KSZ
Malo bom zavil v offtopic.
Naslednji teden imam operacijo, kjer mi bodo odstranili vijake iz pete (tako da operacija ni zahtevna). Glede na zdravstveno stanje imam na voljo vse anastezije, ne vem pa za katero naj se odločim.
Na zadnjem pregledu so mi priporočali epiduralno (ne vem če se tako reče), kjer ti 'omrtvijo' spodnji del telesa, pred splošno, ker naj bi bila manj obremenjujoča za telo. Poleg tega so mi omeili tudi lokalno, kjer bi dobil inekcije nad gležnjem. ta naj bi bila najmanj obrenejujoča, vendar je problem, da ne zagrabi vedno (kaj se zgodi v tem primeru (verjetno je operacija prestavljena, ali ti dajo potem kar drugo anastezijo).
Pri epiduralni me malo skrbi, ker obstajajo primeri, ko človek ostane hrom (čeprav izvedejo ogromno teh posegov, tako da je odstotek zanemarljiv), bolečina ob dajanju anastezije in pa stranski učinki. Pri prvi operaciji sem imel splošno anastezijo (ker je operacija potekala dalj časa) in nisem imel nobenih stranskih učinkov.
Prosim strokovno osebje in vse tiste, ki ste imeli to nesrečo, da ste že imeli kako operacijo za nasvet.
Hvala