Recover napitek za pitje med in takoj po treningu?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.125
10.990
113
kod Džej-Zija
Voda.
wink-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.911
113
40
MB
liter vode spiješ, preden se vliješ v postlo pa si zjutraj ko novi
grin1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Kaj si ti nor, kaj vse eni konzumirate. Pa res zaupate tem zadevam? Mislim, teh firm ki polnijo te vrečke je miljarda, a brez tega pa ne gre? A ni kakšnega bolj naravnega načina da dosežeš želeno brez teh vrečk? Vprašam namreč, že od malega sem bil aktivni športnik in tudi dost drugih znancev ki so kar uspešni športniki in tega vseeno nismo/niso jedli/jemali in so še zdaj živi, zdravi ter uspešni v športu? Koliko pa je dejansko na teh praških/krmilih/tabletah za regeneracijo?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
ja nekak preveč aktivn športnik pomoje ne moreš bit, če postavljaš taka blesava vprašanja
smirk-1.gif
konkreten primer: grem iz mb na roglo s peciklom in nazaj. nekje 100km. seveda se da sfurat brez tablet in praškov, ampak ko prideš nazaj v mb si mrtev, kar je povsem logično. pokuril si zadnje atome v telesu. no ti praški in napitki ti med fizičnim naporom izgubljeno nadomeščajo, po vadbi pa ne rabiš 1 teden da prideš k sebi.
sam sem dolgo brez tega kolesaril, ampak kot rečeno, domov sem se včasih privlekel napol mrtev. z dodatki v pijači pa čisto druga zgodba

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Steve, ti malo pretiravaš. Jaz sem morda aktivni športnik, ti pa si morda ekstremni. Zdaj pa mi nekaj povej, katero budalo ki hoče zase kaj dobrega naredit bo pa šlo delat to kar delaš ti? Zakaj bi jaz šel kurit iz sebe zadnji atom? Kaj si morda profesionalni kolesar, služiš s tem bajne denarce, morda živiš od tega, morda živi od tega tvoja družina? Se pripravljaš na kak Tour de France ali kaj podobne? NE/NE/NE/NE/NE? Torej zakaj bi človek to delal? Pa ne mi prosim rečt da je to dobro za tebe, še nobeno pretiravanje ni telesu koristilo vsaj na dolgi rok ne. Sorry ampak če si ti brez tega sranja 1 teden mrtev pač ta šport ni zate ali pa boš moral malo prilagodit in zmanjšat saj ne dohajaš... Pa brez zamere.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
@klošar
In kaj je to 100km v eni furi naredit? Jaz grem 3-4 na teden na 50-70km turo, ....

Glej saj ni problema, jaz jih tudi do 800 naredim v eni turi (z avtomobilom).

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
KSZ

Sicer ni tolk fancy, ampak pol litra čokoladnega mleka po treningu zadosti večino potreb telesa pri regeneraciji.
Med samo vadbo pa seveda Isostar oz. Powerbar ter bidon navadne vode.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Naceloma ne vem zakaj bi sploh karkoli potreboval? Ni ga cez snicel po sportu.
grin1.gif
Zelo zelo obcasno spijem kaksen proteinski shake, edino za na bicikel si namesam kaksen edge pa se to odvisno. Pa naslednji dan normalno vstanem, edino par dni aktivnosti zapored pusti pecat, da nisi vec svez.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Je razlika ze v narocilih in dobavnih cenah. Problem je tudi, da pri nas ze vsak drug bildercek tako ali drugace dila praske in ob poplavi je problem prezivet s prodajo. Zato je nekak razumljivo, da so cene visje. Sicer pa najbolje brez pa je.
smile-1.gif

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
isostar je izotničen napitek, katerega se začne piti ob začetju vadbe, med in po koncu. Pije se ga zaradi hidracije in nadomeščanja izgubljenih snovi med vadbo...