http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042392820
Torej, kaj si mislite o temle članku in o pritoževanju gospe Nade?
Meni je všeč spodnji komentar:
Torej, kaj si mislite o temle članku in o pritoževanju gospe Nade?
Meni je všeč spodnji komentar:
Citat:
Gospa Nada žal nam je, da vam nismo uspeli kupiti bolj funkcionalnega stanovanja. Jaz ga sebi in svoji družini točno zaradi tega, ker sem ga s prevelikimi davki, ki jih plačujem, kupil vam, še dolgo ne bom mogel. Zame je takšno stanovanje enostavno predrago. Mlade družine kot je naša imajo nekao tri možnosti:
1. postanejo socialni problem in dobijo stanovanje, sami si ga ne bodo mogli nikoli privoščiti.
2. se odselijo izven Ljubljan, ker si bodo tam lahko kupile stanovanje (ne vem, recimo v Ilirsko Bistrico)
3. odidejo v tujino.
Mi bomo izbrali 3.
Najprej je potrebno pozdraviti prvinsko bolezen in ta je, da si mlada družina z dvema povprečnima plačama, ki pridno dela in plačuje Nadi še "brezplačno" zdravstvo, šolstvo, vrtec itd. takšnega stanovanja, kot ga je dobila gospa Nada ne more privoščiti. In dokler bodo pridni in delavni davkoplačevalci lahko kupaovali stanovanja samo v Ilirski Bistrici, da bodo Nada & Co. lahko prebivali v centru Ljubljane, ker morajo najprej njej kupiti stanovanje, se nam slabo piše. Iz dveh razlogov ne morejo. Najprej, ker so preveč obdavčeni in drugič, ker iz teh istih davkov potem "država" kupuje "brezplačna" stanovanja in jih umika s trga, da cene lepo vztrajajo na napihnjenih nivojih. Pa mi je žal za Nado. Ker bo na koncu zopet "nasrkala" ravno ona. Ker bo vse več tistih, ki so še tako trapasti da v tej državi plačujejo davke, rekli, pa za koji q se jaz tukaj j..., bom raje delal na črno, samostojno in si obračunaval minimalno plačo, pa naj bomo vsi enako, ampak, vedno bolj revni. Najbolj sposobni in invoativni pa bodo za vedno odšli.