Renault Talisman

jello

Guru
22. sep 2008
10.154
3.879
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Ne bo uredu. S cim bo sel pa novinar na dopust? Pa za vikend v IKEO? Novinarji ne bodo zadovolji. Onimrabijo avto za 14 dni in sevda se gorivo brezplacno pa kaksko zavarovanje brez odbitne fransize.

Poleti pa najprej karavana, da lahko zeno in otroke pelje na morje in pa cabrio, da se lahko novinar po mestu vozi med tem, ko je njegova zena na dopustu. Karavan pa na testu 14 dni, samo ga ima v uporabi kolega iz redakcije, ker je po hirarhiji nizji od tistega, ki ima v uporabi cabrio.

Pa novinar ne more v dveh dneh narediti testa profesionalno. To lahko naredi samo navadni smrtnik, ki bo vozilo dejansko kupil in ne novinar, ki ga ima brezplacno za na dopust z brezplacnim gorivom in seveda da ne placa bonitete. Ker gre pac za srokovni test nobinarja, kjer je naklada revije 3.000 izvodov (uradna stevila je sicer visja), pa se to se jih polovica razda brezplacno.

Dober opis.
hysterical-1.gif

Sicer pa, maš novinarja za soseda al kaj ti je hudega naredil?

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
ne-ne-1.gif

Nihče mi ni nič hudega naredil. Sem samo v takem poslu, da to industrijo zelo dobro poznam, vključno z novinarju. Od raznih izsiljevanj, driftanja, ko nekateri mislijo, da je Michale Schummacher vajenec za njih... skratka res se potrudijo, da uničijo, kar se uničit da. Ker po mojem potencialnega kupca Peugeota 308 diesel res zanima, kako se avto pelje z izkljopljenim ESP ipd. bedarije.

Da ne govroimo o tem, da jim mordaš dati kartico za gorivo (bog ne daj postaviti kakšen limit za porabo na kartici, ker je bil cel halo ohrog tega), da gre lahko čez vikend z ženo/kljubico na morej.

To, kar sem pa napisal o karavanih in cabrio je pa res. Ali pa, ko grejo na sejem v Ženevo. Vse plača uvoznik. Pot, gorivo in še kaj. Seveda se potem o določenih znamkah tudi bolje piše.

Da pa ne govrim o tem, da ima kartico press že vsak vaški novinar, ki je pol pismen in piše za tedni Zgornje Kungote. Potem ima pa nore ideje, kako bi on šel v Monaco delat potopis o potovanju in seveda pričakuje najmanj sponzorski avto in brezplačno gorivo.

Zato našh testov ne berem. Auto Moto und Sport pa Auto Bild sta mi dovolj. Čudno, da tam ne piše o tem, da se Peugeota ne da počes peljat. Ampak O.K., tega res ne pogrešam.

Mi je pa tudi čudno, da FURS nič ne reče. Če bi jaz imel služben avto bi moral plačati boniteto. Zakaj je novinar ne plača, ko gre z avtom na dopust? A ja, testira... :)

Ko so pa že bile slike omenjene. Jih pobaviš na predstavitev pa niso niti toliko, da objavijo slike iz predstavitve, ampak raje objavijo uradne slike, ki jim mora seveda PR služba poslati. In ja tudi tisti, na enem ed linkov malo pred menoj.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.583
9.806
113
40
MB
zanimivo, kak se razlikuje tujina od nas, tam gledajo na to predvsem kot naložba, pri nas pa kot vse ostalo ... nepotreben strošek
grin1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Kakšna naložba neki. Če je vse res kar je napisano, je sam za pobruhat. Delo novinarja je, da naredi neodvisni test, za katerega je plačan in se obnaša profesionalno, ne pa da se kot kurva prodaja tistemu, ki bo čimveč "vložil" oziroma zamižal na svinjarije, ki bi jih "novinar" počel na tuj račun. Test se izvaja med delovnim časom in ne med fuk počitnicami, ki ti jih v veliki meri "sponzorira" nekdo drug. Jaz bi takega novinarja takoj nagnal na cesto in zaposlil ljudi, ki so profesionalci in ne poceni kurve.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.583
9.806
113
40
MB
bolj je letelo na to, da je že kao vsak novinar, malo spremljam te vlogerje iz uk, pa morem rečt da so kar lepo sprejeti pri prodajalcih, so pripravljeni sodelovat. pri nas pa je vsak na prvo žogo tretiran kot nek parazit pomoje
grin1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.154
3.879
113
Nemškega autobilda sem se že malo naveličal, ker bolj ali manj gonijo eno in isto že 10 let. Sem pa zadnjič "pomotoma" v roke dobil SLO verzijo autobilda. Ne vem kako bi rekel temu zmazku, enostavno v slovenščini ne najdem dovolj grde besede. Google translate je v primerjavi z njimi Toporišič.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Nemškega autobilda sem se že malo naveličal, ker bolj ali manj gonijo eno in isto že 10 let. Sem pa zadnjič "pomotoma" v roke dobil SLO verzijo autobilda. Ne vem kako bi rekel temu zmazku, enostavno v slovenščini ne najdem dovolj grde besede. Google translate je v primerjavi z njimi Toporišič.

Šparajo
smile-1.gif
. So zamenjal dobre prevajalce s čivavami, rezultat je tu.

LP,
PIC

sass

Guru
1. sep 2007
5.212
851
113
talisman je jurja dražji, poleg tega ima 1,6 motor, audi ima 2,0 motor. potem pa se počasi konča...
evil.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Kaj ti to resno sprasujes? Pri polni zavesti? Od kdaj sta audi in reno v istem razredu? Predvidevam da tudi kako kio dobis za 35k. Potem bi tudi enake budalscine spraseval?

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Kaj ti to resno sprasujes? Pri polni zavesti? Od kdaj sta audi in reno v istem razredu? Predvidevam da tudi kako kio dobis za 35k. Potem bi tudi enake budalscine spraseval?

Pri polni zavesti bi vseeno veliko raje vzel Talismana.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Ja glej vsakemu svoje. Ampak ta reno je obsojen na propad, ker vecina bo za ta denar vseeno raje vzela pravi avto...nemske izdelave. Po podobnem receptu, kot ziv bog ne kupi kije za 30k. Aja pa reneult...mini dizl...160km...glede na slovo njihovih traktor mlinckov....nebi, hvala.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Aja pa da ne bo kdo rekel da povelicujem svabe. Tudi VW je okusil kje mu je mesto. Phaeton ni nikoli prisel v najvisji razred, ker tja ne spada. Tako kot ta renault ne spada tja kamor sili.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Ja glej vsakemu svoje. Ampak ta reno je obsojen na propad, ker vecina bo za ta denar vseeno raje vzela pravi avto...nemske izdelave. Po podobnem receptu, kot ziv bog ne kupi kije za 30k. Aja pa reneult...mini dizl...160km...glede na slovo njihovih traktor mlinckov....nebi, hvala.

Glej ga zlomka, ravno zannec se je pripeljal z novim Talismanom Grandtour. Initial, ni da ni. 1.6 soliden motorček, lepo gre, poraba po bord computeru 5,8 l/100 km, pa je tudi gledal Passata in Insignio.

Se opravičujem, ampak - me passat ne prepriča, sploh pa ne kaj ponuja za ta denar. In opa, si držnem reči; ne za ta denar te nemške "ne"kvalitete.
Kar se tiče 1.6 EDC 160 km, ne vem ali vi kupujete avte vsi z 300 konjev plus? Meni osebno je pomenbno da avto nekam gre in da je poraba čimanjša, čimanj stroškov... Sem vozil passata higlilna 190. http://www.avto.net/Ads/details.asp?id=9952239&display=Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI BMT Hi... poraba pozabi pod 6 l že 7 mi je bil problem. pa nisem neki divjak.
Mene osebno passat ne prepriča. In verjemi: nisem edini.
Razumem da ima Passat skoraj 2/3 tržnega deleža v tem segmentu, ampak razumi, velik del jih je 1.6 105 konjev
aplauz.gif
Preverjena informacija,.. Aja pa še nekaj: skoraj 63% teh kupcev so pravne osebe. (beri firme)
Se slišiva lahko konec 2017 kje bo tukaj Talisman. (Spoiler alert: Passat bo prvi pri prodaji, Talisman pa drugi)

Pač bojo mogli Švabadriverji priznati da je talisman odličen produkt. Treba je avto realno oceniti, probati, primerjati in se vidi pravi rezultat. problem pa je mnogim odklopiti čustva razumeti da stare slave ni več in od nje se ne da živeti.

Dejstvo: Talisman je odličen avto. Pasat je pa le stara "prav" dobra zgodba, vse bo pa pokazal čas, do takrat so pa vse ugibanja. Naši vaši, njivi oni, tretji...