Psom nagobčnike

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Tole s psi je bullshit. Iz ZDA se je k nam preselil panic journalism: gre za obliko novinarstva, kjer je potrebno javnosti vsak dan servirati novico, zakaj bodo v naslednjih dneh vsi umrli. Tipičen primer takšnega novinarstva je Svet (oz. celoten Pop TV), počasi pa se seli tudi na nacionalko.

Da preidem na temo: pred 20 leti so bili psi spuščeni, ni bilo nobene regulative glede pasjih iztrebkov, nagobčnikov, povodca itd. Sedaj vlada panika: folk je paničen, če je na cesti pes, je potrebno poklicati specialce itd. Oz. z drugimi besedami. ljudje niso več sposobni ločiti med realno in navidezno nevarnostjo.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
potem pa ne klamfaj neumnosti
samo tam kjer jaz živim so trije nevestni lastniki, ki imajo spuščene pse , ki so večino dvena prepuščeni sami sebi
psi seveda nevzgojeni

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Tole s psi je bullshit. Iz ZDA se je k nam preselil panic journalism: gre za obliko novinarstva, kjer je potrebno javnosti vsak dan servirati novico, zakaj bodo v naslednjih dneh vsi umrli. Tipičen primer takšnega novinarstva je Svet (oz. celoten Pop TV), počasi pa se seli tudi na nacionalko.

Da preidem na temo: pred 20 leti so bili psi spuščeni, ni bilo nobene regulative glede pasjih iztrebkov, nagobčnikov, povodca itd. Sedaj vlada panika: folk je paničen, če je na cesti pes, je potrebno poklicati specialce itd. Oz. z drugimi besedami. ljudje niso več sposobni ločiti med realno in navidezno nevarnostjo.

Večji pes je zobata žival, ki prav lahko ugrizne...zakaj bi se državljani morali ubadati s psi, ki brez nadzora tavajo naokrog? Mimogrede, jaz bi pošteno oglobil vse, katerih psi lajajo na ljudi, ki se nahajajo na javni površini...recimo greš mimo hiše po pločniku, pa tvoj fokus zmoti neka žival, ki se besno zaganja v ograjo in laja...naj začne lajati, ko/če plezaš po ograji..ko nassser...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
potem pa ne klamfaj neumnosti
samo tam kjer jaz živim so trije nevestni lastniki, ki imajo spuščene pse , ki so večino dvena prepuščeni sami sebi
psi seveda nevzgojeni
Sedaj sem pričakoval, da mi bo nekdo postregel s številkami.
In, koliko ljudi je mrtvih oz poškodovanih v vaši soseki zaradi teh psov?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:

Večji pes je zobata žival, ki prav lahko ugrizne...zakaj bi se državljani morali ubadati s psi, ki brez nadzora tavajo naokrog? Mimogrede, jaz bi pošteno oglobil vse, katerih psi lajajo na ljudi, ki se nahajajo na javni površini...recimo greš mimo hiše po pločniku, pa tvoj fokus zmoti neka žival, ki se besno zaganja v ograjo in laja...naj začne lajati, ko/če plezaš po ograji..ko nassser...
Kot sem rekel, naval panike in ustvarjanje strahu, uvoženo direktno prek luže. Zakaj 20 let nazaj nikogar ni motilo, ko so ulicah romali nemški ovčarji?

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Pred 20 leti je bilo marsikaj drugace. Tudi delavci niso imeli zascitnih oblek, motoristi niso nosili celad, kolesarja s celado sploh nisi videl. Se malo nazaj se niti varnostni pas ni uporabljal.

Trenutno se mogoce nekaterim zdi nepotrebno privezati pse in nic takega, ce koga pes ugrizne in mu povzroci samo modrico. Cez 10 let bo normalno, da ima lastnik psa pod nadzorom.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Jap, in čez 50 let bo nesprejemljvo, da pozimi ne nosiš šala (hej, tvegaš prehlad, kar pomeni strošek za zdravstveno blagajno in delodajalca), da plavaš v vodi, kjer ne dosežeš tal, da hodiš prehitro itd. Bottom line. družba postaja vse bolj bolna, hitimo proti popolnemu Orwellu.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:

Kot sem rekel, naval panike in ustvarjanje strahu, uvoženo direktno prek luže. Zakaj 20 let nazaj nikogar ni motilo, ko so ulicah romali nemški ovčarji?

mene je motilo...pa še koga drugega tudi...pes se nimam kaj sprehajat okrog brez nadzora. Imej ga na svoji ograjeni posesti, v mestu pa pač na povodcu.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Nimam nic proti, ce je clovesko zivljenje vec vredno kot vcasih. S tem, ko kolesar nosi celado ne zasciti samo sebe. Ampak tudi npr. mene, ki ga zbijem z avtom. Tudi jaz nocem imeti tezav in na vesti nekoga. Se tako rahel dotik pomeni padec za kolesarja in udarec z glavo ob tla je hitro usoden.

Dobro je tudi, da se ljudje zavedajo, da imajo pravico poklicati policijo, ce jih pes ugrizne. S tem lahko preprecijo se kak hujsi napad v prihodnosti. Ni potrebno cakati, da koga ubije, da se ukrepa.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Ja imas prav. Lahko obrnemo zadevo, ce smo ze pri tem kako je bilo 20 let nazaj. Ne samo da ga je lahko ustrelil. Tudi precej vec se jih je mucilo, pa se je ljudem tudi zdelo normalno.

Sedaj pa ce kdo tolce psa - policija. Ce pes nima sence poleti - policija....

Torej kam gremo? Na slabse ali na boljse?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ina kaj je bolnega pri tem, da mora človek imeti na javni površini svoje živali pod nadzorom? Meni se zdi bolno, da se nekomu ne zdi potrebno nadzorovati svojih živali...no saj, nekaj krepkih odškodnin je že padlo...take retarde, ki spuščajo 'ovčarje' okrog po mestu je pač najbolje udariti po denarnici...plus psa brez nadzora bi lahko vsak, ki ga dobi, oddal v zavetišče, lastnik se mora v treh dneh javiti in plačati kazen (vsakič višjo), če ne, pa papa lastništvo.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Nimam nic proti, ce je clovesko zivljenje vec vredno kot vcasih. S tem, ko kolesar nosi celado ne zasciti samo sebe. Ampak tudi npr. mene, ki ga zbijem z avtom. Tudi jaz nocem imeti tezav in na vesti nekoga. Se tako rahel dotik pomeni padec za kolesarja in udarec z glavo ob tla je hitro usoden.

Dobro je tudi, da se ljudje zavedajo, da imajo pravico poklicati policijo, ce jih pes ugrizne. S tem lahko preprecijo se kak hujsi napad v prihodnosti. Ni potrebno cakati, da koga ubije, da se ukrepa.
Ideja, ki stoji za tem, ni varovanje človeških življenj, pač pa držanje ljudi v paniki in strahu: koliko ljudi je v Sloveniji umrlo zaradi pasjega ugriza (in potem odštej še lastnike)? Seveda, nekaj veliko ljudi psi poškodujejo, ampak takšno je pač življnje. Veliko otrok s epoškoduje na igralih, veliko ljudi umre v avtomobilskih nesrečah, nekaj ljudi umre v gorah - it's called life. Če ti ni všeč, se zapri v hiši s svojo šibrovko in čakaj smrt.

Folk je prestrašen, bojijo se vsega in vsakogar, vgrajujejo protivlomna vrata, kupujejo CO detektorje, ponoči ne hodijo ven itd.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
.....
Sedaj sem pričakoval, da mi bo nekdo postregel s številkami.
In, koliko ljudi je mrtvih oz poškodovanih v vaši soseki zaradi teh psov?
ti si pa res retard
mene je že poškodoval in poizkusil poškodovati...
to je meni več kot zadosti

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Citat:
Uporabnik slvn pravi:

Ideja, ki stoji za tem, ni varovanje človeških življenj, pač pa držanje ljudi v paniki in strahu: koliko ljudi je v Sloveniji umrlo zaradi pasjega ugriza (in potem odštej še lastnike)? Seveda, nekaj veliko ljudi psi poškodujejo, ampak takšno je pač življnje. Veliko otrok s epoškoduje na igralih, veliko ljudi umre v avtomobilskih nesrečah, nekaj ljudi umre v gorah - it's called life. Če ti ni všeč, se zapri v hiši s svojo šibrovko in čakaj smrt.

Folk je prestrašen, bojijo se vsega in vsakogar, vgrajujejo protivlomna vrata, kupujejo CO detektorje, ponoči ne hodijo ven itd.

No, lahko vsak dan kajakiraš po nilu čim bližje povodnim konjem...če te slučajno zmanjka pri tem...takšno je pač življenje...zakaj bi moral državljan sredi Slovenije paziti na to, da ga med sprehodom po mestu ne napade pes brez nadzora? Konec koncev obstajajo katane...smo o tem že govorili...pa če pes ostane v več kosih po teženju nedolžnemu sprehajalcu, ki nato izterja še visoko odškodnino od lastnika, je takšno pač življenje.

Nihče te ne sili, da imaš protivlomna vrata in CO detektor...celo pozdravljam to, da nimaš protivlomnih vrat, če pač večrja verjetnost da bodo tiste, ki jih imamo, pustili pri miru in se oglasili pri tebi.
grin1.gif

kot je nekdo že dejal, časi s epač spreminjajo in če si 20 let nazaj marsikje lahko piščal ključe v avtu in čez dan odklenjena vhodna vrata, je to danes pametno opustiti.

No, ker nisi prestrašen, kar puščaj odklenjen avto in ključe pa proketno notri, pa na stežaj odprta vhodna vrata...haha, sem prepričan, da si prevelika vulva, da boš to udejanjal...zavavoralnica se ti bo pa samo smejala, ko boš hotel uvelujavljati odškodnino.