Represija se spet povečuje

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Po tem, ko so pred novim letom sprejeli nove zakone ki občutno zvišujejo kazni za prometne prekrške, so sedaj poslanci sprejeli še predlog zakona o prekrških, ki širijo pooblastila policajem, redarjem, ki bodo strožje ukrepali proti kršiteljem.
http://24ur.com/novice/slovenija/potrjen-nov-se-strozji-zakon-o-prekrskih.html

Zakona nism bral, sem pa zadnjič v gostilniški debati slišal, da bodo po novem še vojaška policija kasirala z radarji na cestah. Pa me zanima če kdo ve, če je res kaj na tem.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Vojaška policija nima nobenih pristojnosti zunaj vojske in po mojem tudi radarjev ne premore, ker jih ne rabi.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Po tem, ko so pred novim letom sprejeli nove zakone ki občutno zvišujejo kazni za prometne prekrške, so sedaj poslanci sprejeli še predlog zakona o prekrških, ki širijo pooblastila policajem, redarjem, ki bodo strožje ukrepali proti kršiteljem.

Zakona nism bral, sem pa zadnjič v gostilniški debati slišal, da bodo po novem še vojaška policija kasirala z radarji na cestah. Pa me zanima če kdo ve, če je res kaj na tem.

Take stvari naj kar ostanejo v gostilniških debatah. Ker jaz sem pa slisal, da bodo Iluminati s sateliti po novem z laserji direkt scvrli vse tiste, ki bodo vozili 132km/h ali vec po avtocesti.

Sicer pa, kje je problem? Ce ne krsis zakona z njimi ne bos imel tezav, kajne?

Glede na: Začasen odvzem se bo uporabljal za najvišje prekoračitve hitrosti, vožnjo pod vplivom alkohola in vožnjo v nasprotno smer avtoceste. naj bodo itak srecni, da ni kazen po novem javno bicanje na Presernovem trgu, ali naboj v tilnik ob prvem jarku :S

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Iluminati ti baje nič ne morejo, če nosiš čepico iz alu folije in cd od Wernerja (ali Damjana Murka) obešen za vzratno ogledalo.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Iluminati ti baje nič ne morejo, če nosiš čepico iz alu folije in cd od Wernerja (ali Damjana Murka) obešen za vzratno ogledalo.

Ja, res je! Jaz sem pa slisal, da ce imas ti na armaturki kapo Slovenske Vojske, da te Vojaska Policija ne more ustaviti, ampak ti lahko samo nudi spremstvo do prve gostilne, kjer jes na njihov racun!

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Vojaška policija nima nobenih pristojnosti zunaj vojske in po mojem tudi radarjev ne premore, ker jih ne rabi.

vojaška policija ima radarje in kontrolirajo hitrost znotraj vojašnic

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

Hehehehe
smile-1.gif

Ali pa "Ta Tank je omejen na 35km/h, in je kontroliran z GPS oddajnikom" :D

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ti se kr norca delaj, splošna omejitev v vojašnici je 5 na uro, ampak na srečo so nadrejeni hitro umirili tiste, ki so se hoteli policajčke igrat

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Take stvari naj kar ostanejo v gostilniških debatah. Ker jaz sem pa slisal, da bodo Iluminati s sateliti po novem z laserji direkt scvrli vse tiste, ki bodo vozili 132km/h ali vec po avtocesti.

Sicer pa, kje je problem? Ce ne krsis zakona z njimi ne bos imel tezav, kajne?

Glede na: Začasen odvzem se bo uporabljal za najvišje prekoračitve hitrosti, vožnjo pod vplivom alkohola in vožnjo v nasprotno smer avtoceste. naj bodo itak srecni, da ni kazen po novem javno bicanje na Presernovem trgu, ali naboj v tilnik ob prvem jarku :S
Si me vprašal v eni drugi temi, kaj se mi zdi narobe. No očitno je še za nekoga to, da sm opozoril na to da darsovc zavaja narod, tolk neprijetno da je temo takoj brisal.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Zavaja narod?! Eh?

A je rekel, da ne bodo kontrolirali sploh, ali da ne bodo kontrolirali nic drugace kot ponavadi? Vsakic, ko se peljem po avtocesti kje srecam kontrolo, res ne vem, kje je problem.

In kot sem ti tam napisal, ce nekdo "ni imel casa" en mesec, da si nabavi novo vinjeto, potem bo pac imel tisti 150 EUR+vinjeto, ko ga bodo ustavili :S

No, pa saj je vseeno...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
kranj ima nov radar...tam pri obvoznici od sejma proti zlatem polju, tam vsi 60+.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
C/P z vojak.si (avtor ima v proflu napisano, da je policist):
Vp lahko opravljala vse kontrole CPP v skladu z ZVCP. Ukrepa pa lahko samo zoper vozila v lasti SV in voznike in sopotnike, ki so zaposleni v SV. To pomeni, da lahko opravljala meritve hitrosti, preizkuse alkoholiziranosti, vožnja brez var.pasu, mobiteli,..... Ob kršitvi LAHKO sledi diciplinski postopek in lahko tudi predlog za uvedbo prekrška pri drugem prekrškovnem organu. To pomeni, da poda predlog civilni policiji, da ti pošlje položnico ali predlog sodniku za prekrške.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Imamo paciete, ki te zadaj hočejo zrinit iz ceste, če pelješ 55km/h, a jaz se ne udam, vozil bom naprej tolk pa nič več...za une zadaj me briga umaknil se bom tokrat, če bom vozil 40 namesto 50...prej pa kr živce naj izgubljajo s limuzino in 150 konji.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

Ja, če vojaki kaj spijejo pa preveč driftajo s Patrijami.
smile-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
½Državni zbor je s 45 glasovi za in nobenim proti½

...in potem take bedake vidiš na AC s 160-180km/h.
Saj zakon za njih ne velja. Oni bodo samo spravili v žep pokasirano.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Imamo paciete, ki te zadaj hočejo zrinit iz ceste, če pelješ 55km/h, a jaz se ne udam, vozil bom naprej tolk pa nič več...za une zadaj me briga umaknil se bom tokrat, če bom vozil 40 namesto 50...prej pa kr živce naj izgubljajo s limuzino in 150 konji.

Ce vozis 55 pri omejitvi 90, si pacient ti.

Ce vozis 55 pri omejitvi 50, vozis prehitro in malce spusti gas. Ce bo komu za tabo silno do tega, da bi divjal naprej hitreje, te bo pac prehitel.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
kranj ima nov radar...tam pri obvoznici od sejma proti zlatem polju, tam vsi 60+.
Pa ni še nihče pomislil da bi kanto zakuril ali pa vrgel v prtljažnik avta.... Tud sava je bliz
evil.gif