Psom nagobčnike

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Daj povzetek , če si že prebral.

Imeti psa za družinskega člana je kratkomalo bolano. Sploh, če te mora ta družinski član ubogat na lezi, sedi, prostor, prinesi itd.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.084
495
83
tam ko se terc po tori rola
Zetor5011 ...zakaj šibrovka? Naboj s kroglo notri in šus... Dvakrat jo opozoriš, seveda je fajn. če prisotna priča. Potem enega dne pa počiš. A ne streljate psov, ki preganjajo divjad?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ne, ne streljajo. Imajo pa na vsaki jagi kako lopato poleg.
evil.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Imeti psa za družinskega člana je kratkomalo bolano. Sploh, če te mora ta družinski član ubogat na lezi, sedi, prostor, prinesi itd.

Potem moraš vedeti, da je bolanih kar zajeten delež slovenskih družin.

Se je pa za vprašati, če niso bolani tisti, za katere so psi nepomembna ščeneta, ki jih lahko brcamo in streljamo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Potem moraš vedeti, da je bolanih kar zajeten delež slovenskih družin.

Se pravi, da je zate normalno, da te družinski član uboga na vsak migljaj? Prej je to podobno uveljavljanju bolanih frustracij.

Pes je pes in zasluži svobodo. Ko sem živel na kmetiji, je imela novofudlanska zverina vso svobodo gibanja. Imeti cucka v bloku, kjer je sam 10 ur v zaprtem prostoru in pametovati-no go. Za razumnega človeka.

Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Se je pa za vprašati, če niso bolani tisti, za katere so psi nepomembna ščeneta, ki jih lahko brcamo in streljamo.

Ščene, ali pa rodovniški (večinoma izrojen) pes, ki napada, zasluži edino šus. Brco in več njih pa gospodar.

Edit:kako si lahko nekomu lastnik in ga imaš za družinskega člana?

Nazadnje urejeno:

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Daj povzetek , če si že prebral.

V družini mora bit hierarhija, ti ubogaš Patriotko, pjes uboga tebe, maček pa se mora pokoravat pjesu,.......aja, ti nimaš pjesa, niti mačka, pri vas si ti zadnji na lestvici
smirk-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Zetor5011 pravi:
jp, to s policijo je tudi meni najprej prišlo na pamet, samo razložit jim kam v gmajno naj pridejo... ali samo da naj jo pred hišo počakajo in to je to :D sej pes sam nazaj pride.

Sicer je za to zadolžen VURS, pa tudi klic na 113 bi bil pomoje ok, ker so oni konec koncev obravnavali primere. Za začetek pokliči na VURS, razloži situacijo in te bodo po potrebi napotili naprej. Mi je pa malo čudno, da se ta pes še sprehaja naokrog po evidentiranih napadih na človeku, psa in uboju še enega psa. Sem imel priložnost videti eno odločbo po napadu na človeku (pazi - "napad", brez vsakršnih fizičnih poškodb), pa je bila kot ukrep ob naslednjem napadu predvidena usmrtitev psa...

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
V bistvu bi bilo pri nas velikokrat bolje ustreliti lastnika, psa pa na prislino prevzgojo...
crazy1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
V bistvu bi bilo pri nas velikokrat bolje ustreliti lastnika, psa pa na prislino prevzgojo...
crazy1.gif

Prav imaš. Naj opišem prigodo izpred nekaj let. Gospa se je v zgodnjih jutranjih urah sprehajala s svojim mešančkom, ki je bil seveda na vrvici. Od nekod se pripodi pitbull, ki se spravi na mešančka. Gospa, visoka 1,50 in težka približno 45 kil je zbrala moči, zgrabila pibulla za ovratnico in ga dvignila v zrak. Pri tem jo je cucek pogrizel po roki. Nato je pritekel lastnik pitbulla, mahnil gospo po obrau, da je padla po tleh in odkorakal s svojim cuckom.
Gospa je dogodek seveda prijavila in po dveh letih je stvar prišla na sodišče. Gospa ni imela prič, tip je pa privlekel nekaj prijateljev, ki so pričali, da je bil v tem času na drugem koncu mesta. Seveda je bil oproščen, gospa pa nosila vse stroške.
crazy1.gif

BajkaAlenka

Zelenc'
2. mar 2013
1
0
1
Citat:
Uporabnik Zetor5011 pravi:
OK, jaz bi rabil nasvet glede konkretnega primera, pa vprašam tule, ker je ravno tema o psih in nagobčnikih...

V mojem selu smo imeli pred letom težavo z lastnico rotvajlerke (v 50-ih), ki jo sprehaja s spuščanjem. Med enim od takih tavanj po gozdu je srečala našega vaškega penzijonista s pudlom (ok, par pti 80ih brez otrok in vnukov, ščene je nadomestek). Ker ga je vzel v naročje, ga je pogrizla po nogi (cca 15 šivov), potem pa se še terminalno poigrala s pudlom. To so seveda prijavili, in lastnica je dobila napotnico za alenko (tj prevzoja psa), čez 14 dni je scotala še eno malo mešanko, ki je bila na svojem dvorišču. Lastnica je opravila onih obveznih 14 dni šetanja po tivoliju in to je to.

Z odločbo so prišla tudi navodila, da mora imet nagobčnik in seveda povodec. Problem je v tem, ker tega psa tudi po 2× dnevno srečam samega v gozdu, včasih z lastnico kakih 10 minut za njo. Enkrat sva imela bližnje srečanje z renčanjem na poti, drugič pa ker se je ravno pretepala z nekim sprehajalčevim psom in sem jih šel razbrcat...

Moje vprašanje pa je, kaj lahko naredim. Slike verjetno ne bodo dovolj, pa tudi ne vem komu lahko to prijavim. Brezveze se mi zdi, da sta okupirala cel del naše gmajne, ker se babi ne da nič dopovedat... ma "svojo pamet". Pa ne s predlogi, ki vključujejo šrotarco ipd, ne da se mi kopat tako velike jame :D. Na obisku pri njej sem že bil, tudi z zelenim klobukom na glavi sem ji razložil stvari v gozdu, samo pade v neko histerijo kako nje pa jagri že ne bojo jebal in da ona ima psa pod nadzorom in tako naprej.

Se pravi: komu & kako lahko prijavim, da dnevno kršijo določila odločbe in s tem izzivajo naslednji tak dogodek?
Hvala za konstruktivne odgovore!

Moram se oglasiti, ker so v tem zapisu neresnice.
Sem Alenka Klemenčič, ki v okviru Vzgoje in šolanje psov, Alenka Klemenčič, s.p. edina v Sloveniji lahko uradno prevzgajam nevarne pse, ki so v šolo napoteni z odločbo uradnega veterinarja.
Primer o katerem je tu govora, ne nese vode, ker:
Ob prvem prijavljenem ugrizu pes dobi status nevarnega psa in ne obvezno šolanje - za katerega ne dobi napotnica, ampak odločba
Ob drugem prijavljenem ugrizu, pa dobi odločbo o obvezni napotitvi na šolanje po programu prevzgoje nevarnega psa.

Glede na to, da samo jaz to delam in da sem slučajno tudi jaz Alenka, se verjetno zapis nanaša name in na moje delo. Zato lahko javno rečem, da te gospe in tega psa nikoli ni bilo pri meni, saj v prevzgoji ni bilo še nobenega rotvajlerja/ke ali mešanca te pasme.
Tudi podatek o obveznih 14 dneh šetanja po tivoliju ne bo točen, ker to ni program ki ga izvajam in ki je potrjen s strani države.

Tako da so ti podatki popolnoma izmišljotina in namenjeni ne vem čemu.

Kaj storiti z lastnikom za katerega se ve, da ima status nevarnega psa. Takoj, ko je na cesti brez nagobčnika in povodca se pokliče policijo in obvesti območni urad VURS, oz Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Slika je dovolj, samo pazite da je slikano na javnem mestu iz javnega mesta.
Takim ljudem pomaga le kazen in kazen bo dobila avtomatično, saj ne spoštuje odločbe, ki je bila izdana.
Sploh pa če je prišlo do dveh prijavljenih ugrizov in glede na to, da je pri meni ni bilo, bo tudi pes kmalu pokojen,

Lep pozdrav,
Vzgoja in šolanje psov, Alenka Klemenčič, s.p.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Glede na to, da na Alterju praktično ni ljudi, ki bi rabili njene usluge, niti ne.

Vsekakor pa odgovor iz prve roke, ne pa klobasanje ljubiteljev 4NGD...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Tako, zdaj si končno dobil dovolj strokovno podkovanega sogovornika za nadaljevanje debate.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.575
9
38
No o Bajki imam tudi jaz svoje mnenje, čeprav ona morda ni tema tega pogovora. Tja smo tudi mi hodili na njen tečaj. Iz osebne izkušnje o bajki lahko povem par sledečih stvari; v svojih "nasvetih" si je od dneva do dneva kontrirala, nato pa vse zanikala, nekateri psi so tam med igro tudi renčali, lastnikom le teh pa je naročila naj jih tepejo (po glavi) ali pa zbrcajo. O tem sem govoril z kar nekaj kinologi in veterinarji in vsi so se strinjali, da to pač ni prav pristop, ravno nasprotno, ona je govorila o tem, kako to psu pokaže "kdo je šef" sama pa očitno ne ve(š), da to le oddalji lastnika od svojega psa...
Po mojem mnenju so bajkini tečaji izguba denarja in časa (sem spoznal kar nekaj "produktov" njenih tečajev, pa so bili vsi slabše vzgojeni kot prejšnji naši psi, šolani recimo v drugih KDjih).
Seveda je konec koncev to samo moje mnenje, bi pa rad morda koga v teh časih rešil izgube kakih 200 € in kakega psa kasnejših frustracij.
In ja, ne mislim stopiti iz anonime, zato, da bi se pregovarjal s tabo, se že po blogih vidi na kakšnem nivoju si.

Pa lep pozdrav

Nazadnje urejeno:

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Citat:
Uporabnik BajkaAlenka pravi:
Moram se oglasiti, ker so v tem zapisu neresnice.
Sem Alenka Klemenčič, ki v okviru Vzgoje in šolanje psov, Alenka Klemenčič, s.p. edina v Sloveniji lahko uradno prevzgajam nevarne pse, ki so v šolo napoteni z odločbo uradnega veterinarja.
Primer o katerem je tu govora, ne nese vode, ker:
Ob prvem prijavljenem ugrizu pes dobi status nevarnega psa in ne obvezno šolanje - za katerega ne dobi napotnica, ampak odločba
Ob drugem prijavljenem ugrizu, pa dobi odločbo o obvezni napotitvi na šolanje po programu prevzgoje nevarnega psa.

Glede na to, da samo jaz to delam in da sem slučajno tudi jaz Alenka, se verjetno zapis nanaša name in na moje delo. Zato lahko javno rečem, da te gospe in tega psa nikoli ni bilo pri meni, saj v prevzgoji ni bilo še nobenega rotvajlerja/ke ali mešanca te pasme.
Tudi podatek o obveznih 14 dneh šetanja po tivoliju ne bo točen, ker to ni program ki ga izvajam in ki je potrjen s strani države.

Tako da so ti podatki popolnoma izmišljotina in namenjeni ne vem čemu.

Kaj storiti z lastnikom za katerega se ve, da ima status nevarnega psa. Takoj, ko je na cesti brez nagobčnika in povodca se pokliče policijo in obvesti območni urad VURS, oz Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Slika je dovolj, samo pazite da je slikano na javnem mestu iz javnega mesta.
Takim ljudem pomaga le kazen in kazen bo dobila avtomatično, saj ne spoštuje odločbe, ki je bila izdana.
Sploh pa če je prišlo do dveh prijavljenih ugrizov in glede na to, da je pri meni ni bilo, bo tudi pes kmalu pokojen,

Lep pozdrav,
Vzgoja in šolanje psov, Alenka Klemenčič, s.p.

OK, potem je očitno tudi na prevzgoji ni bilo in so to samo njeni izgovori... iz njene izjave sem namreč sklepal, da je pes to opravil, kaj dosti drugih podatkov pa po prvem napadu nisem več dobil.

torej je poleg policije pravi naslovi naslednji:
VURS, OU Ljubljana, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, tel: (01) 234 45 50,OU-Ljubljana.VURS(at)gov.si
ali (po novem?)
Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, tel: (01) 234 45 50, OU-Ljubljana.UVHVVR(at)gov.si

Malo mi je žal psa, samo kaj naj, če ima takega lastnika...

PS
podatki o psih, ki imajo status "nevarnega psa" pa verjetno niso javni...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hja, jest tud mislim, da bi pogosti klici na policijo rešili zadevo. Tud policaji se bojo prej ali slej naveličali delati zapisnike za bz, in bojo pač urgiral tako kot morajo. Mi pa ni jasno, kako taki lastniki ne dojamejo, da je pes nevaren in da mora biti pripet, ali pa nositi vsaj nagobčnik.

Nimaš kej. Ljudje smo si različni, in zato imamo primerne državne organe, da te razlike nekako poglihajo...
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.416
7.527
113
policija ne dela le zapisnikov ampak tudi kaznuje. Samo folku ki je zaljubljen v svoje pse je pac vseeno za tistih 200 EUR kazni...