Citat:
Uporabnik Zetor5011 pravi:
OK, jaz bi rabil nasvet glede konkretnega primera, pa vprašam tule, ker je ravno tema o psih in nagobčnikih...
V mojem selu smo imeli pred letom težavo z lastnico rotvajlerke (v 50-ih), ki jo sprehaja s spuščanjem. Med enim od takih tavanj po gozdu je srečala našega vaškega penzijonista s pudlom (ok, par pti 80ih brez otrok in vnukov, ščene je nadomestek). Ker ga je vzel v naročje, ga je pogrizla po nogi (cca 15 šivov), potem pa se še terminalno poigrala s pudlom. To so seveda prijavili, in lastnica je dobila napotnico za alenko (tj prevzoja psa), čez 14 dni je scotala še eno malo mešanko, ki je bila na svojem dvorišču. Lastnica je opravila onih obveznih 14 dni šetanja po tivoliju in to je to.
Z odločbo so prišla tudi navodila, da mora imet nagobčnik in seveda povodec. Problem je v tem, ker tega psa tudi po 2× dnevno srečam samega v gozdu, včasih z lastnico kakih 10 minut za njo. Enkrat sva imela bližnje srečanje z renčanjem na poti, drugič pa ker se je ravno pretepala z nekim sprehajalčevim psom in sem jih šel razbrcat...
Moje vprašanje pa je, kaj lahko naredim. Slike verjetno ne bodo dovolj, pa tudi ne vem komu lahko to prijavim. Brezveze se mi zdi, da sta okupirala cel del naše gmajne, ker se babi ne da nič dopovedat... ma "svojo pamet". Pa ne s predlogi, ki vključujejo šrotarco ipd, ne da se mi kopat tako velike jame
. Na obisku pri njej sem že bil, tudi z zelenim klobukom na glavi sem ji razložil stvari v gozdu, samo pade v neko histerijo kako nje pa jagri že ne bojo jebal in da ona ima psa pod nadzorom in tako naprej.
Se pravi: komu & kako lahko prijavim, da dnevno kršijo določila odločbe in s tem izzivajo naslednji tak dogodek?
Hvala za konstruktivne odgovore!