S premalim tokom ga ne boš zbudil.
V tvojem primeru - prazen 120Ah accu, se ne bo zbudil z 3,8A.
Ko polnjenje steče, lahko tok zmanjšaš in teh 3.8A je dovolj za refresh.
Tok res pada proti 0, vendar ne na 0.

Tudi popolnoma prazne gume ne boš napolnil z ročno ali nožno pumpo.
Če pa začneš s kompresorjem, jo lahko dopolniš tudi z neko pumpico z minimalnim volumnom.
Samo pač traja.

In ne, samopraznenje ni ranga 1A ali več.

Glede izhlapevanja - kot si ti dal neumno prispodobo, sem jo pač primerno komentiral.

LP

LP

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Drugič - UNIOR kupujejo samo bedaki. Drago in zelo povprečno orodje.

Lahko predlagas kaksno cenejse, pri nas dobavljivo in vsaj enako "povprecno", ce ze ne boljse ? Iscem konkretno izvijace.

BETA izvijači so v redu (niso nek presežek, so pa na ravni UNIORja in so cenejši). Sicer pa so zelo dobri tudi izvijači WITTE (imajo jih v interdiskontu, seveda pa niso na pol zastonj). Top roba med izvijači so pa definitivno Wera ter Wiha, ampak ker se pri delu veliko izvijačev pozgubi, so predragi (imam le ESD zadeve za delo z elektroniko).

Kamele0N

23. jul 2008
42.057
5.657
113
Mnja........ok ampak zbujat accu boš redkokdaj rabu..boš kar novga kupu pol raj....tud kupš ga že zbujenga....

Ok pozabš luči pržgane.....vžgeš na kleme.....greš v merkator po kruh da se mal zbudi....in ko prideš dam ga nafilaš z 3.8A iz Lidla/Hoferja

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
BETA izvijači so v redu (niso nek presežek, so pa na ravni UNIORja in so cenejši). Sicer pa so zelo dobri tudi izvijači WITTE (imajo jih v interdiskontu, seveda pa niso na pol zastonj). Top roba med izvijači so pa definitivno Wera ter Wiha, ampak ker se pri delu veliko izvijačev pozgubi, so predragi (imam le ESD zadeve za delo z elektroniko).

Jaz ravno za elektroniko iscem, do zdaj se nisem uporabljal nicesar boljsega kot Unior (ki je malce drag), ce bi bila zadeva ali cenejsa in enako dobra, ali pa enako draga, a se boljsa, bi presedlal.

Se pravi od znamk, ki si jih omenil, sta prvi dve enako kvalitetni kot Unior, a za nizjo ceno, drugi dve sta pa boljsi za podobno ceno kot Unir (ali pa morda visjo) ? Bom pogledal naslednjic, ko Interdiskont prinese mimo, ce je kaj na tem, BETA grem pa zdajle iskat na najdi.si, da vidim kdo to prodaja.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Citat:
Proxxon, pa recimo Forch (v tem rangu). Sicer pa Beta, Usag, Wera ... odvisno od določenega orodja seveda.

proxon je dober pa poceni, Beta pa svinsko draga, pa še unior dela nekaj za njih
Unior maš poceni, samo v Avstriji
wink-1.gif

Mi imamo večino orodja BETA. Je drago, se pa lahko zaneseš nanj. Moraš pa razlikovat med dvemi linijami - navadno ter Beta Easy. Prva je profesionalno orodje, drugo pa cenena kitajska roba. To, da UNIOR dela za njih sem že slišal, vprašanje je kaj dela za njih. Če primerjaš gedore BETA vs. UNIOR je kot dan in noč. Izdelava je natančnejša za nekaj redov velikosti, obzobje je bistveno bolj fino, kar je seveda bistvenega pomena pri težko dostopnih mestih.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:

Jaz ravno za elektroniko iscem, do zdaj se nisem uporabljal nicesar boljsega kot Unior (ki je malce drag), ce bi bila zadeva ali cenejsa in enako dobra, ali pa enako draga, a se boljsa, bi presedlal.

Se pravi od znamk, ki si jih omenil, sta prvi dve enako kvalitetni kot Unior, a za nizjo ceno, drugi dve sta pa boljsi za podobno ceno kot Unir (ali pa morda visjo) ? Bom pogledal naslednjic, ko Interdiskont prinese mimo, ce je kaj na tem, BETA grem pa zdajle iskat na najdi.si, da vidim kdo to prodaja.

Za prvi dve znamki drži (sicer imam WITTE le en torx set, ki sem ga iz firbca kupil v interdiskontu nekaj let nazaj in se zelo dobro obnesejo; WITTE so cenejši od obeh znamk). Wera in predvsem Wiha so pa druga pesem, cene lahko narastejo do 3x proti UNIORju, pač top zadeve.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Ok pozabš luči pržgane.....vžgeš na kleme.....greš v merkator po kruh da se mal zbudi....in ko prideš dam ga nafilaš z 3.8A iz Lidla/Hoferja

Tako ja, ene 2x ponoviš tole in si na vrsti za obisk pri avtoelektričarju, da ti zamenja diodno ploščo na alternatorju.
grims-1.gif

Z max. 3,8A polninega toka akumulatorja, ki ima kapaciteto nad 50Ah, ne boš napolnil do konca. Vem kaj govorim, imamo pooblaščen servis za baterije Varta, Fulmen, Dynamic in Topla. Polnjenje baterije ni isto kot polnjenje bazena. Polnilec ne more imeti nadzora nad napetostjo in tokom hkrati. Močno izpraznjen akumulator potegne veliko toka, če ga polnilec ni sposoben dati od sebe, pa mora zmanjšat tudi napetost, pri čemer lahko slednja pade pod nivo, ko se polnjenje sploh dogaja.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Citat:
Proxxon, pa recimo Forch (v tem rangu). Sicer pa Beta, Usag, Wera ... odvisno od določenega orodja seveda.

proxon je dober pa poceni, Beta pa svinsko draga, pa še unior dela nekaj za njih
Unior maš poceni, samo v Avstriji
wink-1.gif

Mi imamo večino orodja BETA. Je drago, se pa lahko zaneseš nanj. Moraš pa razlikovat med dvemi linijami - navadno ter Beta Easy. Prva je profesionalno orodje, drugo pa cenena kitajska roba. To, da UNIOR dela za njih sem že slišal, vprašanje je kaj dela za njih. Če primerjaš gedore BETA vs. UNIOR je kot dan in noč. Izdelava je natančnejša za nekaj redov velikosti, obzobje je bistveno bolj fino, kar je seveda bistvenega pomena pri težko dostopnih mestih.

Jaz sem pa ravno z Unior gedorami zadovoljen, recimo izvijači so pa mi totalen krš
smirk-1.gif

Proxxon ma ful dobre ring-ključe z račno,

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
No pa še moja izkušnja.........sem si kupil aku vrtalnik od dewalta da ki mi bo za nekaj časa....hudič od baterij je šel po enem letu..in to obe baterije.......potem sem moral na hitro nekaj kupit in sem vzel v hoferju neki aku za 40 eurov....še zdaj dela brez težav in obe baterije so odlične...pa mislim da je že 2 leti od tega.....drugače se pa uporablja kar redno ,praktično vsak dan.

Glede polnjenja baterij....imam doma en star polnilec ki polni z največ 6A pa mi je uspelo že nekajkrat napolnit baterijo od kombija ki je 120 Ah in tudi od avta ki je 75Ah.....pa od kombija ima baterija 9 let ( z vsemi basi prikloplenimi) in od avta ima 6let. Aja...zakaj se spraznijo....ker si nastavim muziko in to lepo špila in jaz pozabim vžgat avto in pol se sprazni.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Jaz sem pa ravno z Unior gedorami zadovoljen, recimo izvijači so pa mi totalen krš
smirk-1.gif

Probaj gedore od Bete in boš videl, kaj je orodje. Unior je s svojimi gedorami ostal 20 let zadaj, še dizajn so bore malo spremenili. Za takrat so bili dobri ja, danes pa samo še povprečni, na žalost pa je cena vse prej kot povprečna.

Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Proxxon ma ful dobre ring-ključe z račno

Proxxon Micro Speeder. Take ključe ima praktično vsaka znamka, Proxxonovi so zelo dobri, niso pa praktično nič cenejši od ostalih. Proxxon ima pa eno super inovativno zadevo - rotacijsko ragljo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi jaz sem že napolnil accu 75Ah do konca (s Tevionom), ko je poln zasveti lučka da je poln in preide v fazo vzdrževanja.

Potem lučka laže in ni poln?
smile-1.gif

Tudi z nožno pumpo sem napumpal prazno gumo avtomobila, nič posebnega.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
eno vprašanje kdo govori o polnjenju 120ah?
lepo piše v navodilih polnjenje do 75ah in vzdrževanej do 120 al 110

@snecer
tudi jaz sem včeraj 70ah napolnil brez problemov.

eni majo pač še vedno neke fantomske strahove.

Nazadnje urejeno:

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Tako je, včeraj zvečer priklopil ta polnilec na aku v traktorju, danes zjutraj svetila samo zgornja zelena luč, danes zvečer pa pridem domov in glej ga hopsa, sveti tudi tista lučka, ki kaže da je aku poln.
Tak zdaj pa vi meni povejte, kako sprobati če je akumulator res nafilalo? Imam multimeter, povejte mi kaj naj zmerim in koliko mi naj kaže česa? Aku je pa 12v, mislim da 110 Ah...