Renault Talisman

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Meh... te avtorevije so postale same sebi namen, v casu interneta/multimedije/video testov in pa sploh na tako majhnem trgu kot je nas; cisto brezveze. Grem stavit, da se posluje z zgubo.
Priznam pa, da je bilo vcasih uzitek kupit Avto Magazin, ko je še Česenj bil urednik. Sploh pa kak auto motor und sport, še zdaj se spomnim, kako sem cakal, da je oce prinesel svezo revijo iz trafike.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Sem Česnja enkrat pofirbcal na twitterju (sem si misli tip je ziher kul, ker ga je bilo fino brat). Aha, ni ravno tako. Desničarski ekstremist na nivoju pravih Janševih vojščakov. Sem se vprašal, če je to ista oseba.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Sej Clarkson je osebno tudi moron, piše (in predstavlja) pa še vedno vrhunsko. In Česnovi teksti so bili meni vedno vrhunski, pa tudi nekateri zdajšnji so, pri AM in tudi kjer drugje. Všeč mi je če piše ljubitelj in poznavalec avtomobilov in če piše s srcem, moti pa me ko vidim da je nekdo zraven ker je recimo fotograf ali motorist in potem napiše nek anemičen test avta ki ga niti ne zanima. Še bolj pa me motijo PR teksti, označeni in prikriti, ali pa recimo da nekdo na osnovi neke naložene različice ocenjuje enkrat cenejšo osnovno verzijo z komentarjem da je pač oprema draga (potem primerjaj avto z razredom kamor ga postavi cena te različice) itd...

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Saj nima veze ali je Česenj desni ekstemist ali leva copata. Včasih so teste pisali vsaj strojni tehniki in so bili testi ok. Danes je očitno toliko padla splošna raven inteligence, da lahko vsak ekonomski tehnik z večerno šolo testira avto, seveda mora biti to vsaj 14 dni in potem piše kako udobne sedeže ima in kako velike lepe feltne in to je vrhunec opisa. To lahko jaz napišem brez lektorja v eni uri testa. Ja SJTV!
Kje so konkretni tehnični podatki o avtomobilu? Jih ni? Notranje mere, izmerjeni pospeški in ostale zadeve v lastni režiji? Se to sploh še dela, včasih je Česenj tovoril s seboj tisto kolo, ki so ga priklopili na avto in merili vse živo?! Se to danes sploh še dela?
Hitrost bata? Kaj je že to? Pa legendarne primerjave recimo kawasakija 1000ccm in bmw M3 E30 na grobniku in še in še.
Danes je vse na nivoju ženskih revij.

In ja, za forda bilokateri model še vedno pišete kako kul podvozje je za divjanje in, da se zliješ z avtom in podobne neumnosti čeprav je imel prav ford pri določenih primerih probleme s testiranjem, ker so se avtomobili prevračali kot za stavo. Ne vem kdo si želi ultra neudobnega podvozja na naših vegastih cestah in makedamih?! Razen, če si star 18 let ampak to najbrž ni ciljna publika avtomagazina, vsaj včasih ni bila.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.582
9.805
113
40
MB
koga razn tebe še zanima hitrost bata? maš par strojniških revij kvalitetnih, ne ga srat

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Tukaj bom malo stopil AM v obrambo: kolesa ni več, meritve se pa še delajo. Problem je samo v tem da je večina testov "kratek test", kjer se pa to ne dela.

Primer meritev:

T = 17°C / p = 1.025 mbar / rel. vl. = 89 % / Gume: Continental ContiEcoContact 5 165/60/R 15 H / stanje kilometrskega števca: 1.911 km

POSPEŠEK 0-100KM: 14,8s
402M Z MESTA: 19,7s (114km/h)

NAJVEČJA HITROST: 160km/h (V.)

POVPREČNA PORABA NA TESTU: 7,0l/100km
PORABA NA NORMNEM KROGU: 4,8l/100km

ZAVORNA POT PRI 130KM/H: 66,8m
ZAVORNA POT PRI 100KM/H: 41,8m
AM MEJA: 40m

TRUŠČ:
III. IV. V. VI. VII.
50KM/H 59dB 58dB 56dB
90KM/H 62dB 60dB 58dB
130KM/H 64dB 61dB 59dB

TRUŠČ V PROSTEM TEKU: 38dB

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.737
113
Kaj ti rabijo vsi ti podatki, ce ni napisane hitrosti bata.
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Da se vrnemo malo nazaj k Talismanu.
Zadnjič sem se peljal za njim in smo se potem tudi ustavili na semaforju, tako da sem imel možnost temeljito si ogledati zadek vozila.
Estetski, ni kaj. Zmotile so me pa zadnje luči. Ne zaradi oblike, temveč zaradi same izdelave, ki je ''nekonsistentna''. Prav vidi se, da so določeni deli močneje osvetljeni, drugi pa manj. A je ta zadnja luč LED? Ker to je kriminal. LED tehnologija je že toliko napredovala, da se da narediti res lepe LED luči s konstantno osvetlitvijo. Nisem pa takrat hotel tega še komentirat, ker sem si rekel, da bom šel to raje prej od blizu še preverit.
Se je pa to potrdilo včeraj zvečer, ko sem se v temi peljal po AC in me je prehitel ravno Talisman. Škoda, da nisem imel kamere vključene, ampak zadeva je v temi za bruhat (ta nekonsistentnost v osvetlitvi posameznih delov). Takoj me je spomnilo na kakšne poceni kitajske zadeve. Aja, obstaja manjša možnost, da sem ga zamešal za Megana
grin1.gif
, ampak se mi zdi, da ima Megane to bolje rešeno. Namreč avto je priletel mimo in preden so možgani registrirali in povezali vse skupaj je bil že precej daleč, tako da si ga nisem mogel ogledati bolj natančno.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
uro nazaj sem se peljal za čisto novim q7 z dodatno opremo (žmigavci) in ti se ne prižigajo zvezno utripajoče ampak zelo hitro od enega konca do drugega. ne znam opisat, kot da elektrika potuje s hitrostjo 2m/s.

če je to nalašč ali šlamparija, še vedno izgleda češko na avtu za 100 jurjev.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
uro nazaj sem se peljal za čisto novim q7 z dodatno opremo (žmigavci) in ti se ne prižigajo zvezno utripajoče ampak zelo hitro od enega konca do drugega. ne znam opisat, kot da elektrika potuje s hitrostjo 2m/s.

če je to nalašč ali šlamparija, še vedno izgleda češko na avtu za 100 jurjev.

to je namenoma in meni je všeč.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
tako ja, samo kar se mi je zdelo v živo, da hitreje utripa

tukaj na videu se mi absolutno bolje zdi kot se mi je takrat v živo
smile-1.gif

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Talisman ni slab, ko bo dve leti star za 10 k,....kot alfa,... kdo bo pa nove kupoval pa ne bi vedel niti me pretirano ne zanima ker sem VAGovc do groba. (razen če bo dnar bom ratal BMW-jevc)

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.249
4.809
113
nisem se še peljal za njim, da bi bil pozoren na to.. po fotkah bi moralo biti takole, če niso preveč PS-opane

Če ne drugega, je zadnji čas, da se lotiš še Renaulte pedenat, na sam VAG faile popravljat
grin1.gif

na 1:45 se prižgejo zadnje lučke

Bom pa pozoren na to, ko ga naslednjič vidim
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
tako ja, samo kar se mi je zdelo v živo, da hitreje utripa

tukaj na videu se mi absolutno bolje zdi kot se mi je takrat v živo
smile-1.gif
Morda so pa bili tisti v seriji napak prvih modelov.
evil.gif

Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
nisem se še peljal za njim, da bi bil pozoren na to.. po fotkah bi moralo biti takole, če niso preveč PS-opane
Že na tvojih fotkah je vidna ta nekonsistentnost (tudi na zgornji, ki je lepo PS, se vidijo trije temnejši deli na zgornji ravni črti).
Tukaj se pa lepo vidi na kaj sem mislil (pa je verjetno video še kaj ''dodelan''):
https://youtu.be/WDKRLUxA5dA?t=1m43s
Čeprav meni tole ne izgleda LED, temveč je očitno klasična halogenka in svetloba speljana znotraj steklene cevi. Hm...
Pa še en video:
https://youtu.be/lNyHjqkpL84?t=3m13s
V glavnem: že čez dan me je zadeva zmotila, v temi je pa bruh. Je pa res, da sem glede teh stvari malo ''poseben''.
evil.gif

Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Če ne drugega, je zadnji čas, da se lotiš še Renaulte pedenat, na sam VAG faile popravljat
grin1.gif
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Tele luči na Talismanu zgledajo gut.

Megane ima pa samo spodnji del ledic (glede na fotke Talismana) in ko ga od daleč vidiš zgleda kot bi gledal v risanski čičota brkota
grin1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
...ksz...
Včeraj na Jesenicah videl Talismana v karavan verziji. Ni slabo, sploh ni slabo (za ogledat, ko se mimo pelješ s cca.50km/h)
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Kočno so Renojevci ugotovili da se jim splača všečne modele delat
wink-1.gif

..se zna celo na prodaji poznat...
evil.gif