Reanimacija po narkozi?

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Čestitam. Dipidolor je krasna zadeva. Pa za razliko, je Tramal tudi.
cheer.gif

PS. Res ne razumem zakaj se ljudje zadevajo s heroinom in takimi packarijami, ko pa dobiš take dobre zadeve kar pri »dohtarjih«.
d055.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
tramal je veliko bolj nedolžen kot dipidolor.in od tramala po 3eh tabletih ne bi bil več zadet zato ni aktualen pri narkičih.pa še želodec ti navtra po daljši konzumaciji.dipidolor je pa itak narkotik in spada v posebno skupino

• Všeč mi je
Reactions: pleXwriter

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.931
113
pri taščici
kake tablete...
IV
wink-1.gif

sicer pa do enih ponoči nisem zaspal (z dipijem so bili skrt
bonk.gif
),zato sem ob enih "izsilil" še ketonal.
No po tistem je pa nekoliko boljše, da sem ponoči lahko ležal na boku in da sedaj že lahko sedim na postelji.
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Hanzi, tole si imel Kintcherjev žebelj notri? Sam ga prenašam naokoli že 20 let, pa nekako nikoli ni bilo časa da bii dal zadevo ven.Nimam pa nobenih težav, oz. če ne bi vedel, da ga imam, ne bi vedel..
Koliko dni bolnice pa je tole in kako poteka sama odstranitev? Ali se samo zahakla na luknjo in potegne ven? Kaj pa vijaki?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.931
113
pri taščici
jep bo nekaj takega kot si ti napisal.

Op je trajala dobri dve uri, prvi dan je bilo kar hudo, ker sem očitno dobil premalo analgetika, ponoči so mi dodatno dali ketonal, sedaj (tretji dan) pa je "vse" OK.
Pred eno urco mi je odstranila drenažo, jutri naj bi šel domov. Vijake je treba prej seveda odšravfat ( v kolenu in kolku).

Jaz sem se ga hotel znebit zaradi tega, ker od takrat ko so mi ga namontirali sem imel ponavljajoče šene. Bom videl če bom sedaj zdržal brez ospenov oziroma injekcij antibiotika 1x mesečno.
druga zadeva pa je ta da sem imel "paranojo" če se noga ponovno znajde v kakšni nesreči.
Stegnenica ostane cela, vse okoli nje pa se razsuje.

Če te ne moti ga pusti notri
wink-1.gif

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Saj paranojo imam jaz tudi, najprej sem se zabil z motorjem in dobil ploščico z 12 vijaki,čez 2 meseca se je vse skupaj prelomilo,ker sem malo preveč korajžno stopil,potem sem ponovil vajo z novo ploščico in se spet čez 2 meseca spotaknil na preprogi in ponovno polomil i ploščico i stegnenico in to čisto drugje kot je bil prvotni zlom. Potem so mi vso železje pobrali ven in nabili tole štango in 6 vijakov, od takrat je pa mir.
Lahko mi verjameš, da po vsem tem nisem ravno preveč navdušen nad ponovnim rezanjem, če pa bo zadeva začela zajebavat bom pač moral iti...
Koliko časa pa si imel ti zadevo notri, po sliki sodeč si imel kar nekaj kosti zdrobljene,vsaj tako izgleda?
Drži se in čimmanj bolečin.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.931
113
pri taščici
kak mesec nazaj je objavljena slika rtg kak mesec po nesreči.
tam se vidi kako je bilo razsuto (je bilo dobro)
notri sem ga imel 4 leta, s tem da sem imel pred tem najprej sedem mescev zunanji fiksater, potem 2, 5 leti ploščo in cca 12 vijakov, potem sem tri mesce podaljševal (kar vidiš na tisti sliki na prejšnjih straneh),kjer vidiš "fiksater" pa kinčer notri (takrat je bil še za "sanko" pri podaljševanju.
PO podaljševanju (preden so mi odstranili fiksater)pa so ga še v kolenu žašravfali.

Sicer pa sem prejle naredil nekaj korakov po hodniku pa je bilo kar boleče.
Bom še kar malo ležal doma, ko pridem jutri domov.

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Auč, tale zadeva z zunanjim fiksatorjem zelo krvoločno izgleda, moj sosed v bolnici ga je imel...
Pa kaj si se ti tudi z motorjem sesul ali kaj, meni je bilo rečeno, da je to tipična motoristična poškodba-meni je balanca zlomila nogo,potem pa sem še z gobcem treščil v števce,brez čelade seveda.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.931
113
pri taščici
jep, z motorjem mimo avta, z nogo pa v avto čelno pri 50 kmh (pa nasproti vozeča sekala ovinek, da se ne boste zapičil v norca na motroju)
787921-rtgslike010.jpg

evo ti sliko po nesreči, pa je že delno poravnava s fiksaterjem
golenica je bila še hujša
redface-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.931
113
pri taščici
Kaj ji naj pa poberem? tangice z riti in fasado z obraza (25 let stari smrklji). Sicer pa kot vem ne moreš zahtevat hkrati od zavarovalnice in od povzročitelja. Zato pa imamo zavarovanje.

Na "srečo" je zavarovalnica prevzela primer kljub temu da je bila brez izpita in neregistriran avto., vendar se še vleče ker ni zaključeno zdravljenje, ne bo pa odškodnina "premosorazmerna " z neko manjšo poškodbo
Bolje si je 5 x roko zlomit pa biti zaradi tega nekaj mesecev na bolniški, pa boš neprimerno več dobil kot pa taki primer kot je moj.
Da o kaki para in tetra plegiji ne govorim.

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Zavarovalnica ima poseben sklad za paciente kot je tale punca zaradi tega pa se zadeva tudi vleče.
Se pravi zdaj je zdravljenje kao zaključeno?
Če bi bil na tvojem mestu bi jo še civilno tožil,nekaj bo v življenju že zaslužila ali podedovala.
Zdaj si menda že doma, če sem prav razumel.
Drži se.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Splača se ti prverit, ali jo lahko odškodninsko tožiš, če se ti od zavarovalnice dodeljena odškodnina ne bo zdela primerna ... Po moje jo lahko. A se z zavarovalnico lepo pogovorjaš ali tožiš?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.931
113
pri taščici
@harigast: ko si ti pisal sem bil še v bolnici, tole pa pišem še od doma
wink-1.gif

Nima zavarovalnica posebnega sklada, zato obstaja "zavarovalno združenje" za take primere. Samo v mojem primeru je po ne vem kakšnem ključu (odvetnik!) primer prevzela zavarovalnica pri kateri je bil avto zavarovan nazadnje (4 mesece pred nesrečo)
Bo pa zavarovalnica njo regresirala, zdaj samo ne vem v kakšnem znesku: Nekoč in sedaj je bil znesek omejen približno na povprečno letno plačo, neko obdobje vmes pa je bil "neomejen".

SJTV: Odvetnik pravi da je za isto zadevo ne morem tožit (pač tožiš zavarovalnico). Lahko pa jo recimo tožim za "neprimerne izjave" po nesreči.
Šlo je v tožbo (ker je moralo iti zaradi zastaranja) vendar kot zaenkrat kaže bo izvensodna poravnava
wink-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.639
1.225
113
Celje
Upam in privoščim ti, da dobiš "penzijo".... Ker tegale si pa nebi želel preizkusiti...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.931
113
pri taščici
Znesek je že okvirno določen, zdaj je samo vprašanje ali se splača za "drobiž" vlačit po sodiščih s pričami, ki so lahko vprašljive ( starši stres, ex punca bi naj bila sicer zanesljiva, ampak...) poleg tega veš kako zgledam in funkcioniram in bo težko zahtevati podoben znesek na sodišču kot nekdo za paraplegijo, ne glede na to da je zdravljenje potekalo bistveno dlje in je bilo bisttveno več komplikacij, tudi življensko ogroženih.

Bo treba prej ali slej nove klime montirat
wink-1.gif

Nazadnje urejeno: