Res cenejša stanovanja naslednje leto?

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
ljubljana, stanovanje cca 60m2; cena 160.000 eur, letna najemnina 12*700=8400; cca 5,2%

ljubljana, garsonjera, 22m2, cena 70.000 eur, letna najemnina 12*500=6000; cca 8,5%

l.p.

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
ti očitno še nisi kredita jemal. Za to, da ti banka da kredit moraš ti prispevat tudi lastna sredstva in to kar nekaj! Kaj boš potem na borzi vrtel?! Poleg tega da sam kot podnajemnik zbereš ta sredstva je kar dolga pot, ne vem če se komu tako mudi, da bi jih kar takoj banki dal v upravljanje pa še svoje življenje zraven.
frown-1.gif

Bančne obresti za kredite so noro visoke, na borzi lahko dobiš več. Se pravi, če imaš srečo lahko s tistim denarjem na borzi v nekaj letih zaslužiš za stanovanje, ki bi ga drugače banki odplačeval min 20 let.
smile-1.gif

če maš pa tolk mal keša d ne morš tistih 30% za stanovanje dat pa ostalo na kredo pol dvomim da sploh kake resne posle delaš na borzi.. ker bi z borzo z lahkoto pokril kredo pa še dobiček imel..
veš 20% od 10.000 eur al pa od 1 mio eur je blazna razlika.. ampak 20% je pa še vedno 20%..

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik elo pravi:

ljubljana, stanovanje cca 60m2; cena 160.000 eur, letna najemnina 12*700=8400; cca 5,2%

ljubljana, garsonjera, 22m2, cena 70.000 eur, letna najemnina 12*500=6000; cca 8,5%

l.p.

Bolj prava najemnina 22m2 garsonjere je od 300€ do 400€. Za 500€ dobiš že vsaj 30m2.

Jaz npr. zdajle gledam novo garsonjero 40m2 za 400€ najemnine.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
če boš gledal pri nas v hribih za 400 eur/mesečno dobiš skoraj celo vas v najem...

termin "prava najemnina" je pri nepremičninah kar širok ja...

sicer pa sem ti povedal konkretne podatke.

l.p.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Glede na to, kakšne so cene drugje po Evropi, mislim, da bodo šle cene najprej do teh evropskih, potem pa se umirile.

Je pa eno dejstvo: stanovanja se bodo začela ceniti takrat, ko bom jaz enega že kupil.
jezen.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Se mi ne zdijo "konkretni" podatki, ker nisi navedel nobenega vira.
Jaz ti lahko pokažem tole:

Kriterij: Garsonjera, LJ-Mesto, 20-25m2
Rezultati na nepremičnine.net
Cene so od 260€ do 360€.

Tista 40m2 za 400€ je pa 2004 letnik v LJ-Šentvid.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Citat:
Uporabnik elo pravi:
nisem gledal na netu pač pa v arhivu naših pogodb.
gre za dejanske in sklenjene posle!
vse v lj.-mesto.

l.p.

hysterical-1.gif
in ti to smatraš kot dejanske posle?????! Tam so fiktivne cene - vsaj če govoriš o najemninah v pogodbah. Vsak prijavi nek mali znesek, da ne plačuje davkov. Imam jaz že vse skozi isti dogovor.

Kar se pa cen najemnin iz oglasov tiče je pa to čisto drugo kot dejanske najemnine. V oglasih so višje cene. Jaz sem se zdilala za enosobno v LJ za 250 eur. V oglasu je bla pa 300. Tolk o cenah! Če se pa ne znate pogajat je pa to vaš problem.
cheer.gif

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
dejanski posel.

jaz najemodajalec.

pa še to...

dosežena najemnina bistveno ne odstopa od ostalih v temu objektu!

l.p.

Nazadnje urejeno:

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
ok, tvoja stavba. Poznam stanovanje ki se oddaja za 150 eur v centru mesta, urejeno, garsonjera. Pa zihr ni edino, samo taka gredo iz rok v roke in ne pridejo nikoli v oglasnika.

Stanovanja ki sem jih jaz gledala letos so se skoraj vsa oddajala zelo dolgo. Cene že padajo, vsaj za neurejene luknje..trg je začel uravnavat cene. Dobra stanovanja na dobrih lokacijah bodo držala ceno, ostalo se bo pa znižalo, ker drugače ne bo šlo v promet.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
saj pravim, ni moja stavba, imam eno od cca 100stanovanj v bloku! vem za 5 stanovanj ki se oddajajo po enaki najemnini za 1m2.
bistvo vsega nepremičninarstva tu pa leži v tvoji zadnji povedi!

l.p.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz mislim, da je zaradi tega bil popis stanovanj NUJEN in ni važno, kako dolgo traja samo da se kaj uredi.

Sigurno se ne bo na slabšem nobeden z enim objektom pa vsaj kako osebo v bajti...nepremičninskih "tajkunov" mamo pa v slo za skozlat, pravtako starih ljudi s praznimi objekti v Lj ipd.

Jaz sem mnenja, da se bo stanje umirilo sicer pa se to mene ne tiče veliko, ker ne mislim žvet v bljižini mesta ali pa plačevat najemnine.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Jaz pa mislim, da popis ne bo nič uredil ali pa mogoče 2% podnajemniških utaj. Je bil narobe zastavljen. Tisti, ki jih bodo dobili da na črno oddajajo bodo obesili stroške podnajemnikom in to bo to. Mogoče bo samo tisti skriti obrazec za mnenja, ki so ga baje izpolnjevali popisovalci brez vednosti lastnikov, kaj razkril.

Drugače pa vidiš, ko iščeš stanovanja po Lj vse živo. Baje obstaja ena oz.2 hiši pod Šmarno goro, ki imata na črno celo morje stanovanjc in vhodov kjer čš, celo nad garažo. Na črno seveda.
frown-1.gif

V LJ dobiš podn garsonjero za (oglaševano) ceno 400 eur ali pa super urejeno, ganz novo opremljeno 2. sobno stanovanje z vsem komfortom (nova oprema, vgradne omare po meri, pomivalc, telefon, tv, pribor, ...) za 400 eur. Ne moreš verjet, res. 2 sobno gre takoj v promet, garsonjera se pa svaljka 2 meseca po oglasniku.

Nazadnje urejeno:

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
ko tole tvoje sranje človek bere ga tudi lahko prime kozlat...

če delaš in zaslužek vložiš v neko nepremičnino, ki jo oddajaš, da imaš za rento ti ali pa tvoji otroci si "tajkun".
kljub temu da plačuješ vse davke in nimaš fiktivnih pogodb s pol nižjo najemnino od dejanske...

al kako gre zdaj to???

še malo pa boste govorili kot hrvati; tam je cool če si reven in če si "branitelj". še najbolj pa zažigaš če si reven branitelj...

nazaj k temi:
rast cen stanvanj se bo umirila, definitivno, najkasneje v roku 5 let.
na dejanski padec cen pa bo (po moje) lahko imel vpliv vstop hrvaške v EU, ko bo zagreb postalo nam prvo bližnje "milijonsko" mesto in posledično bolj zanimivo od mesteca ljubljane.

dejstvo pa je tudi to, da je v ljubljani praznih vsaj 20% stanovanj.
gradi se pa toliko zato, ker imajo gradbeni lobiji velik vpliv in ustvarjajo famo da stanovanj ni in da je ubercool imeti stanovanjce v ljubljani.

l.p.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
hysterical-1.gif

Ja vsi plačujejo davke in zadeve popolnoma nesebično oddajajo drugim.
hysterical-1.gif

In kje ti živiš?

Alice_in_Wonderland_Tea_Party_5814880.JPG

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik elo pravi:
nazaj k temi:
rast cen stanvanj se bo umirila, definitivno, najkasneje v roku 5 let.
na dejanski padec cen pa bo (po moje) lahko imel vpliv vstop hrvaške v EU, ko bo zagreb postalo nam prvo bližnje "milijonsko" mesto in posledično bolj zanimivo od mesteca ljubljane.

Rast cen se bo res umirila, ampak do takrat se po trenutnih stopnjah rasti lahko podražijo še najmanj za polovico, če ne celo 3/4. Sploh, ko ti Vegrad za kao socialne Celovške dvore pritisne ceno po kvadratu od 3200 € dalje.
bonk.gif

O padcu pa ne bi kaj dosti razmišljal, sploh ne v povezavi z Zagrebom. Menda ne misliš, da bodo ob vstopu Hrvaške v EU Slovenci zato množično drli v Zagreb, ker je večje mesto. Sploh pa tam stanovanja niso kaj dosti cenejša. Zakaj pa ne derejo v München, Dunaj, Mestre, čeprav so v EU?

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
munchen mestre in dunaj...
nobeno od teh mest ni na razdalji dobre ure iz ljubljane ali novega mesta...

sicer pa to ni bilo dejstvo, pač moje razmišljanje.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
vsi davkov pač ne plačujejo, smo pa tudi taki, ki jih.

oddajam pa po najemnini, ki sem jo dosegel na konkurenčnem trgu.

in jasno, želel sem doseči čimvečjo najemnino, saj nisem neprofitna organizacija. v lastno skledo si pa tudi ne mislim pljuvati, ali, kar je še slabše, pustiti, da mi drugi pljuvajo vanjo.

priden.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.745
113
pri taščici
Mora biti pa dobro opremljena garsonjera da dobiš zanjo 500 evrov.
Pol manj je precej bolj realna cifra, je pa res, da kdor išče ta najde (najemnik dobro garsonjero, dajalec pa dobro najemnino).
Me prav zanima koliko bi jaz dobil za svojih 30m2 brutto veliko garsonjero s posteljo na balkonu v manjšem urejenem bloku na fužinah