Radar v "kanti"

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
No pa so štartali.
Danes je bil postavljen na koncu AC v Novem mestu v smer Ljubljane.
Seveda za tablo 60.
Bil je privezan z dvema ketnama
aplauz.gif

Ko dobim položnice najbrž ne bom tako navdušen.
Na koncu stoji policijsko vozilo, za ograjo na desni pa stoji radar. Gledaš seveda policijski avto, ki je prazen radar pa slika
10.gif
Je pa za ograjo tako, da se samo "učki" vidijo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.981
113
Od zdaj naprej se nikol več ne peljem po AC, da sem "prvi v vrsti".

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tale radar je pa tam že par dni. Sicer vprašanje, če je radar res noter, ker baje imajo za celo SLO samo enega in 6 škatel. Se pa kar nekaj znancev joka, da bojo od tam dobili pozdravčke domov
smile-1.gif
Smrkci so zadnje čase na takih brezveznih lokacijah prav tečni, dosegli pa so svoje, ker je folk veliko počasnejši.

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Kaj ti pomaga, če se vozi počasi tam kjer je neka brez predmetna omejitev, po avtocesti pa gas do konca. Statistika prometnih nesreč ravno na takih brez predmetnih odsekih pa verjetno tudi ni ne vem kako grozljiva.

Sedaj se je začela sezona, ko bodo policaji lepo na sončku, dobivali lepo zagorelo polt in kaznovali vse tiste, ki bodo malenkostno prekoračiči omejitev tam, kjer je itak postavljena brez veze.
smirk-1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
ljudi je treba kaznovati tako dolgo dokler si lahko privoščijo avto in denar za bencin
grims-1.gif

avtomobili so še premalo obdavčeni, glede na to koliko imamo registriranih avtomobilov
cheer.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V zadnji temi o teh kantah smo se pogovarjali o tabli 40 če obstaja ali ne. Na CP Pernica je stoječa tabla 40 na obeh straneh, torej tam JE treba 40 peljat skozi.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
ponavadi je še vsakega dirkača položnica spametovala
grims-1.gif

sploh takrat ko se ti "vsedejo" na račun in potem delaš samo za to da odplačaš stare grehe
aplauz.gif

davčna vsakega spametuje
zmaga.gif

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
No pa so štartali.
Danes je bil postavljen na koncu AC v Novem mestu v smer Ljubljane.
Seveda za tablo 60.
Bil je privezan z dvema ketnama
aplauz.gif

Ko dobim položnice najbrž ne bom tako navdušen.
Na koncu stoji policijsko vozilo, za ograjo na desni pa stoji radar. Gledaš seveda policijski avto, ki je prazen radar pa slika
10.gif
Je pa za ograjo tako, da se samo "učki" vidijo.

hvalabogu, da ravno danes nism šel po AC domov, vendar čez MP, ker se mi pač ni dalo gužvat tam do obvoznice.. bom v prihodnje bolj previden tam na koncu.. sj ne rečem d pelem 90 tam k je 60 omejitev, ampak točno 60 pa tud ne gre tam
smile-1.gif

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Od zdaj naprej se nikol več ne peljem po AC, da sem "prvi v vrsti".

Zanimivo bi bilo vedeti kako hitro lahko fotka, namreč če je "mašina" dovolj zmogljiva ti sledeča situacija nič ne pomaga: omejitev 60, nekdo 50 metrov pred tabo gre 75 km/h, ti ga pa dohitevaš z recimo 80 km/h
confused-1.gif

Lp&srečno.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Od zdaj naprej več nebomo bejzbolk vozili sabo po avtih, ampak ene vlke klešče pa žagico za železo......in ko kanta ponoči zabliska se obrneš in si jo naložiš
smile-1.gif

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
ponavadi je še vsakega dirkača položnica spametovala
grims-1.gif

sploh takrat ko se ti "vsedejo" na račun in potem delaš samo za to da odplačaš stare grehe
aplauz.gif

davčna vsakega spametuje
zmaga.gif

Mene je položnica spametvala samo pri alkoholu. Od ene in edine položnice, ne pijem več alkohola. Žal pa sem izven naselja še vedno prehiter. Res pa je, da so me malo spametovala leta in posledično čez naselja vozim striktno po omejitvah. Po avtocesti pa žal 130km/h ne morem vozit. Nekje med 130 in 160 se pa ves čas gibljem.
smirk-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Danes je bila škatla postavljena tudi pred zožanjem pred Ravbarkomando (iz smeri Unca). Mislim da je bil privezana z neko "zajlo" za ograjo
MIslim da je bila prazna, ne bom pa dal roke v ogenj zato. Omejitev je 60, smo pa že stali pred kanto v koloni tako da ni bilo "krize".
Z nazaj je bila na nasprotni strani stacionarni mislim da "poln" in je veselo slikal na 60 omejitev. Če bodo prišli kakšni pozdravi za cca 65 sporočim. Štos je v tem da so nas vsi prehitevali in nas imeli z anjevečje "bedake" kljub temu da tam radar stoji že nekaj let (škatla taka kot pred golovcem)...
Bo treba res pazit na omejitve na deloviščih...

edit: še foto
628457-DSC00068.JPG

Priponke

• 628457-DSC00068.JPG
    628457-DSC00068.JPG
    42,2 KB · Ogledi: 137
Nazadnje urejeno:

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
Enako Vozil včeraj tam mimo cca 65km/h. Vsi, prav vsi so me prehitavali in dohitevali, vkjučno s kamioni. V trenutku, ko sem šel mimo radarja pa je po notranjem pasu še eden padel mimo mene vsaj 15 do 20 km/h več od mene. Sedaj pa ne vem, ali sem ga jaz rešil, ali je on mene potunka. Verjetno bova pa kar oba na enkrat na sliki.

smith

Pripravnik
18. avg 2007
445
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Z nazaj je bila na nasprotni strani stacionarni mislim da "poln" in je veselo slikal na 60 omejitev.

si 100%, da je slikal?
tisti radar tam je bil "poln" še preden se je začelo delat na tistem odseku. vem, ker se vsak dan peljem tam mimo. Pa verjetno ga niso, ko se je začelo gradit naštimali iz 130 na 60? (srčno upam, da ne!)
cry12bpy.gif

upam, da nebom dobil zdaj enih 20 slik z 20imi položicami
cry12bpy.gif

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Še cenik storitev in dodeljenih lojalnostnih točk:

(10) Voznik, ki preseže s prometnim pravilom, ali prometnim znakom omejeno hitrost na avtocesti ali cesti, rezervirani za motorna vozila, ki ima fizično ločeni smerni vozišči z najmanj po dvema prometnima pasovoma in odstavnim pasom ali odstavnimi nišami, se kaznuje za prekršek z globo:
a) če prekorači hitrost do vključno 20 km/h, s 50 eurov;
b) če prekorači hitrost nad 20 do vključno 30 km/h, s 100 eurov;
c) če prekorači hitrost nad 30 do vključno 40 km/h, s 150 eurov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenske točke;
d) če prekorači hitrost nad 40 km/h do vključno 50 km/h, z 200 eurov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk;
e) če prekorači hitrost za več kot 50 km/h, z najmanj 300 eurov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 9 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.

Na podane cene velja še poseben 50% popust ob hitrem plačilu.
grin1.gif

Ogo

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Vsakič ko sem na cesti se vozim po bankinah, ker se vedno najde norc, ki misli da je cesta njegova. Toliko prehitevanj v nepregledne ovinke kot v tem tednu še nisem videl. Folku se je zmešalo.

Še vsaj 5000 takšnih radarjev rabimo.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Danes je začuda bilo kar mirno na poti po primorski avtocesti iz Ljubljane na jug. Je pa res, da sem namerno fural počasneje kot ponavadi in pustil, da me mirno prehitevajo.
Morda je pa ravno to poanta. Pustiš divjake, da divjajo in se jim sploh ne trudiš delati konkurenco. Če ob petkih popoldan vozim kot ostali, potem je cela štala. Al moram prehitevat počasnele na voznem, na kar se mi na prehitevalnem na rit nakajlajo drugi hitrostni ekstremisti. Na izi je treba bit, pa je.
wink-1.gif

Ogo

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.981
113
kakšnih 180 je čisto fajn za slovenske AC, kaj več se že težko pelje človek.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Veš kaj mene najbolj moti... Če se želim konstantno pelat recimo 100-120kmh mi na voznem pasu pot "blokira" tovornjak, na prehitevalnem ga pa terajo 160+ kmh. Potem pa, ko v peti brzini narahlo naberem tja do 130kmh pa želim na prehitevalni pas, začnejo kar kapljat en za drugim z večjo hitrostjo. Če grem pred njih morajo fejst bremzat, če ne pa lahko jaz bremzam na 80-90kmh in peljem še par sekund za tovornjakom, da se prehitevalni pas sprosti in nato pospešim ter prehitim inu seveda nazaj na 100-120kmh. No, najbolj mi je bedno bremzanje za tovornjakom in ponovno pospeševanje. Po prehitevalnem pa tudi 130kmh ne moreš pelat ker se vsake 3min najde eden ki vozi 160 ali več. Škoda, da ni še enega pasa za normalno vožnjo.
smile-1.gif