Roba iz Lidla, Hoferja & Co.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Z nekaterimi kekci tu gor se ne splača pregovarjat, ker imajo preprosto preveč znanja in izkušenj, ki so jih pridobili ob gostilniških debatah in podobnih virih.

Polnilec z max. 3,8A polnilnega toka se lahko uporablja za polnjenje baterij max. 50Ah ter za zimsko vzdrževanje baterij. Pika. Pa naj bo od CTEKa (o katerem je debata tukaj že tekla, pobrskajte) ali ČangŠlanga, pri pogoju da so podatki o 3,8A pri obeh resnični seveda.

Profesionalno orodje stane veliko, zato pa profesionalci orodja ne kupujejo v trgovinah, omenjenih na naslovu. Zaradi tega se nekateri tudi nekoliko neupravičeno pritožujete nad visokimi cenami avtoservisnih storitev v sosednji temi. Je pa res, da vsakdo ne potrebuje profi orodja, vendar (še posebej pri orodju) vseeno velja rek "malo denarja - malo muzike".

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
smo mi profesionalci ali domači uporabniki?
in še glede od orodaj iz lidla ne šimfaj če ne poznaš.

sem polomil že kar nekaj kosov orodja. oziroma bolje rečeno vse noname iz bauhausa inerdiskonta in podobno kaj dobim pod roke uničim. unior vztraja in vztraja brez sledi uporabe tudi pri zlorabah. uganeš kateri imbusi, torksi in račne tudi vztrajajo in vztrajajo zraven uniorjevih? lidlovi... čeprav jih niti malo ne šparam in so bli kupleni ravno v ta namen, da jih nebo škoda.
uglavnem zadeve niso tako sranje kot nekateri tu prikazujete. seveda pa ti zdrava pamet narekuje, da jih ne kupiš za profi vsakodnevno uporabo v delavnicah.
in crashednburn nevem zakaj zdaj mešaš tu zraven cene profi orodja. debata ne teče o tem kako se v lidlu kupi profi orodje.

sem pa bil tudi jaz včasih mišljenja če ni (pre)drago ni dobro. pa zadnje čase vedno manj verjamem v to. ker me je že marsikatera poceni stvar iz v naslovu omenjenih trgovin pozitivno presenetila in se dejansko izkazala za dobro. in kaj se orodja tiče bi ga za domačo uporabo definitivno priporočal in postavil daaaaaaaaaaaaaaaaaleč pred ostala cenovno primerljiva orodja raznih baubau trgovin. ker na to se dejaansko lahko zaneseš, iz ostalih so bolj za gledat.

Nazadnje urejeno:

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Verjamem, da boste profesionalci kupili dražje in boljše orodje. Povej mi še, ali je nrp zame, občasnega uporabnika, ki spomladi in jeseni zamenjam gume na štirih domačih avomobilih, moment ključ iz Lidla/Hoferja dovolj dober? Ali je polnilec/vzdrževalec akumulatorjev, katerega jeseni priklopim in marca odklopim z akumulatorja motorja dovolj dober. Seveda z njim ne bom polnil kamionskega akumulatorja ampak 12 Ah accu na moji mopi?

@kameleon: A ti imaš na skuterju 12 Ah akumulator? To še marsiakter motor novejše generacije nima.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Ups....mistejka....maš res.....4Ah
redface-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.057
5.657
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Z nekaterimi kekci tu gor se ne splača pregovarjat, ker imajo preprosto preveč znanja in izkušenj,

cheer.gif
Zmaguuuu.....

Ej a se zmenva 1x pr kaki betonski ograji pa se naslonva gor ......pa da vidva pod kom bo prej popustila
evil.gif

pozdrav.gif

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Verjamem, da boste profesionalci kupili dražje in boljše orodje. Povej mi še, ali je nrp zame, občasnega uporabnika, ki spomladi in jeseni zamenjam gume na štirih domačih avomobilih, moment ključ iz Lidla/Hoferja dovolj dober? Ali je polnilec/vzdrževalec akumulatorjev, katerega jeseni priklopim in marca odklopim z akumulatorja motorja dovolj dober. Seveda z njim ne bom polnil kamionskega akumulatorja ampak 12 Ah accu na moji mopi?

Drugi problem so funkcionalno nepismeni uporabniki, kot tale zgoraj.
rolleyes-1.gif
Lepo sem napisal, zakaj je stvar uporabna (za točno ta namen, kot si ga tukaj napisal), ti pa še kar nekaj po svoje nabijaš ... Kaj ti ni jasno?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
smo mi profesionalci ali domači uporabniki?
in še glede od orodaj iz lidla ne šimfaj če ne poznaš.

sem polomil že kar nekaj kosov orodja. oziroma bolje rečeno vse noname iz bauhausa inerdiskonta in podobno kaj dobim pod roke uničim. unior vztraja in vztraja brez sledi uporabe tudi pri zlorabah. uganeš kateri imbusi, torksi in račne tudi vztrajajo in vztrajajo zraven uniorjevih? lidlovi... čeprav jih niti malo ne šparam in so bli kupleni ravno v ta namen, da jih nebo škoda.
uglavnem zadeve niso tako sranje kot nekateri tu prikazujete. seveda pa ti zdrava pamet narekuje, da jih ne kupiš za profi vsakodnevno uporabo v delavnicah.
in crashednburn nevem zakaj zdaj mešaš tu zraven cene profi orodja. debata ne teče o tem kako se v lidlu kupi profi orodje.

Še en, ki ne zna brati. Jaz nisem nič šinfal orodja, ampak sem samo opisal kaj naprava zmore, če ima take karakteristike, kot jih oglašujejo. Bo šlo?

Drugič - UNIOR kupujejo samo bedaki. Drago in zelo povprečno orodje.

Kamele0N

23. jul 2008
42.057
5.657
113
Kjera ironija.......a če stisnem knof ----> opozori moderatorja za zgornji stavek........a pol to ti dobiš kot reklamacijo al vsi moderatorji
evil.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
crashednburnt, dej povej mi še katera orodja ti smartraš kot boljša od Uniorja a za približno enako ceno. To ni zajebancija!!! Me samo informativno zanima, ko bom kupoval kako orodje. Hvala
smirk-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:

Drugi problem so funkcionalno nepismeni uporabniki, kot tale zgoraj.
rolleyes-1.gif
Lepo sem napisal, zakaj je stvar uporabna (za točno ta namen, kot si ga tukaj napisal), ti pa še kar nekaj po svoje nabijaš ... Kaj ti ni jasno?
Oprosti, sem te očitno napačno razumel. Iz tvojega pisanja sem dobil občutek, da moment ključ iz Lidla še za sosedovega mačka spoditi ni dober.

p.s.: Mogoče veš, kje bi lahko za normalen denar dobil gedora nastavek velikosti 42?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Z nekaterimi kekci tu gor se ne splača pregovarjat, ker imajo preprosto preveč znanja in izkušenj, ki so jih pridobili ob gostilniških debatah in podobnih virih.

Polnilec z max. 3,8A polnilnega toka se lahko uporablja za polnjenje baterij max. 50Ah ter za zimsko vzdrževanje baterij. Pika. Pa naj bo od CTEKa (o katerem je debata tukaj že tekla, pobrskajte) ali ČangŠlanga, pri pogoju da so podatki o 3,8A pri obeh resnični seveda.

Profesionalno orodje stane veliko, zato pa profesionalci orodja ne kupujejo v trgovinah, omenjenih na naslovu. Zaradi tega se nekateri tudi nekoliko neupravičeno pritožujete nad visokimi cenami avtoservisnih storitev v sosednji temi. Je pa res, da vsakdo ne potrebuje profi orodja, vendar (še posebej pri orodju) vseeno velja rek "malo denarja - malo muzike".

http://www.hofer.si/si/html/offers/2867_15459.htm

Tu piše, da nese do 120Ah ? v čem bi bila torej težava, da to ni res.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Drugič - UNIOR kupujejo samo bedaki. Drago in zelo povprečno orodje.

Lahko predlagas kaksno cenejse, pri nas dobavljivo in vsaj enako "povprecno", ce ze ne boljse ? Iscem konkretno izvijace.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Proxxon, pa recimo Forch (v tem rangu). Sicer pa Beta, Usag, Wera ... odvisno od določenega orodja seveda.

proxon je dober pa poceni, Beta pa svinsko draga, pa še unior dela nekaj za njih
Unior maš poceni, samo v Avstriji
wink-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
kaj pa Hazet?

mam natične, meni je predrago čeprav je super roba.
Naprimer za udarni natični podaljšan ključ hočejo 55 eur
confused-1.gif