Represija se spet povečuje

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.194
41
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:

Na ignore listih sem pri tistih, ki se ne morejo z argumenti zoperstavljat mojemu pisanju. V olajševalno okoliščino ti pa priznam da je to težko.

Jaz sem ti že lep čas nazaj utemeljil, da imaš v svojii trditvah narobe in to tudi podkrerpil z dokazi, katere sem nalepil sem.... Od takrat na tisto temo nisi več odgovarjal..... res zanimivo, zakaj te ma vse več ljudi na ignore
hysterical-1.gif

LP

PS: Pa ne se treudi, pa odgovarjat.. si mi že takrat vse povedal!
bonk.gif
Se spomnim te debate. Šlo je za mulca, ki je naslednji dan, potem ko so ga policaji obiskali na domu in mu zagrozili z visoko kaznijo za prometni prekršek, naredil samomor. Ti si trdil da to nikakor ni možno, potem, ko sem ti nalepil scan iz časopisa, kjer je pisalo točno isto kot sem jest trdil, si pa ti utihnil.

hahaha... dej.. res se mi ne da iskat te teme.. v glavenm odgovoril sem ti... še parkrat sem te pobaral o tem na drugih temah, ti pa nič... sicer pa... glede na to, da imaš "selektivni spomin" niti ni nič čudnega.
hysterical-1.gif

PS:

Pa tudi vsebino teme si zamenjal... kar sem jaz trdil se ni šlo za samomor.... ampak nekaj drugega... v glavnem.. nisi se spremenil.. iz konteksta vzameš samo tisto, kar tebi paše, drugo pa začuda kar "spregledaš!"

LP, pa ne pozabi.. .samo tebi in nikomur drugemu se godijo take krivice!
hysterical-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Mater ste vsi po vrsti tečni in pametni. Dejstvo je, da je prav da se zakoni spoštujejo in da so za kršitve predpisane kazni. Da pa se te kazni nonstop zvišujejo in da zadeva vedno bolj liči na princip "lovljenja" na limance, torej po domače, vsak se lahko kdaj zamisli in cajger hitro pobegne in takoj pokasiraš par 100€ kazni. To ni prav. Če vas zanima kakšna je praksa v Avstriji, v osnovi so že bolj poštene omejitve, pa tudi če presežeš 5-10km na uro te najbrž nihče ne bo niti ustavil za to. Sem bil pred časom tudi sam deležen tega, ko sem na omejitvi 70km/h naenkrat imel na riti policijski avtomobil (se nisem niti zavzel), sam pa sem imel not tam cca. 80km/h. Seveda ker sem navajen ljube Slovenije sem takoj bil živčen in sem že računal koliko me bo opalil. Seveda jaz sem na prvem otoku šel ravno naprej, policist pa levo. To je pravi odnos. Zakaj? Zato ker pri 70@80km/h nisem nikogar ogrožal ter ker ne gre za bolane principe ter za golo polnjenje proračuna.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Lej, treba je vedet, da so tisti, ki pišejo prometno zakonodajo, v veliki večini primerov zabiti mentalni bolniki. To so ljudje, ki jim ne bi smeli dovoliti niti dihat brez nadzora. In taki pač za +1 km/h napišejo 300€. Kaj takega si lahko izmisli le nekdo, ki ima IQ v minusu.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Lej, treba je vedet, da so tisti, ki pišejo prometno zakonodajo, v veliki večini primerov zabiti mentalni bolniki. To so ljudje, ki jim ne bi smeli dovoliti niti dihat brez nadzora. In taki pač za +1 km/h napišejo 300€. Kaj takega si lahko izmisli le nekdo, ki ima IQ v minusu.
Daleč od tega. Tisti, ki pišejo zakonodajo so že zelo inteligentni.
Da ti rata neko stvar v 12 tih letih podražiti za 20x zraven pa še prepričaš folk kako je to nujno potrebno, koristno, in najboljše, celo toliko da folk pišejo da so kazni še premajhne, pa represije še premalo, pa dajejo še represivnejše in dražje predloge za rešitev .... zato moraš bit prekleto pameten da ti to rata. V normalnih državah bi se folk pobunil že zdavnaj.

Če gledaš na državo kot na nekega podjetnika, ki mu je cilj zaslužek so vse takšne poteze čisto logične. Državi je v finančnem interesu, da ima čimveč prekrškov in nesreč, takšne zakone ki omogočajo čimvečje kasiranje, pa da se čas med trenutkom ko gre raja v penzijo in smrtjo čimbolj skrajša. Od tega država dobro živi in kasira. Le pazit mora, da to počne premišljeno, da se folk ne pobuni.

Ja, če pa gledaš z vidika, kako država skrbi za našo varnost in zdravje, pa verjamem, da se ti zdijo mnogi zakoni in poteze vlade čisto idiotski.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
$, €

Poglej recimo ljubljanski proračun postavka redarstvo in ga primerjal z lanskim. Za kakšen faktor se je povečal?

Potem pa poišči, kaj pravijo. Je to:
a) pričakujemo x% zmanjšanje prometnih nesreč in y% zmanjšanje poškodovanih
b) pričakujemo izterjane kazni v šestmestni številki

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Daleč od tega. Tisti, ki pišejo zakonodajo so že zelo inteligentni.
Da ti rata neko stvar v 12 tih letih podražiti za 20x zraven pa še prepričaš folk kako je to nujno potrebno, koristno, in najboljše, celo toliko da folk pišejo da so kazni še premajhne, pa represije še premalo, pa dajejo še represivnejše in dražje predloge za rešitev .... zato moraš bit prekleto pameten da ti to rata. V normalnih državah bi se folk pobunil že zdavnaj.

Če gledaš na državo kot na nekega podjetnika, ki mu je cilj zaslužek so vse takšne poteze čisto logične. Državi je v finančnem interesu, da ima čimveč prekrškov in nesreč, takšne zakone ki omogočajo čimvečje kasiranje, pa da se čas med trenutkom ko gre raja v penzijo in smrtjo čimbolj skrajša. Od tega država dobro živi in kasira. Le pazit mora, da to počne premišljeno, da se folk ne pobuni.

Ja, če pa gledaš z vidika, kako država skrbi za našo varnost in zdravje, pa verjamem, da se ti zdijo mnogi zakoni in poteze vlade čisto idiotski.

sithmen, berem te, pa ti velikokrat dam prav.
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kaj hočemo, tako je in tega ne bomo spreminili. Sploh pa ne pri nas v Sloveniji ker smo premalo složni. Priznam da sem včasih vozil z užitkom, nisem bil nikoli divjak ampak na odsekih kjer je varno sem ga tudi rad "stisnil" oz. vozil bolj dinamično. Ko sedaj pomislim na novo zakonodajo dobim kar odpor do vožnje, mi pride naprej kot nek totalitarni režim. A se še spominjate časov ko smo prečkali našo mejo npr. v Avstrijo in smo takoj prišli "k pameti", no mislim da se časi spreminjajo in da bomo komaj preko naše meje postali za volanom zopet sproščeni. Ne me napačno razumet, ne delame neke panike, niti ne jočem da se mi dogaja krivica ampak smer v katero plujemo mi ni všeč... ne bo več dolgo ko bodo pajacki vsako leto sprejeli novo zakonodajo na tem področju.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
$, €

Poglej recimo ljubljanski proračun postavka redarstvo in ga primerjal z lanskim. Za kakšen faktor se je povečal?

Potem pa poišči, kaj pravijo. Je to:
a) pričakujemo x% zmanjšanje prometnih nesreč in y% zmanjšanje poškodovanih
b) pričakujemo izterjane kazni v šestmestni številki

Če bi stvari malo bolje poznal, bi vedel, da na žalost ni tako. Če bi bilo tako, kot ti praviš, bi to pomenilo, da so zraven inteigentni ljidje. Pa niso, sem imel priliko te stvari spremljat "v živo". Enostavno jih je večina glupih, zabitih, nestrokovnih, you name it.

To, da potem ena občina ve, da bo na račun tega, da so zakon pisali bebci, zaslužila več, je pa samo dokaz, da vsaj na oblini kdo ve, kaj dela.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.519
950
113
Prva stvar, ki bi pripomogla k zmanjševanju potence občinskih redarjev in njihovih kolovodij je, da gredo kazni izključno v državni proračun.

Sedaj pa imamo z en te isti prekršek kar dva plačilna naslova (oz. sistem kdor prej oskubi ta zmaga).

Po moje ta zadeva nebi prestala ustavne presoje (če bi bili ustavni sodniki normalni).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Tudi jaz ti dam prav, včasih sicer pretiravaš s temi policaji (dobro tuji jaz jih preveč ne maram) ampak v grobem če pogledam imaš prav
zmaga.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Prva stvar, ki bi pripomogla k zmanjševanju potence občinskih redarjev in njihovih kolovodij je, da gredo kazni izključno v državni proračun.

Sedaj pa imamo z en te isti prekršek kar dva plačilna naslova (oz. sistem kdor prej oskubi ta zmaga).

Po moje ta zadeva nebi prestala ustavne presoje (če bi bili ustavni sodniki normalni).

Še vedno ostanejo policaji in njihovi kolovodje, z povsem enakim namenom.
Denar od kazni bi morali poslat zamorcem v Afriko. Bi videl, kako bi država takoj obrnila ploščo in denarne kazni nebi bile več kao edine efektivne pri zmanjševanju nesreč.
Dokler pa država na račun prekrškov in nesreč dobro služi, pa ni za pričakovat kakšnih učinkovitejših ukrepov za zmanjšanje nesreč. Pričakujemo lahko le vedno nov pesek v oči.

Ja, pomoje različne tarife za enake prekrške in različne blagajne (beri luknje brez dna) ob pošteni obravnavi tudi nebi prestale ustavne presoje. Ampak skorumpirani sodniki ne pljuvajo v lastno skledo.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
kranj ima nov radar...tam pri obvoznici od sejma proti zlatem polju, tam vsi 60+.

Ta "radar" iščem že en čas, pa ga ne vidim nikoli, ko se peljem mimo. Spet se en heca?

Prenosna kanta je to. Danes tu, jutri tam, pojutrišnjem plava po Savi navzdol
evil.gif

1126385-image001.jpg

Priponke

• 1126385-image001.jpg
    1126385-image001.jpg
    22 KB · Ogledi: 120

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
zdej bo veselje iti dobrih 50 tukaj, pa vsi živčni in gasa 60-70, tudi po 80 sem že videl budale gonit gor...rezultat, rdeča luč malo naprej :D

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Fant, ti si resno bolan. Berem tvoje blodnje v citatih drugih (sam sem te ze zdavnaj pospravil na Ignore listo), ampak imam obuctek, da zdravila, za katera ti placujem, tebi res ne pomagajo. Si kdaj razmisljal da bi se prijavil na zdravljenje zaprtega tipa ? Ni nic posebno groznega, imel bos posteljo in hrano (in nic policistov ali redarjev, ki bi te poskusali napasti s svojimi parkirnimi listki in kvotami
wink-1.gif
) in cez cas bos (morda) le prisel k sebi.
Na ignore listih sem pri tistih, ki se ne morejo z argumenti zoperstavljat mojemu pisanju. V olajševalno okoliščino ti pa priznam da je to težko.
Lažje je, kot si misliš.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Za synthmana... kam si se zgubu? Še kar čakam na tvoj odgovor
smile-1.gif

No, LP! :D
Nisi pravega vprašal. Odgovor, katere table so premikali boš dobil na cestnem podjetju. Če te zanima tja vprašaj, oni imajo točen spisek.
Ampak itak te ne zanima, sprašuješ samo da bi potem zajebaval.
A ti mogoče trdiš, da takšnih tabel za začetek/konec naselij, ki so v zadnjih 10 letih spremenile lokacijo ni?

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Ucer so merili na Logu pri bivsih cestninskih postajah na avtocesti,kjer je omejitev 40km/h. Ni lepsega,kot ustavljati voznike na AC,kjer je izkupicek zagotovljen. So bili pa kar pridni sem jih videl ob 14h,ko sem sel na siht in 22h,ko sem se vracal. Dobri so!

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
60 km/h je omejitev skozi cestninske na Logu.

Pred tem pa 100 in 80.